Prkosni Schroeder će nastaviti da razgovara sa Putinom

Gerhard Schröder
25 komentara

Diplomatsko rješenje tekućeg sukoba u Ukrajini jedini je način da se ublaže patnje civila, izjavio je za njemački list FAZ bivši kancelar Gerhard Schroeder, dodajući da će nastaviti koristiti svaku priliku da razgovara sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Bivši Njemački kancelar, koji je ranije bio primoran da napusti odbor ruskog naftnog giganta Rosnjefta, sada se suočava sa mogućim isključenjem iz svoje Socijaldemokratske partije (SPD). Njegovi bliski odnosi s Moskvom navode se kao jedan od razloga zašto ova stranka smatra da njegovo ponašanje “šteti” njenom imidžu, navodi FAZ.

Schroeder, međutim, smatra da je ideja političke izolacije Rusije pogrešna.  “Neću odustati od mogućnosti da razgovaram sa predsjednikom Putinom”, rekao je za FAZ u intervjuu objavljenom u nedjelju.

Rusija je “zainteresovana za rešenje putem pregovora”, tvrdi on, okrivljujući Kijev za zastoj u razgovorima sa Moskvom. Schroeder, koji je početkom marta pokušao da djeluje kao posrednik između Ukrajine i Rusije, rekao je da Ukrajinci ne žele da se bilo kakve obaveze “zapišu”. Takav stav je onemogućio bilo kakve “ozbiljne” razgovore u toj fazi, dodao je.

Bivši kancelar je takođe odbacio fokus Zapada na snabdijevanje Ukrajine oružjem.  „Ne vjerujem u vojno rješenje”, rekao je, a na pitanje da li je zapadno oružje doprinijelo jačoj pregovaračkoj poziciji Kijeva, ponovio je da su sve nacije, uključujući „ one koje nisu direktno uključene u ovaj sukob”, trebale bi umjesto toga “raditi zajedno na pronalaženju diplomatskog rješenja”.

On je takođe kritikovao Litvaniju zbog ograničavanja kretanja robe u rusku eksklavu Kalinjingrad, ponovo rekavši da “sve strane” snose odgovornost da osiguraju da “ovaj sukob ne eskalira dalje”.

Intervju dolazi uoči sastanka odbora SPD-a na kojem će se raspravljati o članstvu bivšeg kancelara u stranci. Advokat političara rekao je za FAZ, međutim, da ne postoji pravni osnov da on bude smijenjen. U junu je Schroeder rekao da će ostati socijaldemokrata, čak i ako bude izbačen iz SPD-a.

Gerhard Schroedernjemačkarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Zar on nije u zatvoru kao ruski spijun?

1 godina prije

naslov je…..princip.. …..Druga američka revolucija je u tijeku, ali ovaj put će utjecati na cijeli svijet, a ne samo na Sjedinjene Države. Na globalnoj razini “svjetski poredak temeljen na pravilima” (mi vladamo da se pokoravate) pregovara o predaji svjetskom savezu za slobodu, slaže se više izvora. To se može potvrditi u mnogim različitim i naizgled nepovezanim vijestima.  Počnimo s odgovorom svijeta na poziv glumca kazarske mafije Vladimira Zelenskog da se Rusija izbaci iz Vijeća sigurnosti UN-a. Ovo je bio ruski odgovor: “Isključivanje Rusije iz Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda (VSUN) moguće je samo ako se cijela organizacija raspusti i stvori iznova”, rekao je prvi zamjenik ruskog stalnog predstavnika pri UN-u Dmitry Polyansky. To je upravo ono o čemu se ovaj tjedan pregovara dok se predstavnici zemalja G20 okupljaju u Indoneziji. Ovdje će ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov iznijeti argumente za potpuni remont UN-a itd. “Činjenica je da su tržišta u… Čitaj više »

držnedaj
1 godina prije

Igra se Šroder sa kabalom.. bravo! Tako je i 2003 kad je bila masovna invazija ‘zaoadnih saveznika’ na Irak, povod: “Sadam posjeduje oružje za masovno uništenje” (koja patka) i… nije slao vojsku na potpuno uništavanje i pljačku Iraka i iračkog naroda….! Svaka čast ljudina .

Mlata
1 godina prije

Gerhard se vraća na pozornicu još veči, jači…idealnu predizbornu kampanju započeo, makar kad budu bili izbori, da

1 godina prije

…. Bumerang sankcije: Kako Europa šteti sebi u borbi protiv Rusije

Nikada prije zapadni svijet nije uveo tako stroge sankcije kao one tijekom ukrajinskog rata protiv Rusije. Ali političari EU koji su odgovorni za ovo uskoro će izgubiti svoj arogantan, pseudomoralni smiješak. Jer sve je jasnije da mjere ekonomske prisile kudikamo više štete njihovim vlastitim državama nego Rusiji, koja je do sada lako pronalazila druga prodajna tržišta za svoje proizvode. Međutim, europska industrija ovisi o sirovinama i energiji iz inozemstva. Prava katastrofa je pred nama. Za to vrijeme, Amerikanci, koji su zaslužni za sve ovo, vjerojatno se smiju glupim Europljanima.

