fbpx

Pročitajte kakve posljedice nametanje rodne ideologije ima na obrazovanje i zakonodavstvo!

Travestit - Istanbulska konvencija

Istanbulska konvencija obvezuje državu koja ju je ratificira da koncept roda kao “društvenog konstrukta” odvojenog od spola primjeni u sve zakone, obrazovni sustav, sportska društva, vjerske zajednice.

I dok pojam rod samo po sebi nije sporan te je na razini EU bio povezan sa spolom – muški spol i rod, ženski spol i rod – Istanbulska konvencija po prvi put u neki međunaradni, pravno obvezujući document unosi koncept da osoba muškog spola može biti ženskog roda i obrnuto.

Ovdje donosimo neke od posljedica nametanja koncepta da su spol i rod odvojeni te da osoba koji postaje zakonski obvezan za sve. U nekima od tih država – Velika Britanija, Belgija, Njemačka, Kanada, SAD – tumačenje spola kao nečeg subjektivnog, a ne biološki datoga– posljedica je ratifikacije Istanbulske konvencije, a u nekima, poput SAD-a i Kanade to je posljedica državnih zakona.

Velika Britanija

1. Prijedlog odbacivanja termina “trudna žena”:

Vlade Danske i Velike Britanije su preporučile Odboru za ljudska prava UN-a da u svojem komentaru Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima (MPGPP) umjesto termina “trudna žena” koristi termin “trudna osoba” jer smatraju da je formulacija “trudna žena” uvredljiva za “transrodne” osobe – žene koje smatraju da su muškarci.

2. Prijedlog izbacivanja pitanja o spolu prilikom popisa stanovništva:

Ured za državnu statistiku Velike Britanije zaključio je da je pitanje o spolu “irelevantno, nedopustivo i uvredljivo, posebno za transrodne sudionike [popisa], s obzirom da ih se pita o spolu, a ne o rodu” te da to pitanje “ne bi trebalo biti obvezno, posebno zbog dobrobiti ne-binarnih osoba koje ne mogu izabrati jesu li muškarac ili žena kao odražaj njihovog trenutnog spola ili roda”.

3. Muškarcima dopušten ulazak u toalete i tuševe koje koriste djevojčice:

Izviđačka grupa za djevojčice iz Velike Britanije dopustila je muškarcima da dijele s njima svlačionice, toalete, spavaonice, a čak i tuševe. Pravilo se odnosi na sve članove, od 5 do 25 godina, a povod je „rodna ravnopravnost“ te se na taj način dopušta muškarcima koji se identificiraju kao ženske osobe da imaju pristup u prostore namijenjene djevojkama prilikom odlazaka na izviđačke izlete.

4. Učitelj suspendiran jer je djevojčicu nazvao – djevojčicom:

Britanski učitelj matematike, Joshua Sutcliffe, suspendiran je od strane uprave škole u kojoj radi s obrazloženjem da je svojom izjavom diskriminirao učenicu koja se želi identificirati kao dječak.

5. Škotska: uvođenje “rodno neutralnih” zahoda u škole:

Škotska vlada najavila je uvođenje “rodno neutralnih” zahoda u sve škole u koje će moći ulaziti i dječaci i djevojčice. Nove smjernice za škole ocjenjuju da postojeći pravilnik o školskim prostorima “ne propisuje standarde po kojima bi sanitarni objekti bili pristupačni osobama s invaliditetom te se isti standardi ne odnose na uniseks zahode i ne bave se rodnom problematikom“.

6. Zabrana znanstvenog istraživanja zbog straha od “transrodnog” lobija:

Sveučilište Bath Spa u Londonu, odbilo je prihvatiti istraživanje o osobama koje su zažalile zbog kirurške promjene spolnih obilježja, jer su ocijenili da bi “angažiranje u potencijalno politički nekorektnom istraživanju donijelo rizik za sveučilište” zbog napada LGBT lobija.

7. Škola za djevojke zabranila učenice zvati “djevojkama”:

U jednoj od najstarijih i najcjenjenijih škola u Engleskoj, Gimnaziji Altrincham za djevojke u Manchesteru, uvedena je nova tzv. “rodno neutralna” politika prema kojoj više od 1350 učenica te škole više ne smije biti nazivano “djevojkama”.

