Procurila snimka obraćanja vlasnika Twittera zaposlenicima: “Cenzura će se proširiti i nastaviti nakon inauguracije”

Twitter - Cenzura
48 komentara

Američka organizacija Project Veritas objavila je video u kojem glavni izvršni direktor Twittera i njegov osnivač Jack Dorsey govori o tome kako cenzura na društvenim mrežama “neće uskoro nestati”. Dorsey u videu kaže da bi tvrtka trebala razmotriti “mnogo širi pristup” upravljanja komunikacijom na svojoj platformi.

“Trenutno smo fokusirani na jedan račun [predsjednika Trumpa], ali ovo će biti puno veće od samo jednog računa i trajat će puno dulje nego samo ovaj dan, ovaj tjedan ili sljedećih nekoliko tjedana, ovo ide dalje od inauguracije”, rekao je Dorsey u videu.

“Moramo očekivati ​​da na to moramo biti spremni”, nastavio je izvršni direktor Twittera. “Dakle, fokus je zasigurno na ovom računu i na tome kako je povezan sa stvarnim nasiljem.”

“Ali također, moramo dugoročno razmišljati o tome kako će se ova dinamika odvijati s vremenom. Ne vjerujem da će ovo uskoro nestati. A potezi koje danas povlačimo oko QAnona, jedan je od primjera puno šireg pristupa koji bismo trebali promatrati i nastaviti još dublje”, rekao je Dorsey referirajući se na nekoliko desetina tisuća računa koji su uklonjeni s Twittera zbog navodne povezanosti s teorijama zavjera za koje se tvrdi da potiču nasilje, a povezane su s kritikom lijevog establismenta.

Podsjetimo, najveće društvene mreže i srodne im platforme poput Facebooka, YouTubea, Instagrama, Snapchata, Twitcha te Twittera blokirale su profile još uvijek aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Čelnik Twittera osoblju je na sastanku rekao sljedeće: “Slobodno se izražavajte na bilo koji način. Planiramo napraviti sve što sam napisao u bilješci, ali to će potrajati. Htio bih, međutim, dodati još jednu stvar – trenutno smo usredotočeni na jedan profil. No, ovo će biti puno veća akcija od samo jednog profila. Trajat će puno duže od jednog dana ili ovog tjedna. Trajat će duže od nekoliko tjedana koji prethode inauguraciji (izabranog predsjednika SAD-a Joea Bidena). Moramo to očekivati i za to moramo biti spremni. Tako da, usredotočeni smo na taj jedan profil i kako je povezan s nasiljem u stvarnom svijetu. Međutim, moramo razmišljati dugoročno. Ne mislim da će ovo skoro nestati. Potezi koje danas povlačimo vezano za QAnon primjer su šireg pristupa koji trebamo promotriti i razraditi. Tim koji je zadužen za to ima puno posla i usredotočen je na tu jednu stvar. Moramo im dati prostora i podrške kako bi se mogli usredotočiti na širu sliku jer to neće nestati. Znate, Amerika je duboko podijeljena i naša platforma to svaki dan pokazuje. Moramo zaštiti integritet rasprave te osigurati da nitko zbog toga ne nastrada. To je naš fokus, to je ono što mi želimo dati.”

Twitter profili tri najpoznatija promotora pokreta QAnon – odvjetnice Sydney Powell, njezinog klijenta i bivšeg direktora Agencije za nacionalnu sigurnost SAD-a Mikea Flynna te bivšeg administratora na forumu 8kun (prethodno 8chan) Rona Watkinsa – ugašeni su nekoliko sati prije nego što je trajno suspendiran Trumpov profil.

Dorsey odluku da se suspendira Trump drži ispravnom, ali je rekao da je znao da je riječ o skliskom terenu te da ne želi ograničiti mogućnost pojašnjavanja, iskupljenja i učenja.

“Je li to ispravna odluka? Vjerujem da je za Twitter.”, poručio je.

Izvor: Narod

Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Svi se slobodno izražavajte, dok god mislite isto kao ja i moji vlasnici.

piždro
3 godine prije

Vidi faceee, vidi svjetskog firmaša

matija emanovic
3 godine prije

GAMAD koju treba uništiti.

Krešimir
3 godine prije

Daj, Bože, da cenzuriraju sve, da se ugase sve društvene mreže i da ljudi opet imaju Facelook, a ne Facebook i ostala novovalna govna.

A neg.
3 godine prije

Zamislite da EPHa grupa kaže da Plenkovića neće bit u njihovim tiskovinama…Brrrrrr…

Tupko Glupko
3 godine prije

Ovaj izigrava Mesiju, kao da je Twitter jedina platforma za komunikaciju.
Da su Ameri pametni, masovno bi izbrisali svoje Twitter račune i prešli na neki drugi.
Ako i drugi rade isto, onda na neki treći.
Kada ovakve firme dobe žestoko po džepu, promijenit će priču.

marija
3 godine prije

Lose.Po njegovom kako izdaje zapovjedi svi bi trebali svojim predsjednicima zabraniti web stranice.Nije lose.Ali dokle…. nicija nije gorila do zore.

Drago
3 godine prije

E, bravo. I na kraju će vlasnik twittera sam čitat svoje objave na svom twitteru.
Uz ukućane i bližu rodbinu.

Slonica
3 godine prije

Dok je pleća
Bit će preduzeća
Ovo nije cenzura više.
Orkestrirano otkazivanje Trumpa, javno i glasno.
Walmart i druge kompanije otkazuju donacije svima koji podrže Trumpa.
Kad izbace sve nepodobne-slijedi međusobna selekcija

eks
3 godine prije

Twitter u službi imperije zla .

eks
3 godine prije

Demokratska država, nema šta.