I svi smo mi žrtve, zahvaljujući ovim korumpiranim političarima!

1 godina prije

njemački-nezavisni zviždač……Ono što svakako trebate znati
Poljska skladišta plina sada su puna gotovo 100%. Kako je to moguće? Jednostavno, Poljska mjesecima dobiva plin iz njemačkih skladišta preko Yamala. Podaci su dostupni. 
Njemački političari su to omogućili i žele Nijemcima zatvoriti plin!
PROBUDITE SE dragi sugrađani, neprijatelj je u Berlinu i Bruxellesu!

Mat
1 godina prije

Od Oktobra ce vecina prihvatiti cinjenicu da nije bio prkosan vec razuman.

petar schroder
1 godina prije

Sta Amerikanci rade u Ukraini? Schroder je slobodan covjek Danas je Njemacka ostala bez plina.To je njihov problem a ne Schroder .Ja se nikada nebi odrekao svoji prijatelja..Njemacka ima najgoru vladu od drugog svijetskog rata .Zeleni koji su dosli na vlast u ime klime VODE NJEMACKU U PROPAST:Ti ljudi iz zelene partije dolaze OD KLAUSA SCHWABA; Ako im za 10 dana Putin ne pusti plin Njemacku ocekuje velika kriza .Zeleni su najavili prije 3 mjeseca da nece Ruski plin vise da kupuju a SADA KUKAJU; KADA SU VIDJELI DA CJELA INDUSTRIJA TREBA RUSKI PLIN I 40 POSTO DOMACINSTVA KOJI SE GRIJU NA GAS ;KOJI JE BIO JEFTIN A INDUSTRIJA BAS KORISTI TAJ GAS

Max
1 godina prije

Nadam se da neće proći kao Shinzo Abe. Ali ima pravo.

Praetorian
1 godina prije

Prijatelji se u nevolji poznaju. Mnogi bi se u njega mogli ugledati

Rimtutituki
1 godina prije

Zadnji politicar u europi sa jajima,ne Njemackoj, u europi. Pristao je na reforme,znajuci da ce izgubiti mandat sigurno,da bi njemacka 20 godina krenula kao lokomotiva, brz reformi sigurno oobjedjuje,tako je to radio Schroeder i sad hoce da ga prepadnu,uzece mu sofern sluzbenog( po zakonu svaki ex kancela/Inn ima pravo na office, sekretar,dva Berater,Merkel koristi svih 9sto je maximum po zakonu,Schroeder 4) prijete da ce mu uzeti,plus zatadjenu mirovinu,tek sad ih ne jebe lik.5 puta se zenio,zaradio lovu,digao njemacku iz krize( 1993-1999 njemacku su u eu tvali veliki bolesnik).sutra bih ga ja glasovao,ali nece,godine,i bez partije cak,SPD njegov je u kurcu,mogu mi se samo saget

Lucija, prva
1 godina prije

Vidi ovo s plinom u Njemačkoj. Svašta izlazi na vidjelo:

“Uniper je svojevrsni posrednik između ruskog Gazproma i njemačkih klijenata, a manjak plina prisiljen je nadoknađivati skupljim opcijama, uključujući kupnje na fizičkom tržištu, objašnjava Reuters. Kancelar Olaf Scholz najavio je pomoć, a ministar gospodarstva Robert Habeck izjavio je da bi u spašavanju Unipera trebao sudjelovati i glavni dioničar, FINSKA DRŽAVNA ENERGETSKA TVRTKA FORTUM.

“(Uniper) je nečije vlasništvo, a taj je netko solventan i može pomoći”, izjavio je Habeck u subotu u intervjuu radiju Deutschlandfunk. “Stoga je ispravno razmotriti modele u kojima i vlasnici imaju određene obaveze”. Fortum, kompanija u vlasništvu finske države, vlasnik je 75 posto udjela u Uniperu i predložio je da se njegovo njemačko poslovanje izdvoji i podupre vlasništvom njemačke države, naglasivši da je kompaniji VEĆ DAO OSAM MILIJARDI EURA KREDITA I JAMSTAVA.

gigi pinna
1 godina prije

Princip?! Dajte, najte – lik je ruski milijunski uhljeb. Jesam na ruskoj strani u ovom njezinom sukobu sa Zapadom, ali nemojte pretjerivati – lik je obični plaćenik… iz principa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI