“Propuh” u Zadarskoj bolnici – Bolesne “previjaju” i “liječe” civili…

Zadarska bolnica
66 komentara

Ljudi za zdravlje plaćaju mise, hodočaste, mole se. Barem na drugi dan čujemo Nek’ je zdravlja, bit će svega, Samo da je zdravlja. Nekad smo se čak i pozdravljali sa zdravo, danas samo jugonostalgičari. Uvijek je bilo bitno ostati zdrav.

U ovim stresnim vremenima, svatko pronalazi svoj način ostajanja zdravim. Netko se bavi sportom, netko pazi na prehranu, netko vodi računa o fizičkim naporima, netko pješači, netko planinari. Barem je tako bilo do prvog lockdowna. U pandemijskom životu, preventiva je postala sporedna, jedino bitno je postalo poštovati mjere. I čekati spasonosno cjepivo. Od aplauza po balkonima navečer u 20 h za naše heroje prođe evo godinu i pol dana.

Jednako toliko zdravstveni sustav radi na minimumu. Ili ne radi uopće. Bilo je nekih predstava s covid šatorima, ali su zato pregledi radi drugih bolesti masovno otkazivani. Koliki je porast oboljelih od raka, koliko od njih zbog nerada bolničkog sustava nek’ bude dio drugih analiza. Kao i one brojke o milijardama eura državnog covid troška, milijardama eura minusa bolničkog sustava. Nek druge analize broje i profite industrije testova koja dnevno inkasira 700 000 eura za mahom nepotrebne testove, stvarajući tako ogromni financijski potencijal za kupnju i zadnjeg novinara, zadnjeg antikoronaša kako bi ova njihova žetva eura preko testova trajala što duže.

U ovim okolnostima je najbitnije ostati zdrav, ne biti prisiljen ni za kakav odlazak u bolnicu. Nemate li novca za privatne specijalističke preglede, nemate li vezu u bolnici, najpametnije je ne razboliti se. U covid histeriji je nama iza leđa izvršena najgora amerikanizacija bolničkog sustava koji više ne vrši svoju primarnu ulogu za novac kojeg bjesomučne troše. Ako se ipak dogodi da recimo trijezni ili pijani padnete niz stepenice i dobrano se natučete, dobijete kakvu posjekotinu koju treba šivati; ako nazovete nekog prijatelja koji je poput vas trijezan ili pijan i odveze vas u recimo zadarsku bolnicu, možete završiti u covid šatoru te snimiti dokumentarni film i nominirati ga za recimo Zagreb film festival.

Kako je to kad likovi osvoje zadarsku bolnicu, tko koga previja, kakve se anestezije koriste, pogledajte u videu. Nigdje na vidiku onih u svemirskim odijelima s kojima će samo koji dan kasnije iz zadarske bolnice izlaziti kako bi dočarali opasnost od prodora virusa u bolnicu, valjda preko cijepljenih koji se ne testiraju.

Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bracki Kamen
2 godine prije

LZNormalan.. Na dalmatinski nacin.. 🥴

Velebit
2 godine prije

Glavno da su ga testirali, sve ostalo može pričekati, medicina 21. stoljeća. A ako nije nitko urgirao za njega i nije član stranke moze pričekati i drugu smjenu

TIKTAKTIKATAKATAK
2 godine prije

Bravo, momci ilegalci!

Max
2 godine prije

Ludilo

Samo istina
2 godine prije

Ministar zdravstva se nije cijepio

Mlata
2 godine prije

Logično….hvala što postojiš! Ne znam ko vas “gura” ali za sad mi “ležite”!

hope
2 godine prije

ovo je prestrasno za opisat i komentirat!totalni raspad zdravstva i drustva!ljudi,ovo je dno dna!

AAA5465jufhghf987987
2 godine prije

svaka čast dečkima! zg prošle godine ista stvar! arena centar prazan…

Dado59
2 godine prije

Po tome yugonostalgičari su svi koji mole Zdravo Marijo,a sve što se događa u zdravstvu je kod nas pod normalno.

Babbage
2 godine prije

Extra

Poznavalac prilika
2 godine prije

U covid histeriji je nama iza leđa izvršena najgora amerikanizacija bolničkog sustava” 

Čestitam autoru na oštroumnosti. Nisam do sada tako razmišljao, ali zaista, ako malo bolje pogledamo upravo je ta amerikanizacija zdravstva jedna od najuoćljivijih posljedica kovid terora. A vjerojatno i jedan od najvažnijih ciljeva.

