fbpx

Putin poziva 5 članica Vijeća sigurnosti UN da rade ruku pod ruku kako bi se izbjegao svjetski rat

Putin poziva 5 članica Vijeća sigurnosti UN da rade ruku pod ruku kako bi se izbjegao svjetski rat 1

U govoru pred dva doma ruskog parlamenta 15. siječnja, Vladimir Putin pozvao je pet zemalja članica Vijeća sigurnosti UN-a da rade ruku pod ruku kako bi se izbjegao svjetski rat.

Tijekom godišnjeg govora pred Saveznom skupštinom (dva doma parlamenta) 15. siječnja, ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je stalne članove Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, također s nuklearnim oružjem, da rade na zajedničkom pristupu kako bi se spriječio svjetski rat. Ruski predsjednik je također rekao da je pet stalnih članica Vijeća sigurnosti – Sjedinjene Države, Kina, Rusija, Velika Britanija i Francuska – imalju “posebnu odgovornost osigurati održivi razvoj za čovječanstvo.

“Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti moraju početi osmišljavati mjere kako bi se neutralizirali uvjeti novog svjetskog rata i razvili novi pristupi za osiguranje stabilnosti planeta”, rekao je ruski predsjednik.

Tijekom telefonskog razgovora 3. siječnja s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, a nakon atentata na iranskog generala Sulejmanija, Vladimir Putin već je komentirao situaciju, izrazivši svoju “zabrinutost”. “Utvrđeno je da ova akcija može ozbiljno pogoršati situaciju u regiji”, rekao je Kremlj također u izjavi. Osvrćući se na nacionalnu sigurnost u Rusiji i najnovije dopune vojnom arsenalu zemlje, Vladimir Putin je rekao da Moskva “nikome nije prijetila i [nije] nastojala nametnuti svoju volju”.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
38 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
shumadinac
Member
8 mjeseci prije

Da li se neko seća da je Putin nešto pričao bez veze…

Riddick
Gost
Riddick
8 mjeseci prije

Secam se kako je pricao da na Krimu i u Ukrajini nema Rusih vojnika 😂😂
Ali ovo je ozbiljno nema sumlje (stvarno to mislim)…

Siniša
Member
Siniša
8 mjeseci prije

Sve su to bili “mali zeleni”…😀

Riddick
Gost
Riddick
8 mjeseci prije

Siniša
Ugnjetena ruska manjina doduše dobro naoružana, sad je i most preko Azovskog mora nikao od nedavno, Krimčani su čudo 🙂

Branko
Gost
Branko
8 mjeseci prije

Nije govorio na Krimu jer je tamo odvajkada bila vojno morska baca Rusije, a na Donbasu i stvarno ih nema, oni samo pomazu parama i robom, oruzjem, a dobrovoljci se za pare uvijek nadju.

banana
Gost
banana
8 mjeseci prije

ono i nije bila ruska vojska. bio je Wagner 😛

Komentator
Gost
Komentator
8 mjeseci prije

Putin kaže da je moguć rat i time u stvari otkriva “toplu vodu! To sam i ja mogao objaviti na ovom portalu!

krivA
Gost
krivA
8 mjeseci prije

..pa zasto nisi objabio i prosvjetlio nas..!

Komentator
Gost
Komentator
8 mjeseci prije

Biće rata, ali ne znam đe će ni ko protiv koga, ali bit će ga i to uskoro!

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

kako to-sumadinac napise dvije prosto prosirene recenice i svaka mu se pozlati !! ?? ti napises jedan cita, sta je putko izjavio i dodas; nije time otkrio toplu vodu i svi te ukore ?? mad ja volim citat i tvoje komentare,
znaci i ovdje imamo “mainstream privilegje”

Tink
Gost
Tink
8 mjeseci prije

Shumadinac, odmeren covek kakav je Putin, koji odmerava svaku rec, kad ovako nesto izjavi mora da zabrine svakog coveka na planeti.

shumadinac
Member
8 mjeseci prije

Da, bilo bi mi mnogo lakše da je Tramp tvitovao…

jbg
Gost
jbg
8 mjeseci prije

Očito nas sve skupa priprema na ono najstrašnije

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
8 mjeseci prije

Jbg, prediktivno programira bolje rečeno………..

Alen
Gost
Alen
8 mjeseci prije

Sad tek vidim članak , da , na to upravo sam i mislio kad je riječ o rekonstrukciji vlade … Podsjeti me ovo na starog gazdu i situaciju u kojoj je donosio radikalne odluke , koje su se odmah izvrsavale..

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
8 mjeseci prije

Putko opet radi protiv amerićkih interesa.

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

A Rusi će na…ebat !!!