Zagor
3 godine prije

Off topic ali jako interesantno o tome kako su se BLM aktivisti infiltrirali i ohrabrivali prosvjednike da provale u Am. Kongres. FBI uhapsio veliku BLM zvjerku.
Malo materijala za @Logično.
ttps://t.co/RSdcR2GOVN?amp=1

Arkaj
3 godine prije

Nema tu prevelikog iznenađenja. Ovo je, treba to reći jasno i glasno, povratak oficijelne cenzure u zapadni liberalno kapitalistički sistem. Ta cenzura je dosad bila uspješno skrivena, pročitati “Propaganda mediji i sistem” od N Chomskog, ali razvoj internetskih medija ju je izvukao pred reflektore. Jer zamislite paradoksalnost ove situacije: predsjednika USA koji je po funkciji zaklet kao čuvar ustava i zakonitosti neko bez ikakve pravne i političke težine proglašava opasnim za ustavni poredak, optužuje za pozivanje na nasilje i cenzurira!!!
Što onda može očekivati neki obični građanin? Uostalom zar ako neko stvarno krši zakonske norme, a pozivanje na nasilje je zakonski kažnjivo, nema i zakonskog načina da za to odgovara? I zar to ne odlučuje sud?

TIKTAKTIKATAKATAK
3 godine prije

Nisu.

Zagor
3 godine prije

U međuvremenu u Siriji:
ttps://twitter.com/yazbashar/status/1349979062731681792

Stara kuka
3 godine prije

I opet smo ljuti i bijesni na gangstere iz društvenih mreža. Idemo provesti malu anketu ovdje. Tko od komentatora ili članova njihove uže obitelji ima otvorene račune na društvenim mrežama. Pri tom mislim na Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, WhatsUp. Tko redovno koristi Gmail i ima Google account i tko ima Microsoft account. Koji internet pretraživač koristite. Nikoga nemojmo osuđivati ako koristi bilo koju od tih platformi. Niti se itko treba opravdavati i objašnjavati. Zanimljivo bi samo bilo saznati kolika je raširenost njihove upotrebe među ljudima koji se okupljaju na ovakvom jednom portalu. Evo, ja ću prvi. Ja nemam račun ni na jednoj od navedenih platformi. Nisam nikad imao niti imam namjeru otvarati. Moja žena i djeca imaju Fejsbuk račune, Gmail adrese. Djeca imaju i Twitter. Koristili su WhatsUp, ali sada se prebacuju na Telegram ili neku drugu alternativnu platformu. Microsoft account nitko od nas nema. Što se pretraživača tiče koristim… Čitaj više »

3 godine prije

Jedna stvar je kristalno jasna slusajuci ovo govedo naduvano oni koji stoje: …iza “pLandemije”… …iza “izbornog cirkusa” tj totalne korumpirane prevare zvane “SAD demokratija”… … iza cenzuriranja prije, za vrijeme, kao i poslije lazne “pandemije”… … iza trovanja i smrtonosnom “opetativnog sistema” kojeg zovu “vakcine”… … iza skrivanja informacija osakacenih i ubijenih ovim “operativnim sistemom”… … Stoje i iza ovog naduvanog idiota (sa kozijom bradom)… kao i iza svakog “genijalca iz garaze”… (Gates, Musk, Zukerberg…) Jasno je da se sve organizira iz jedog centra… FINANCIJSKOG. Zato i ocita totalna koordinacija. I taj centar svakim danom postaje sve izlozeniji i izlozeniji… Nije to nikakva “duboka drzava”… Ocito je da se radi o pravoj VLASTI u svakoj tzv “drzavi”… Ovi klovnovi iz EU i Rusije koji se kao “protive cenzuri predsjednika” – pod istom su vlasti takodjer – jer svi kao jedan izvrsavaju naredbe vezane za laznu “pandemiju”… PLandemija povezuje sve “predsjednike”… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
navijala
3 godine prije

Možda je garda tamo da inugurira svog kandidata,a da Beiden izvisi ?
Ne mogu sa pokradenim glasovima ustoličiti baš prevaranta.

Mercury
3 godine prije

Upravo tako. Ali krenimo od lakših stvari, a koje utječu na više ljudi. Totalna cenzura banaka jer krediti uništavaju živote. Totalna cenzura duhanskih proizvoda, konditorske industrije… A zvršiti ćemo tako da ćemo cenzurirati tebe jer samo zato jer znaš podvoditi ljude pa da slučajno ne kreneš tim smjerom.
Malo si se zbunio, ali postoji nešto što se zove zakon zbog kojeg cenzura u prvom redu cenzura nije potrebna. Za ovo što si naveo, kažnjivo je zakonom. A cenzura ima svoje grde posljedice, ali neki drugi puta o tome. Bebinim koracima za tebe.

Haram cenzura
3 godine prije

oe24.at/digital/stoerung-bei-messengerdienst-signal-probleme-beim-nachrichten-senden/461304871

Vox
3 godine prije

Znači po tebi je trebalo kazniti ruske vojnike koji su 1945 zapalili Kancelariju Reicha i Gebelsov radio jer su provodili nasilje nad Hitlerom i Gebelsom…..

Vox
3 godine prije

Daj Bože da se SJEME ZATRE svima koji na bilo koji način podržavaju ove SOTONISTE !

Boba Lazarević
3 godine prije

Nadam se da će to skupo koštati i Twitter i Dorseya i da će se taj nadrogirani klošar vratiti u svoje prirodno okruženje, ispod mosta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.