Putin poziva 5 članica Vijeća sigurnosti UN da rade ruku pod ruku kako bi se izbjegao svjetski rat

U govoru pred dva doma ruskog parlamenta 15. siječnja, Vladimir Putin pozvao je pet zemalja članica Vijeća sigurnosti UN-a da rade ruku pod ruku kako bi se izbjegao svjetski rat.

Tijekom godišnjeg govora pred Saveznom skupštinom (dva doma parlamenta) 15. siječnja, ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je stalne članove Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, također s nuklearnim oružjem, da rade na zajedničkom pristupu kako bi se spriječio svjetski rat. Ruski predsjednik je također rekao da je pet stalnih članica Vijeća sigurnosti – Sjedinjene Države, Kina, Rusija, Velika Britanija i Francuska – imalju “posebnu odgovornost osigurati održivi razvoj za čovječanstvo.

“Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti moraju početi osmišljavati mjere kako bi se neutralizirali uvjeti novog svjetskog rata i razvili novi pristupi za osiguranje stabilnosti planeta”, rekao je ruski predsjednik.

Tijekom telefonskog razgovora 3. siječnja s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, a nakon atentata na iranskog generala Sulejmanija, Vladimir Putin već je komentirao situaciju, izrazivši svoju “zabrinutost”. “Utvrđeno je da ova akcija može ozbiljno pogoršati situaciju u regiji”, rekao je Kremlj također u izjavi. Osvrćući se na nacionalnu sigurnost u Rusiji i najnovije dopune vojnom arsenalu zemlje, Vladimir Putin je rekao da Moskva “nikome nije prijetila i [nije] nastojala nametnuti svoju volju”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
4 godine prije

Da li se neko seća da je Putin nešto pričao bez veze…

roki
4 godine prije

Putin se malo preračunao , Sirija, Libija, Gruzija Krim, Venecuela, Suholjevi…….itd , sve to košta naravno tu su gubici u ljudstvu pa međunarodne sankcije pa pohlepni oligarsi koji iznose novac iz Rusije u zapadne zemlje itd….!!! Putin je samo senilni starac , već sam postavljao pitanje šta posle Putina ?

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
4 godine prije

Pa kad se zna tko upravlja sa tih pet država i preko njih čitavim svijetom o čemu onda Nosferatu prića glumeći dobrog policajca za stvora………….

Boris
4 godine prije

Rusiji rat netreba ali rat treba onima koji žive od njega. Mislim da je civilizacija evulatirala do te razine da krivulja blefa, podvale, bahatosti i zla pada.

Max
4 godine prije

Mudar i razuman apel za dobrobit svijeta

imalijosnade
4 godine prije

evo nesto sto sam skino oviih dana sa stranog bloga od jakog poznavaoca poput gos. babica, pa cu ja ubacit ako mi dozvole:?

imalijosnade
4 godine prije

2:) …….tražiti ubojstvo generala Qassema Soleimanija i krizu koja ga je uzrokovala. General Soleimani bio je izuzetan vojnik. Svoje je ime napravio tijekom rata (1980-88) koji je Iran prisilio na Irak. Njegove specijalne jedinice, odjeljak Al-Quods (tj. Jeruzalem na arapskom i perzijskom), priskočili su u pomoć svim narodima Bliskog Istoka koji su bili žrtve imperijalizma. Tako je stao uz libanonskog Hassana Nasrallaha i sirijskog generala Hassana Turkmanija u Bejrutu tijekom izraelske racije 2006. Pravio je razliku između imperijalizma i SAD-a, mnogo puta pregovarao s Washingtonom i čak predložio detaljne saveze poput 2001. s predsjednikom Georgeom Bushom Jr. protiv afganistanskih talibana. Od svibnja 2018., međutim, smio se boriti samo uz šiitske zajednice. Kršio je primirje rata iz 1973. godine i pokrenuo napade na Izrael sa sirijskog teritorija, sramotivši Damask. Predsjednik Trump je sigurno razumio vojnu ulogu koju je igrao pod ajatolahom Khameneijem, ali ne i simbol koji je postao i divljenje… Čitaj više »

davor
4 godine prije

Vladimir je rijetki glas razuma u 21.stoljeću

Jeremya
4 godine prije

A pozvao je “prave” da spase opstanak čovječnosti.Bolje da je pozvao Sjevernu Koreju i opalio zajedno sa njima po ovima što je nabrojao.

Gordana Mišić
4 godine prije

День Победы над Фашизмом! Подпись капитуляции 08.05.1945. между Немецким Киттелем (от имени Третьего Рейха) и 09.05.1945. Жуков (от имени союзников), не более! День Победы отмечается 09.05. и в 2020 году, через 75 лет. Сколько жертв было принесено за эти 75 лет с момента ВЫИГРЫША, знает только дорогой Бог.Истинная победа, победа над смертью для меня была выиграна ИИСУСОМ ХРИСТОМ, что не означает, что я не благодарен людям, защита перед завоеватель Гитлер. Чему научился мир? Сегодня в мире еще продолжается война, на многих фронтах гонка вооружений не прекращается, демонстрация силы также!Бог провозглашает “верующих” со всех сторон.”, Бог “ясно говорит:”кто мечом лжет, мечом и умирает!” Я спрашиваю человечество до когда? Парад, по ее словам, потребляет огромное количество оружия, и все снова и снова голодающих и лишенных гражданских прав людей на нашей планете. Человек считает себя богом и использует смертоносное оружие для борьбы с неверующими, провозглашая себя верующим в Бога.Я спрашиваю: “ВЕРУ В КОГО… Čitaj više »

Slavonac
4 godine prije

Ja znam kao Hrvat,koji zivi 50g u Njemackoj bi stao u obranu zemlje koja je meni i mojoj Obitelji sve dala.Cak ako bi i Hrvatska ucestvovala u napadu.Nemogu zaboravit kako su susjedi vodili cak i svoje kumove u minska polja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.