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

Putin se malo preračunao , Sirija, Libija, Gruzija Krim, Venecuela, Suholjevi…….itd , sve to košta naravno tu su gubici u ljudstvu pa međunarodne sankcije pa pohlepni oligarsi koji iznose novac iz Rusije u zapadne zemlje itd….!!! Putin je samo senilni starac , već sam postavljao pitanje šta posle Putina ?

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

A šta sam lupio ?

Radoznali
Gost
Radoznali
8 mjeseci prije

A što nisi ?

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

Jesi li ti židov kad na pitanje odgovaraš pitanjem ?

GOAST
Gost
GOAST
8 mjeseci prije

I nakon Putina – Putin.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
8 mjeseci prije

Ali bez Rusa zbog dopinga ?

qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
Gost
qeiorvwqrfewirfqewrfiqewfqewrf
8 mjeseci prije

Pa kad se zna tko upravlja sa tih pet država i preko njih čitavim svijetom o čemu onda Nosferatu prića glumeći dobrog policajca za stvora………….

kemberljebemberlje
Gost
kemberljebemberlje
8 mjeseci prije

Ne preskakati žutu tableticu u 17:00!

Šule
Gost
Šule
8 mjeseci prije

Evo ga diktator Putin želi vlas do smrti i sad ga proglašavaš NOSFERATUOM a on u biti stvara vladu HOBIT grupe on i MEDVEDEV a ti narode gladuj i pij votke po diskontnim cijenama po cijeli dan…polako će to Ameri dovest u red narednih mjeseci…

Ivo
Gost
Ivo
8 mjeseci prije

šulenberg, budi miran. Imati ćete vremena pola sata za pokupiti stvari kad dođu po vas. Ralax.

Boris
Gost
Boris
8 mjeseci prije

Rusiji rat netreba ali rat treba onima koji žive od njega. Mislim da je civilizacija evulatirala do te razine da krivulja blefa, podvale, bahatosti i zla pada.

roki
Gost
roki
8 mjeseci prije

A Vagner odakle je ?

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

Mudar i razuman apel za dobrobit svijeta

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

evo nesto sto sam skino oviih dana sa stranog bloga od jakog poznavaoca poput gos. babica, pa cu ja ubacit ako mi dozvole:?

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

1.) Odnose Sjedinjenih Država i Irana sve je teže razumjeti jer su ove dvije zemlje duboko podijeljene:
Donaldovim Sjedinjenim Državama vlada predsjednik Donald Trump, ali svi stručnjaci vide da se savezna uprava snažno protivi njemu, ne slijedi njegove upute i sudjeluje u vodećem parlamentarnom odboruu radi zahtjeva za njegov opoziv.
Ovo nije politički raskol između republikanaca i demokrata, jer predsjednik Trump ne potječe iz ove stranke, iako je od njega dobio nominaciju, već kulturna podjela: ona od tri anglosaksonska građanska rata (Britanski građanski rat, Američki rat za neovisnost i Građanski rat) , Sada se sastoji od suprotstavljanja kulturi rednelja, nasljednika “osvajanja Zapada” i puritanaca, nasljednika “otaca hodočasnika” Mayflowera [1].