Njemačka

1. “Spolno neutralna” himna:

Njemačka povjerenica za ravnopravnost Kristin Rose-Moehring želi iz nacionalne himne izbaciti riječi “očevina” i “bratski” te ih zamijeniti spolno neutralnim izrazima, slijedeći Kanadu i Austriju u usvajanju spolno neutralnih izraza.

2. Uvođenje “trećeg spola” u dokumente:

U listopadu 2017. Savezni ustavni sud Njemačke presudio je da parlament (Bundestag) do kraja 2018. mora donijeti zakon koji omogućuje upis i “trećeg spola” u rodni list.

Malta

Uvođenje oznake “X” u osobnim dokumentima:

Malteška je vlada 5. rujna 2017. uvela oznaku „X“ na službenim dokumentima, uključujući putovnice, osobne iskaznice i dozvole za boravak. Od 6. rujna svi mogu zatražiti da njihov spol na službenim dokumentima bude označen s „X“.

Belgija

Dopuštena promjena spola “rodnim samoodređenjem”:

Parlament Kraljevine Belgije prihvatio je 24. svibnja 2017. novi zakon kojim je omogućena promjena spola u osobnim dokumentima (osobnoj iskaznici, rodnom listu, domovnici, putovnici…) na temelju “rodnog samoodređenja” – običnom izjavom nadležnom državnom tijelu kojom osoba tvrdi da je ona “muškarac” iako je ženskog spola ili “žena” iako je muškog spola.

Grčka

Dopuštena promjena spola “rodnim samoodređenjem”, čak i maloljetnicima:

Grčki parlament je 10. listopada sa 171 glasom “za” i 114 “protiv” prihvatio zakon kojim se omogućuje promjena spola u osobnim dokumentima (osobnoj iskaznici, rodnom listu, domovnici, putovnici…) na temelju tzv. “rodnog samoodređenja” – običnom izjavom nadležnom državnom tijelu.

Danska

Prijedlog odbacivanja termina “trudna žena”:

Vlade Danske i Velike Britanije su preporučile Odboru za ljudska prava UN-a da u svojem komentaru Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima (MPGPP) umjesto termina “trudna žena” koristi termin “trudna osoba” jer smatraju da je formulacija “trudna žena” uvredljiva za “transrodne” osobe – žene koje smatraju da su muškarci.

SAD

1. Kalifornija omogućila izbor “trećeg roda” u dokumentima:

Savezna država Kalifornija donijela je u listopadu 2017. zakon SB179 kojim je omogućeno osobama koje se ne smatraju muškarcima i ženama upisati “treći rod” u vozačke dozvole, osobne iskaznice, domovnice i druge dokumente.

2. “Transrodnim osobama” omogućena prijava u vojsku:

Pentagon je 8. prosinca 2017. objavio smjernice za novačenje koje omogućavaju primanje “transrodnih osoba” od 1. siječnja 2018. U njima se navode medicinski uvjeti te na koji način će se evidentirati spol osoba koje se prijavljuju pa čak i to kakvo rublje moraju nositi.

3. Muškarci koji se predstavljaju kao žene napastuju žene u svlačionicama:

Američki lanac trgovina odjećom Ross uveo je 2016. politiku slobodnog izbora garderobe ovisno o “rodnom identitetu” osobe. To znači da osoba može izabrati mušku ili žensku garderobu, ovisno o tome izjašnjava li se kao muško ili žensko. Zabilježeni su slučajevi napastovanja žena od strane muškaraca koji se predstavljaju kao žene.

4. Farmaceutski lanac Walgreens omogućio muškarcima koji se predstavljaju kao žene ulazak u ženske prostorije:

Walgreens, drugi po veličini farmaceutski lanac trgovina u SAD-u, je u sve svoje trgovine, njih 8100, uveo tzv. “transrodnu politiku” toaleta, koja omogućuje da muškarac koji za sebe kaže da je žena može ući u ženski zahod, i obratno.

