Putin nakon Trumpove pobjede: Rusija je spremna da obnovi odnose sa SAD

Putin Trump
1 komentar

“Rusija je spremna da obnovi bilateralne odnose sa SAD-om i raduje se tome”, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin, komentarišući pobjedu Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima.

Čuli smo da je Trumpova retorika dok je još bio kandidat za predsjednika bila fokusirana na obnovu odnosa između Rusije i SAD-a”, rekao je Putin i dodao:

“Razumijemo i svjesni smo da će to biti težak put u svjetlu trenutnih, nažalost, loših odnosa između Rusije i SAD-a.”

Govoreći o oslabljenim odnosima dviju zemalja, predsjednik Rusije je rekao da Rusija ne snosi odgovornost za ovakve odnose kakvi jesu. Putin je u poruci Donaldu Trumpu izrazio uvjerenje da će dijalog između Moskve i Washingtona, uzimajući u obzir stavove obiju strana, biti na obostrano zadovoljstvo. On je naglasio da se nada rješavanju nekih “gorućih pitanja koja trenutno opterećuju svijet na međunarodnom planu i traženju efikasnih odgovora na izazove svjetske sigurnosti”.

SAD će morati pregovarati sa Rusijom u vezi sa traženjem rješenja za međunarodna pitanja jer niti jedna država na svijetu sada ne može nastupati sama, kazao je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov prošle sedmice.

Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Johnc91
7 godine prije

Fckin amazing things here. Im very glad to see your post. Thanks a lot and i’m looking forward to contact you. Will you kindly drop me a mail? eeakdecekkbd

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.