I u Iranu postoje dvije konkurencijske sile: vlada šeika Hassana Rohanija s jedne strane i revolucionarni vođa ajatolah Ali Khamenei s druge strane. Suprotno onome što zapadni mediji tvrde, ove zemlje ne paraliziraju ovu ili onu skupinu, već vode nemilosrdnu borbu.
• Predsjednik Rohani zastupa interese teheranske i isfahanske buržoazije koja je posvećena međunarodnoj trgovini i teško je pogođena američkim sankcijama. Sheikh Rohani dugogodišnji je prijatelj duboke američke države: bio je prvi iranski kontakt između Reaganove administracije i Izraela tijekom afere Iran-Contra 1985. Upravo je on predstavio Haschemija Rafsanjanija muškarcima Olivera North, što mu je omogućilo Kupovati oružje, postati glavni zapovjednik vojske i najbogatiji čovjek u državi, a potom i predsjednik Islamske Republike. Šeika Rohanija izabrala je Obamina administracija i Ali-Akbar Velayati tijekom tajnih pregovora u Omanu 2013. godine kako bi se okončao sekularni nacionalizam predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada i obnova odnosa između dviju zemalja.
Suprotno tome, revolucionarni vođa ima funkciju koju je stvorio imam Ruhollah Khomeini po uzoru na mudraca iz Platonove republike – u tome nema ničega muslimanskog. Ajatollah Khamenei mora osigurati da političke odluke ne krše načela islama i antiimperijalističke revolucije 1978. godine. On je vođa milicije Revolucionarne garde, kojoj je pripadao i general Qassem Soleimani. Ima izuzetno promjenjiv proračun koji ovisi o nepredvidivim fluktuacijama u prihodima od nafte. Američke sankcije najviše pogađaju njega, a ne Rohanijevu administraciju. Posljednjih godina pokušao se etablirati kao referent unutar Islama općenito i pozvati u Teheran sve vjerske i političke vođe muslimanskog svijeta, uključujući i njegove najžešće protivnike.
Većini odluka koje donose jedne od dviju sila, i u Sjedinjenim Državama i u Iranu, njihovi protivnici odmah proturječu.
Druga poteškoća u razumijevanju onoga što se tamo događa proizlazi iz laži koje su ove dvije sile nakupile tijekom godina, od kojih su mnoge još uvijek vrlo prisutne. Spomenut ćemo samo one koji su bili aktualni posljednjih nekoliko dana: 1979. nikad nije postojala kriza talaca. Zarobljeno američko diplomatsko osoblje uhićeno je zbog bludnih zločina u špijunaži. Veleposlanstvo u Teheranu bilo je sjedište CIA-e za cijeli Bliski Istok. Nisu Iranci, već su Sjedinjene Države kršili obveze o diplomatskom statusu. Dvojica marinaca straže veleposlanstva demantirali su akcije CIA-e, špijunska se oprema još uvijek može vidjeti u prostorijama veleposlanstva, a najtačniji tajni dokumenti oduzeti na mjestu događaja objavljeni su u više od 80 svezaka.
Islamska Republika Iran nikada nije priznala državu Izrael, ali nikada nije namjeravala uništiti njeno židovsko stanovništvo. Podržava načelo “jedan čovjek, jedan glas”, ali održava uvjerenje da se on odnosi na sve Palestince, uključujući one koji su emigrirali i strani su državljani. Islamska Republika Iran predstavila je Vijeću sigurnosti UN-a nacrt referenduma o samoodređenju u geografskoj Palestini (tj. Izraelu i političkoj Palestini) 2019. godine.
Iran i Izrael nisu nepremostivi neprijatelji jer zajednički upravljaju cjevovodom Eilat-Ashkelon, koji su u zajedničkom vlasništvu dviju država [2].
1988. Iran je 1988. zaustavio sva istraživanja nuklearnog oružja kada je Imam Khomeini proglasio oružje za masovno uništenje nespojivim s njegovom vizijom islama. Dokumenti koje je ukrao Izrael i otkrio ….
.ps text je skracen jer zadire previse u osjetljive teme..

imalijosnade
Gost
imalijosnade
8 mjeseci prije

2:)
…….tražiti ubojstvo generala Qassema Soleimanija i krizu koja ga je uzrokovala.
General Soleimani bio je izuzetan vojnik. Svoje je ime napravio tijekom rata (1980-88) koji je Iran prisilio na Irak. Njegove specijalne jedinice, odjeljak Al-Quods (tj. Jeruzalem na arapskom i perzijskom), priskočili su u pomoć svim narodima Bliskog Istoka koji su bili žrtve imperijalizma. Tako je stao uz libanonskog Hassana Nasrallaha i sirijskog generala Hassana Turkmanija u Bejrutu tijekom izraelske racije 2006. Pravio je razliku između imperijalizma i SAD-a, mnogo puta pregovarao s Washingtonom i čak predložio detaljne saveze poput 2001. s predsjednikom Georgeom Bushom Jr. protiv afganistanskih talibana. Od svibnja 2018., međutim, smio se boriti samo uz šiitske zajednice. Kršio je primirje rata iz 1973. godine i pokrenuo napade na Izrael sa sirijskog teritorija, sramotivši Damask.
Predsjednik Trump je sigurno razumio vojnu ulogu koju je igrao pod ajatolahom Khameneijem, ali ne i simbol koji je postao i divljenje koje je uživao u gotovo svakoj vojnoj akademiji u svijetu. Predsjednik Trump preuzeo je veliki rizik kada je odobrio njegovu eliminaciju i kockao vlastitom reputacijom na Bliskom istoku. Iako je u više navrata govorio protiv podrške svoje države Al-Qaidi i Daesh-u kao predsjedniku Sjedinjenih Država, on je odgovoran za smrt čovjeka koji je ovu borbu svojom krvlju utjelovio na mnogim ratištima. Ne treba se baviti nezakonitošću ovog ubojstva. Od tada se ništa značajno nije promijenilo u ponašanju Sjedinjenih Država.
Ubojstvo Qassema Soleimanija uslijedilo je nakon proglašenja Revolucionarne garde od strane Washingtona “terorističkom organizacijom” (sic). Iranci dijele snažan osjećaj da su narod, drzava i civilizacija. Njegova je smrt stoga u jednoj emociji privremeno sjedinila dvije političke snage. Milioni ljudi izašli su na ulice na njegovu sprovodu.
Kad je sada postalo očigledno da ovo ubojstvo neće pokrenuti III svjetski rat, Izrael je tek u tom trenutku preko CBS-a tvrdio da je potvrdio gdje je general Soleimani nalazi i prosljedio Pentagonu i za New York Times ostav ….
Ps. text je prilocno skracen pogotovo skakljuvi dio posto….a ni ja autora nisam pitao za kopiju hehe..

davor
Gost
davor
8 mjeseci prije

Vladimir je rijetki glas razuma u 21.stoljeću

Jeremya
Gost
Jeremya
8 mjeseci prije

A pozvao je “prave” da spase opstanak čovječnosti.Bolje da je pozvao Sjevernu Koreju i opalio zajedno sa njima po ovima što je nabrojao.