5. Tzv. “transrodni” muškarci natječu se s ženama u sportskim disciplinama:

‘Transrodni borac’ u mješovitim borilačkim vještinama (MMA), Fallon Fox, rođen kao muškarac, zadao je svojoj ženskoj protivnici potres mozga i prijelom orbite 2015. godine.

6. Prema “rodnoj” ideologiji muškarac bijelac može biti 7-godišnja Kineskinja:

Na Sveučilištu Washington provedena je video anketa studenata o tome što misle o “rodno neutralnim” WC-ima.

7. Ravnatelj osnovne škole izjašnjava se kao “žensko”:

Tom Daniels, 52-godišnji ravnatelj osnovne škole Stanley, obratio se 6. veljače pismenim putem učenicima, roditeljima, nastavnicima i upravi škole, rekavši im da će koristiti ime „Shannon“. Izjasnio se i po pitanju zamjenica kojima želi da ga se oslovljava.

8. Student zbog tvrdnje da postoje samo dva spola izbačen s predavanja:

Student Lake Ingle na Sveučilištu Indiana u Pennslyvaniji suspendiran je s predavanja o kršćanstvu nakon što je obrazlagao da postoje samo dva spola. Nakon što su studenti odgledali “TED talk” predavanje “transeksualnog” bivšeg pastora Paule Stone Williams, Ingle je podigao ruku kako bi rekao svoje mišljenje, te ustvrdio kako je biologija kao znanost utvrdila da postoje samo dva spola.

9. Roditelji izgubili roditeljsku skrb jer nisu podržavali kćerinu “transrodnost”:

Roditelji iz američke savezne države Ohio izgubili su sredinom veljače roditeljsku skrb nad svojom kćeri jer nisu davali dovoljnu podršku njezinoj “transrodnosti”. Odbili su svoju kćer oslovljavati muškim imenom, što je prema mišljenju doktora kod nje izazvalo suicidalne misli te joj, kao maloljetnici, nisu željeli odobriti hormonsku terapiju.

Kanada

1. Prema novom zakonu roditeljima će oduzimati djecu ako ne pristaju na njihov “rodni identitet” ili “seksualnu orijentaciju”:

Parlament kanadske pokrajine Ontario usvojio je 1. lipnja 2017. tzv. “Bill 89”, zakon o uslugama za djecu, mlade i obitelji koji dodaje dječji “rodni identitet”, “rodnu izražajnost” i “seksualnu orijentaciju” kao faktore koji trebaju biti uzeti u obzir pri određivanju najboljeg interesa djeteta.

2. Napastovanje žena u skloništima od strane tzv. “transrodnog” muškarca:

Christopher Hambrook u 2012. lažno se predstavljao kao “transrodna žena” imenom Jessica kako bi dobio pristup skloništima za žene žrtve nasilja te ih seksualno napastovao. Država Ontario je 2012. donijela tzv. zakon o rodnom identitetu koji omogućuje “transrodnim osobama” – muškarcima koji se izjašnjavaju da su žene korištenje prostorija (zahoda, svlačionica, skloništa i sl.) namijenjenih ženama, i obratno.

Novi Zeland

Muškarac, dizač utega, natjecat će se u ženskoj kategoriji na Igrama Commonwealtha:

Laurel Hubbard, dizač utega koji tvrdi da je žena, natjecat će se kao predstavnik Novog Zelanda u ženskoj konkurenciji na Igrama Commonwealtha sljedeće godine, usprkos tome što je – muškarac. Hubbard, 39-godišnji muškarac, bivši prvak u dizanju utega u muškoj kategoriji, u svojim tridesetim godinama odlučio se za tretman ženskim spolnim hormonima, čime je, iako je muškarac, zadovoljio uvjete Međunarodnog olimpijskog odbora za natjecanje u ženskoj kategoriji.

Australija

Bivšem rukometašu dozvoljeno igranje nogometa za žensku ekipu:

Bivši australski rukometni reprezentativac Callum Mouncey (28) postao je prvi “transrodni sportaš” kojem je vodstvo Australske nogometne lige (AFL) dozvolilo igranje za žensku ekipu u najvišem stupnju natjecanja.


Izvor: Narod | L. Mlinarić, I. Josipović

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Nije pronađen nijedan rezultat.
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
157 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
igi
Gost
igi
3 godine prije

…sodomora i gomora.

