Putin potpisao zakon protiv “neprijateljskog djelovanja” SAD-a i njegovih saveznika

Vladimir Putin - 2017
20 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas potpisao zakon o protumjerama na neprijateljske akcije Sjedinjenih Država i drugih stranih država. Dokument je objavljen danas, 4. lipnja.

“Svrha ovog saveznog zakona je da štiti interese Rusije i sigurnost, suverenitet i teritorijalni integritet, ljudska prava i slobode ruskih građana od neprijateljskih akcija Sjedinjenih Država i drugih stranih zemalja, uključujući i one izražene u okviru političkih i gospodarskih sankcija protiv Ruske Federacije, ruskih državljana ili ruskih pravnih osoba, te  drugih radnji koje predstavljaju prijetnju ruskom teritorijalnom integritetu ili usmjerene su na gospodarsku i političku destabilizaciju Ruske Federacije.”

Kao što smo ranije izvijestili, Državna Duma je 22. svibnja u  trećem i konačnom čitanju usvojila zakona o ruskim protumjerama na akcije Sjedinjenih Država i njihovih saveznika.

Dokument daje dodatna prava predsjedniku i vladi da kao odgovor na “neprijateljske” mjere uvedu restriktivne mjere protiv američkih, europskih i drugih zemalja, kao i tvrtki koje djeluju pod njihovom jurisdikcijom.

Zakon propisuje ograničenje uvoza određenog broja roba, osim lijekova i vitalnih dobara, te uvoz i izvoz proizvoda stranih tvrtki i građana, osim roba koje Rusi ili stranci mogu u zemlju unijeti za osobnu upotrebu.

Nema više “zapadnih partnera” – Sada su akcije SAD, EU i drugih pravno “neprijateljski usmjerene protiv Rusije”

Zakon po prvi put SAD, zemlje EU i ostale koji su uveli sankcije Rusiji ili donijeli političke odluke protiv Ruske Federacije i njezinih građana i tvrtki definira “neprijateljskima”, suprotno uobičajenoj praksi ruskog državnog vrha da o političkim dužnosnicima zapadnih zemalja govori kao o ruskim “zapadnim partnerima”.

Prema tvrtkama koje će biti izložene protumjerama Moskve se uvodi sudjelovanja u javnim natječajima i ne mogu sudjelovati u privatizacije državne imovine. Zabrana se primjenjuje se na tvrtke koje su izravno ili neizravno kontrolirane ili povezane s neprijateljskim stranim državama.

Vlada i ministri imaju pravo raskinuti ili obustaviti međunarodnu suradnju s neprijateljskim stranim državama, kao i organizacijama koje su pod njihovom jurisdikcijom ili koje su izravno ili neizravno pod kontrolom takvih država, ili su s njima povezane.

Primjena zakona je bila nakratko odgođena, budući da je Državna Duma zaprimila žalbe predstavnika Ruske unije industrijalaca i poduzetnika (RSPP). Nakon razmatranja sadržaja pritužbi, Vladimir Putin je odlučio kako zakon može ići u primjenu.

Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dalmata
5 godine prije

Napokon,jasno i glasno:Popu pop,bobu bob.I Rusko strpljenje doslo do kraja.

Alen
5 godine prije

Sad to nije vise hocu-necu , sad je to zakon…Moras da zastitis svoje…

Laki Topalović
5 godine prije

Dakle i protiv RH 🙁 baš da vidim što nas čeka, ako ima engleska verzija na kremlju

rodoljub
5 godine prije

Hvala bogu – nema vise laznih “partnera” .

Riddick
5 godine prije

Ovo je razlog zašto od osnivanja centralizovane Ruske države niko ih nikada nije osvojio …
http://geography.name/wp-content/uploads/2015/09/heartland-640×377.jpgcomment image

Nena
5 godine prije

Konačno, nije se dalo više nit slusat nit gledat, nadam se dobrom, za sve
Drugačije će sad “zapadni partneri” svirat

Churko
5 godine prije

Europa ima 51 drzavu, od ukupne povrsine oko 10.500.000 km2 Evrope Rusija zauzima tek 40% cijele Evrope, po broju stnovnika Rusija ima 150 milliona stanovnika dakle najmnogoljudinija Evroska drzava.sa preko 20% stanovnistva, od Evropskih 745 milliona stanovnika, 70 – 75% stanovnika Rusije zivi u Evropskom dijelu Rusije, dali ikome pametnome to nesto govori.
Po prirodnim resursima Rusija na cijelom planetu ima najvise prirodnih resursa. I onda se opet Evropski bilmezi okrenuli kriminalcima iz SAD. a zamislimo ujedinjenu Evropu sa Rusijom, SAD bi ostala tek mizerna trecerazredna drzava u svakom pogledu.

čokolino
5 godine prije

Nema više “zapadnih partnera” ………….
5 do 12…….

bbbb
5 godine prije

Kad netko Rusiju iskljući iz wašingtonskog konsenzusa onda se može o nečemu pričati. Kad Nosferatu objavi ratnu ekonomiju i izvanredno stanje onda je odzvonilo zapadnim partnerima, do tada će mu biti partneri.

davor
5 godine prije

Nažalost u mojoj državi boravi mnogo patoloških demonizatora Rusije, pogotovo u vanjskoj politici su tu poznate briselske bitange i raznorazni generalčine koji uživaju obilato američke suradnje, mirovine i izraelske ugovore. A debilani nema kraja. Nije sramota biti argumentirano protiv Rusije ali sramota je biti protiv fiktivne babaroge za koju ti svaki ficlek kaže da je to Rusija. Inače zamislite se da u kanadskoj koži morate slušati tamo neke “europljane” kako vas savjetuju da prekinete odnose sa SAD-om. Nije li to suludo i neprirodno pa da si i najideološkiji homo sapiens? Ovi naši kao da su ušli u vlak prije par desetljeća i sada vide da vlak vodi u ponor ali nemaju snage ni intelektualne hrabrosti zaustaviti se i sići s vlaka. Proturuske stranke u Europi nemaju budućnosti, kao ni protukanadske i protumeksičke stranke u Sj.Americi.

čitatelj portala
5 godine prije

Rusija uzvraća udarac.

Spartak
5 godine prije

Bravo Rusijo! Uz tebe sam, kao i mnogi drugi u ovoj zemlji Hrvatikanskoj, premda to tako javno ne izgleda jer ljigavci na vlasti i u masmedijima plešu kako im sviraju zapadni banksteri. Mi smo politički ogavna zemlja, ali vjerujte mi Rusi, nisu svi Hrvati idioti i američki dupeuvlakači.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.