Gordana Mišić
Gost
Gordana Mišić
8 mjeseci prije

День Победы над Фашизмом! Подпись капитуляции 08.05.1945. между Немецким Киттелем (от имени Третьего Рейха) и 09.05.1945. Жуков (от имени союзников), не более!
День Победы отмечается 09.05. и в 2020 году, через 75 лет.
Сколько жертв было принесено за эти 75 лет с момента ВЫИГРЫША, знает только дорогой Бог.Истинная победа, победа над смертью для меня была выиграна ИИСУСОМ ХРИСТОМ, что не означает, что я не благодарен людям, защита перед завоеватель Гитлер.
Чему научился мир?
Сегодня в мире еще продолжается война, на многих фронтах гонка вооружений не прекращается, демонстрация силы также!Бог провозглашает “верующих” со всех сторон.”, Бог “ясно говорит:”кто мечом лжет, мечом и умирает!”
Я спрашиваю человечество до когда?
Парад, по ее словам, потребляет огромное количество оружия, и все снова и снова голодающих и лишенных гражданских прав людей на нашей планете.
Человек считает себя богом и использует смертоносное оружие для борьбы с неверующими, провозглашая себя верующим в Бога.Я спрашиваю: “ВЕРУ В КОГО БОГ?”Тот, кто спасает нас милостиво или земных, самопровозглашенных «богов», которые клянутся Божьим руководством и демонстрируют технику войны?«око за око» приносит проклятие!Мы “прокляты” во всем мире?Кто получает благословение?
Матфея 5: 9Блаженны миротворцы: их назовут сынами Божьими.
ИИСУС ХРИСТОС (сын Божий):
Иоанна 16,33Я сказал вам, что у вас есть мир во мне.У вас есть страдания в мире, но будьте смелыми – я покорил мир!
Выбор перед каждым человеком на этой планете!
~ написано Горданой Мишич 15.01.2020.
Dan pobjede nad fašizmom! Potpisnika kapitulacije 08.05.1945. između Njemačkog Kajtela (u ime Trećeg rajha) i 09.05.1945. Žukova (u ime Saveznika), VIŠE NEMA!
Dan pobjede se obilježava 09.05. i 2020. godine, nakon 75 godina.
Koliko je u tih 75 godina od POBJEDE, još bilo žrtava, to samo dragi Bog zna.
Pravu POBJEDU, POBJEDU NAD SMRĆU, za mene je izvojevao ISUS KRIST, što ne znači da nisam zahvalna ljudima, koji su stali u obranu pred osvajačem Hitlerom.
Što je svijet naučio?
U svijetu se i dan danas ratuje, na mnogim ratištima, utrka u naoružanju ne prestaje, demonstracija sile također!
Deklariranih “vjernika” ima na sve strane, Bog jasno kaže:
“Tko se mača laća, od mača i gine!”
Pitam čovječanstvo DOKLE?
Parada ova, parada ona, troše se enormne svote na naoružanje, a gladnih l obespravljenih ljudi na našoj planeti sve više.
Čovjek samog sebe smatra bogom, a koristi ubojito naoružanje za razračunavanje s neistomišljenicima, dok se deklarativno izjašnjava, kao vjernik u Boga.
Pitam:”VJERNIK U KOJEG BOGA?”
Onog, koji nas milosrđem spašava ili ovozemljaskih, samoproglašenih “bogova”, koji se kunu u Božje vodstvo, a demonstriraju RATNU TEHNIKU?
“oko za oko” donosi prokletstvo!
Jesmo li u globalu “prokleti”?
Tko prima blagoslov?
Matej 5,9
Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!
ISUS KRIST (SIN BOŽJI):
Ivan 16,33
To vam rekoh da u meni mir imate.
U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet!
Izbor je pred svakom osobom na ovoj planeti!
~ napisala Gordana Mišić dana 15.01.2020.

Slavonac
Gost
Slavonac
8 mjeseci prije

Ja znam kao Hrvat,koji zivi 50g u Njemackoj bi stao u obranu zemlje koja je meni i mojoj Obitelji sve dala.Cak ako bi i Hrvatska ucestvovala u napadu.Nemogu zaboravit kako su susjedi vodili cak i svoje kumove u minska polja.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
38
0
()
x