Bruno
Gost
Bruno
3 godine prije

Muškog spola, a ženskog roda? Znači, žena s kitom i jajima. Koliko će sad muškarcina osjetiti da su zapravo žene, pa navaliti na te “transrodne” WC – e … Biti će tamo svašta.

Matija Vlačić
Gost
Matija Vlačić
3 godine prije

Lažna tema. To običnog čovjeka/čovjekicu u osnovi ne zanima.
Ali, spodobe guraju pa je dobro kratko prodiskutirati izauzeti obrambeni stav (ako već ne znamo agresivno na njih).
Previše duljim, mislio sam samo zamoliti da ne mećete odvratne slike preko pol ekrana. Hvala

Balad
Gost
Balad
3 godine prije

I spol i rod su sasvim prirodni, a niti rod nije “društveni konstrukt” – barem ne isključivo. Ako se podrazumijeva – a samo budala to ne želi – da je ljudska psiha evolutivna posljedica njegova razvoja, onda čovjek može imati vanjske karakteristike spolne (sa pripadajućim spolnim organima; pritom valja spomenuti… Pročitaj više »

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije

Ovaj tekst je prepisan sa Naroda.hr i vrvi konstrukcijama i lazima. Cilj mu je poticanje na mrznju. Toliko budalastina na jednom mjestu nisam dugo vidio. Hocete ljude motivirati na danasnji crkveni prosvjed. Jadan je onaj cije interese brani biskup Košić. Muskarac koji se izjasnjava kao transrodna ili zenska osoba, nikako… Pročitaj više »

Milkec
Gost
Milkec
3 godine prije

Nije sve gotovo DOLAZE HIBRIDI. To ti je ono kad ženska ispod rupe ugradi dodatno karinu kao kod magarca i muda od noja. Onda ti dođe ili jebi ili odjebi ili budi jeben, sve u jednom.

Milkec
Gost
Milkec
3 godine prije

Tek kad dođu vanzemaljci pica sa Venere jaja sa Marsa

Jurišić maja
Gost
Jurišić maja
3 godine prije

sve navedeno su ekstremni slučajevi treba svakome omogućiti da bude ono šta osjeća time se ne ugrožava nikoga

Siniša
Gost
Siniša
3 godine prije

A kako smo došli do ove devijacije?

omikson37
Gost
omikson37
3 godine prije

Može li mi netko dati preciznu definiciju rodne ideologije. I ako može link gdje je ona precizirana u gdje se predaje (knjiga, autor, fakultet). I gdje se ona precizno nalazi u nekim pravnim dokumentima

Našili
Gost
Našili
3 godine prije

eli istanbulski koncept kockica je u sorosevskom ljudsko pravaskom planu za rasturanje porodice kao osnovnog koncepta ljudskog drustva s ciljem potpune orwelovske vladavine nad covjecanstvom i ispunjavanjem eugenickih ciljeva smanjenja stanovnistva a usput za veliki broj odredjuje nam da sami financiramo taj nakaradni sistem i ustolicimo nove komesare nove vjere… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
3 godine prije

Ako si trudan i mislis da si musko onda ti je mjesto u odredjenoj ustanovi koje je drustvo posebno napravilo za takve slucajeve. Vodja centrifugira u grobu… Ovo je pocetak kraja za pedofilske sotoniste. Nek uzivaju jos neko vrijeme, ionako gube na kraju.

HEKPCT
Gost
HEKPCT
3 godine prije

Sve što ide u prilog razmontiravanja HDZ-a ja podržavam, a ovaj put je to crkva. Inače, cijela ova tema je suvišna i smiješna.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije

Nestrpljivi otac: “Babice, je li muško?”
Babica: “Otkud ja znam? To ćeš morati njega da pitaš.”

tuf
Gost
tuf
3 godine prije

Ono što me najviše brine u cijelom slučaju je koliko prilagodbi cijelog društva se radi zbog nekakve totalne manjine koja čini ispod 1% ljudske civilizacije. Ako bismo uzeli alternativan primjer onda bi se daleko veće prilagodbe društva sa infrastrukturnog, socijalnog i pravnog stajališta morale raditi zbog populacije invalida ili osoba… Pročitaj više »

