Prvi ruski napredni sustav protuzračne obrane S-350 stići će na svoje odredište u siječnju

S-350
25 komentara

Novi protuzračni raketni sustav S-350 ‘Vityaz’ namijenjen je zamjeni raketnih kompleksa zemlja-zrak raketa S-300PS u ruskim postrojbama.

Prvi ruski napredni sustav raketa S-350 ‘Vityaz’ zemlja-zrak stići će na svoje odredište siječnju iduće godine, izvijestilo je u utorak rusko Ministarstvo obrane.

„Zrakoplovne snage su u 2019. godini dobile svoju prvu seriju najnovijeg protuzrakoplovnog raketnog sustava S-350„ Vityaz “, koji će na svoje stalno odredište stići u siječnju 2020.“, stoji u izjavi tiskovnog ureda.

Godine 2020. ruske zrakoplovne snage trebale bi primiti četiri pukovničke jedinice raketnog sustava S-400 ‘Triumf’ zemlja-zrak i šest bataljunskih kompleta protuavionskih kompleksa Pantsir-S.

“U 2019. protuzračni raketni sustavi S-400 i Pantsir-S isporučeni su jedinicama protuzračne obrane stacioniranim u Lenjingradskoj regiji i na području Arktika”, priopćilo je ministarstvo.

Načelnik Vojne akademije zrakoplovne obrane Zhukov, general-potpukovnik Vladimir Ljaporov, rekao je kako će ruske zrakoplovne snage biti ojačane s 12 bataljuna najnovijih protuavionskih raketnih sustava S-350 u 2021-2027.

“Završavamo proces primanja prvog raketnog sustava S-350 za treniranje Vojne akademije zrakoplovne obrane te za obuku borbenih timova. Sveukupno, 12 bataljuna ovih sustava ući će službu u okviru pet protuavionskih raketnih pukovnija u 2021. – 2027. “, rekao je general.

Upotreba sustava S-350 povećat će učinkovitost borbe protukrstarećih raketa za 2-2,5 puta, naglasio je.

Krajem ožujka ove godine proizvođač obrane Almaz-Antey završio je državne testove novog protuavionskog raketnog sustava S-350 ‘Vityaz’ namijenjenog zamjeni raketnih kompleksa raketa zemlja-zrak u ruskim postrojbama. Istodobno, prvi set ovog sustava krenuo je u serijsku proizvodnju. U prosincu su ruske trupe dobile prvi set S-350 “Vityaz.”

S-350 „Vityaz“ raketni sustav zemlja-zrak razvio je proizvođač obrane Almaz-Antey za protuzračnu obranu bojnog polja i može pogoditi ciljeve u maksimalnom radijusu od 60 km i na maksimalnoj nadmorskoj visini od 30 km. S-350 predviđen je za borbu protiv aerodinamičkih i balističkih ciljeva. Lanser S-350 nosi 12 raketa zemlja-zrak.

S-350 Vityaz
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
efvioewfvrnejfnviewifvnewindvwedvw
4 godine prije

Bez premca su u protuzraćnim sustavima, poslije Rusije Alžir je najbolje i njaraznovrsnije na svijetu naoružan ruskim protuzračnim sustavima, zato ga i ne diraju jer ne mogu širiti demociokurčijuobrezanu sa tomašerkohavcima.

American_dreams
4 godine prije

Oruzja,oruzja amo dajte, jer utjehe nema u vodki.

Alen
4 godine prije

Štancanje punom parom !

čitalac
4 godine prije

Ovi sustavi u stvari imaju oznako S 350 V4 i predstavljaju nešto posve novo.
Popunjava određene segmente PZO.
U Rusiji ga smatraju najnaprednijim sistemom njihove PZO.

Fabijan
4 godine prije

Umjesto SRETNA NOVA GODINA
I lijepim fotografijama
Logicno I L.R nas razveseljavaju novim raketama 🙂
Hja
Pojma srece I razlog za vesele je individualan 🙂

Alen
4 godine prije

Ja ne znam sto amerikanci uopšte prave avione , mozda da se vozaju okolo gdje nema S sistema..

Suljo
4 godine prije

Neka si ti njemu jaro rek”o!

Alen
4 godine prije

Jos 4-5000 salju na BI.. Malo po malo i bliski će da vrvi od ljudstva i tehnike… Mala iskrica će nedostajati…

Max
4 godine prije

Ultra modernizacija S 300

Max
4 godine prije

Opet idem off topic ali ponovno sam se pokušao prijaviti na forum S istim korisničkin imenom i mailom i opet ne prihvaća zašto? Unaprijed hvala na odgovoru.

FranjoTahi
4 godine prije

Rusi su definitivno preuzeli globalni primat u raketnim/hipersonicnim projektilima i PZO sustavima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.