Putin otkriva glavni uzrok potonuća podmornice Kursk

Ruska podmornica
19 komentara

Ruski predsjednik s tugom je govorio o stanju ruske vojske nakon raspada SSSR-a, koje je, prema njegovim riječima, bilo uzrok nesreće ruske podmornice Kursk 2000. godine. U intervjuu ruskom novinaru opisao je tu tragediju kao “kolosalnu”.

Potonuće podmornice Kursk je uzrokovano lošim stanjem ruske vojske u to vrijeme, rekao je Vladimir Putin u filmu Andrja Kondračeva “Putin”.

“Nakon raspada SSSR-a imali smo velike ekonomske poteškoće u društvenoj sferi ali i u vojsci”, rekao je ruski predsjednik u intervjuu ruskom novinaru.

Predsjednik je podvukao kako se nesreća dogodila neposredno nakon što je došao na vlast i da nije bio svjestan važnosti vojnih vježbi organiziranih u Barentsovom moru.

Vladimir Putin opisao je tragediju kao “kolosalnu”, ali je rekao da to nije slučajno, već se sve dogodilo zbog “općeg stanja oružanih snaga”. Rekao je da je uzrok nesreće ustanovljen. Truplo podmornice se raspalo nakon eksplozije torpeda.

Ruski predsjednik je upozoren da ne treba dizati podmornicu s dna, mađutim on je obećao obiteljima žrtava da će to učiniti.

Ruska nuklearna podmornica Kursk potonula je 12. kolovoza 2000. u Barentsovom moru tijekom vojnih vježbi. Svih 118 članova posade je poginulo u ovoj nesreći.

Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
17 novembar
6 godine prije

puno je otkrio jos samo da porodice poginule posade podmornice povjeruju u ovu glupost . koliko se sjecam nekim clanovima obitelji koji su postavljali pitanja i tragali bilo je prijetnji od strane ruski sluzbi .

Zagor
6 godine prije

Ima Putin pravo. I ovdje se radi o eksploziji torpeda. Pitnje je samo sa koje strane oplate.

Zvrk
6 godine prije

Putin nikome nije dao pristup Kursku zbog superkavitacijskih torpeda… Svijet zna samo za postajanje VA-111 Shkval ali ne i ostala. Zapad nema ništa takvoga, zato je prioritet bio da nitko ne doðe do njih. Kasnije je MSM to protumačio da Putin ne želi nikakvu pomoć od ostalih i da je namjerno otežao potragu i osigurao im smrt.

čitatelj portala
6 godine prije

Bilo bi zanimljivo, ako je druga američka podmornica ispalila torpedo.
Što je s mojim komentiranjem?

Tabasco
6 godine prije

Da, vrlo zanimljiv tekst, hvala!

PeroDD
6 godine prije

Uh otkrio je toplu vodu!! To mu je trebalo 18 god. da smisli?

celinc
6 godine prije

masta cudo cini pa da je svedemo na realnost;””Toledo” je bio mnogo manji, ali su obe podmornice pretrpele teška oštećenja. Na osnovu analiza koje su radjene kasnije, veruje se da su se podmornice teško “očešale” jedna o drugu, pri čemu je “Kursk” tada pretrpeo i oštećenje duž velikog dela gornje strane korita.””koja glupost,Kursk je imao dvostruku ljusku,spoljna ljuska izradena je od visoko legiranog čelika samo 8,5 mm debljine,to daje vecu otpornost na oksidaciju i koroziju, a ima i slabo magnetsko polje koje otezava detekciju magnetskim sistemom detekcije magnetske anomalije (MAD). Izmedu vanjskog trupa i unutarnjeg trupa debljine 50 mm bilo je 2 metra prostora,znaci taj Toledo klasa LOS ANDELES koji ima DUPLO MANJU bruto tonazu razvalio Kursk u sudaru,Kursk potonuo,a Toledo stigao do norveske,mozda u filmu u stvarnosti bi bilo obratno,idemo dalje””Odmah nakon udesa ruska mornarica je izvestila da je njihov sonar detektor locirao gde leži “Kursk” na dnu mora,… Čitaj više »

Globalista
6 godine prije

Od kud novinarima takve informacije ,slabo ste to gospodo preveli sto je Putin govorio.Rekao je slijedece:nacelink pomorksih sila USS Memphis naredio da se otpali torpedo na Kursk,jer su im Rusi naredili da odu sa mjesta njihove vjezbe koje su tog trenutka imali.To americko torpedo pogodilo bok Kursku,napravilo rupu i eksplodiralo je skladista u kojem su bila ruska torpeda

Duje Bačina
6 godine prije

već 18 godina prošloo : /

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.