štefek stepinec
Gost
štefek stepinec
3 godine prije

nisam pročitao ni proučio istanbulsku konvenciju,ali mora da je to nešto jako dobro čim su se kostimirani i nekostimirani predstavnici pedofilske organizacije tolko pobunili…

bumbar
Gost
bumbar
3 godine prije

Je li se ukida psihijatrija kao medicinska struka?

belay
Gost
belay
3 godine prije

Mislim da sam bolestan ili izrod …želim biti to što jesam …muškarac u muškom tijelu

Busola
Gost
Busola
3 godine prije

Eugenika , smanjenje populacije i čovjek iz epruvete pod vlasništvom korporacija. To je cilj, a sada razmislite da li se uspješno provodi , posebno na trulom Zapadu. Ja mislim da uspješno to provode… Nema ovdje ovo veze sa Crkvom, ima sa normalnim i nenormalnim. Zlo se valja pod krinkom dobrih… Pročitaj više »

Internet je velik I poucan. Tv I novine off
Gost
Internet je velik I poucan. Tv I novine off
3 godine prije

Idite kod nekog rabina sa ovim sranjima I letite kroz vrata. Nije kosher ovo. Degutatno.

Ime kardinala
Gost
Ime kardinala
3 godine prije

Masonska ludila.

Imperija und satir
Gost
Imperija und satir
3 godine prije

Masonske sprdacine za zbunjene

mmne
Gost
mmne
3 godine prije

jadni zapadni muskarac…potisnut od ratobornih, mahom nedoje^^nih, zena, homica, lezbejki , transica, te manjina,,,,svi proti njega ….a njega kinji feminizirani zapadnjacki muskarac,,,,,kraj ce brzo ….samo ta nakarada ce i nas povesti u propast!!!

Ado
Gost
Ado
3 godine prije

Ovo je ludilo.

Barba
Gost
Barba
3 godine prije

Mene čudi kako još nisam primjetio da je itko stavio jednu dobru scenu iz filma “Life of Brian” koja se tiče upravo ovih stvari:

https://youtu.be/PObBA2wH5l0

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
3 godine prije

Upravo sam došao kući sa prosvjeda, ostao bi duže ali imam obaveze. Uglavnom, sve je mirno i puno obitelji sa djecom. Skoro svi mediji ističu da dolaze ljudi iz cijele Hrvatske što je glupi spin jer ih je zanemarivo. Velika većina su Zagrepčani. Time žele umanjiti brojnost i značaj. Lijep… Pročitaj više »

nomen est omen
Gost
nomen est omen
3 godine prije

Rodna teorija je svakom tezom sama sebi kontradiktorna do razine parodije, a zabranjeno ju je preispitivati jer se korištenje logike smatra netolerantnim prema onima koji nemaju tu sposobnost.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
3 godine prije

Zakonski donijeti odredbu da svaki stan/kuća mora imati zaseban WC za transrodne osobe. Zakonski donijeti odredbu da se ljudi mogu izjašnjavati kao kućni ljubimci da bi se isti mogli držati u kući. Zakonski donijeti odredbu da se bijelci mogu izjašnjavati da su aboridžini. Zakonski donijeti odredbu da se odrasli ljudi… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije

Samo nekoliko citata iz Istanbulske konvencije za one koji još imaju neke dvojbe. čl.4 st.3 Prvi put se u jednom međunarodnom ugovoru spominje “rod” (ukupno 24 puta). Implicira se da postoji odvojivost roda i spola. Mimo ustava RH uvodi se “rod”, “rodni identitet” i “seksualna orijentacija”. čl.12 st.1 Traži iskorijenjivanje… Pročitaj više »

Janoš
Gost
Janoš
3 godine prije

Iako je Istanbulska konvencija trenuno Hrvatska tema mislim da je većinu bitnoga već rekao narodni poslanik Boško Obradović u Domu Narodne skupštine Repubike Srbije. Link na YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=R7FvwrLjh-8

hiber
Gost
hiber
3 godine prije

Stvarno je nevjerojatno koliko ljudi nasjedaju na Orvelovštinu. Ne ulazeći u značenje engleske riječi gender, riječ rod na hrvatskom a i ostalim srodnim jezicima ima potpuno drugačije značenje od značenja koje se želi uvesti rodnom ideologijom. Od nje dolazi i izvedena riječ NAROD. E sad kakve veze ima riječ narod… Pročitaj više »