A što pritom znači ta “amerikanizacija”? Ukratko to je namjerno i sustavno rušenje razine kvalitete usluge javnog zdravstva u tolikoj mjeri da ono postane praktično potpuno neupotrebljivo i beskorisno toliko da će na njega ostati osuđeni samo oni najsiromašniji koji nemaju izbora jer nemaju dovoljno novaca za platiti bilo koji drugi kvalitetniji, ali u svakom slučaju privatizirani, korporatizirani i isključivo na profitu bazirani oblik zdravstvene zaštite.

Scorpiorex
2 godine prije

Alkohol,neznanje,primitivizam, pametovanje,humor. Sve potrebno za recept zaostalosti ,strasnooo

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Baba, šta Ti kažeš, kako Beroš i ovi brinu za druge bolesnike…
Moj sinko, samo moli Boga da ne zavisiš ni od koga!
Bolje je Tito brinio za ranjenike na Neretvi 1943.

P.S.
Baba:Testiralo me na koronu…
I.. ??
Izgleda da sam trudna…

Poznavalac prilika
2 godine prije

Izgleda da su ispodprosječan IQ, kognitivna disonanca, sukob sa logikom i zdravim razumom i potpuno nekontrolirano mlataranje jezikom glavni kriteriji za izbor rukovodećih spodoba HZJZ. Primat do sada u svim tim kategorija neprikosnovenog Krunoslava Capka naime sve ozbiljnije ugrožava njegova pomoćnica: “Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš gostovala je na N1 televiziji i komentirala pandemiju koronavirusa. “Ja ne bih govorila o činjenici zaražavanja, nego bih govorila o činjenici ishoda tog zaražavanja. To je ono što treba gledati, a ne da se netko zarazio, a cijepljen je. Njegov ishod će biti drugačiji. Ja mislim da nije svrha cjepiva da štiti od zaraze, svrha je da štiti od teškog oblika bolesti i to cjepivo i postiže, rekla je Bubaš.” Dakle, barem prema funkciji koju zauzima jedna od vodećih epidemioloških stručnjakinja u Hrvatskoj misli da svrha cjepiva nije da štiti od zaraze nego samo od teškog oblika bolesti i da nije uopće važno je li se… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

evo kabala je opet izbacila na tržište novi soj, odnosno novu podvrstu… nije su se delta i “delta plus”, pošteno ni raširile, a evo ti već delta AY.4.2 odlomak iz vijesti sa ms portala: Europom se šiti podvrsta delta varijante nazvana AY.4.2. Ova varijanta je prvi put službeno detektirana krajem rujna, iako se čini da se u Ujedinjenom Kraljevstvu pojavila još u lipnju. Agencija za zdravstvenu sigurnost Velike Britanije priopćila je da je označila podvrstu delta soja koronavirusa nazvanu AY.4.2 kao varijantu pod istragom, rekavši da postoje dokazi da bi mogla biti zaraznija od delte. Čini se da ova varijanta ne uzrokuje težu bolest, te da su cjepiva i dalje efikasna. Dvije mutacije Varijantu AY.4.2 definiraju dvije dodatne genetske mutacije, Y145H i A222V, koje utječu na spike protein koji je ključni dio vanjske površine virusa i dio je njegove strukture koji koristi za ulazak unutar stanica. U posljednjih 28 dana… Čitaj više »

Greven
2 godine prije

>>> Od aplauza po balkonima navečer u 20 h <<<

Ovo mi nije jasno. Kakvi aplauzi, gdje i zašto. Stvarno pitam.

ZriBra
2 godine prije

Nažalost u bolnicama kao i u ostalim segmentima društva u ovom kovid ludilu “deblji kraj”izvlaće moralniji i nemoćniji .Svjedočanstvo bliske mi osobe iz prve ruke.
U poznatoj Zg. klinici medicinske sestre koje ne pristaju na cjebivo prisiljava se na jebivo:prije ulaska bode ih se u nosnice (tzv testiranje)>navlače im se oni avetni bijeli skafamnderi>čekaju par sati da im jave da li su negativne>ukoliko jesu mogu skinuti taj oklop i nabiti “brnjicu” te brinuti o mnogim drugim ozbilljnim često i malignim malim bolesnicima.Istodobno na fikus kovid odjelu udvorice brinu o par pacijenata i za neuporedivo lakši posao dobijaju kovid dodatak.

Crni Golf 4 vrata
2 godine prije

.. samo jedna stvar; pogledajte famozni trokut iznad piramide na dolarskoj novčanici (one dollar – 1$), a onda pogledajte isti taj trokut na famoznom grbu – civilne zaštite koju je “zaposjeo” krizni stožer (nema nikakve krize)….

Zracnik
2 godine prije

Nazalost radia sam u zadarskoj bolnici godinu dana Ko tehnicar i iskreno tamo svog psa ne bi dovea licit

Pravnica
2 godine prije

Užas, ali očekivano u zemlji gdje sve propada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.