Marsal
Gost
Marsal
3 godine prije

Mene samo zanima kako je *********** Tayyip Erdogan dopustio odrzavanje jedne ovakve konvencije koja se u potpunosti kosi sa Islamom, da se odrzi u Istanbulu… vjerovatno Erdogan pozdravlja da se destrukcija uvede u Europu… Ako Krscani ovako nastave glumiti imbecile i idiote, nece iznendati ako Muslimani za 50-100 godina budu… Pročitaj više »

Zvrka
Gost
Zvrka
3 godine prije

Toliko je hormona u namirnicama,mesu,mlijeku, mliječnim proizvodima, o vodi da ne pričam,a vi se brinete o terminima?! Mi se ZAISTA pretvaramo u nešto između . Primjeceno i na životinjama da muški primjerci imaju sve vise fizičkih oznaka ženskog spola. Pa ne može se ići u drugom smjeru,ako cijeli svijet ide… Pročitaj više »

ime
Gost
ime
3 godine prije

Treba uciniti kako Putin misli o ovome. U smece hihihih

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije

Svaka crkva je zlo !

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
3 godine prije

Posljedica je da će se velika većina morati ponašati po pravilima izuzetno male manjine. Potencijalno nerazumjevanje koje će neumitno voditi do sukoba pa i nasilja, suđenja, novčanih kazni i zatvora. Znači, posla k’o u priči za pravosuđe. Eto, ko je nametao ovu konvenciju. Pravnici. Pa će neki nepoznati muškarac koji… Pročitaj više »

ILMOSTRO
Gost
ILMOSTRO
3 godine prije

Tvorci ove bolesti su, pored pohlepe i sami prilično bolesni.

Vesna
Gost
Vesna
3 godine prije

Bolesni i izopaceni pripadnici raznoraznih manjinskih grupa,uz financijsku potporu sotonista,na “najboljem”putu unistenja zdrave vecine!

ventilator
Gost
ventilator
3 godine prije

Bez obzira što sam ateista i podržavam lijeva stremljenja mišljenja sam da je Neoliberalizam, koga je EU i Zapad zdušno prihvatio, unio jedan kaos, sa nizom zakona, a prvenstveno sa ovom Istambulskom konvencijom.Iako prihvaćam da razne manjine, bilo kojeg oblika dobiju svoje mjesto pod suncem čini mi se da su… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

nekim nepopraljivim ljevičarskim romantičarima i mrziteljima HDZ-a, crkve i ostale ekipe ovdje: vaše je pravo da ne volite HDZ, desničare i tu eklipu, i istina je da u HDZ-u i među popovima i ostalima ima idiota i svakakvih, ali isto tako je istina i činjenica da su Crkva, odnosno oni… Pročitaj više »

Mijo
Gost
Mijo
3 godine prije

Hmmm…… GO”mora”, SODO”mora”, NOCNA-mora, NISTA NE mora.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
3 godine prije

Što nam promiče ispod žita dok narod tupi zube na budalaštini?!

Blaž
Gost
Blaž
3 godine prije

Nije, koje te činjenice smetaju iz teksta…ide ti na živce Košić i Markicka… i meni, ali sto nije tocno u tekstu

Mirsad
Gost
Mirsad
3 godine prije

Mora da su ovi koji su smislili to, gledali puno Vuka i sedama jarića. Vuk se pretvarao da je mama ovca, pa eto uspio je ući u sobu… Drago mi je da sam makar malo živio u svijetu u kojem se znalo što je što. Žao mi je naše djece… Pročitaj više »

TimBrouceshi
Gost
TimBrouceshi
1 godina prije

Nordic me have a passion for sizzling hot russian would-be brides Over of late Nordic men are now unbelievably pondering burning ruskies women, sorts of Nordic men have fallen for the sexiness, skincare and then style of that sexy others who live nearby. numerous it would seem that nothing at… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.
Izbornik