Putinov pilot odbio prijedlog za promjenu kursa i unatoč gustoj magli naslijepo je spustio zrakoplov Iljušin Il-96

IL-96 - Spuštanje pod maglom
25 komentara

Pilot ruskog predsjedničkog zrakoplova sletio je u Kirgistan u uvjetima izuzetno slabe vidljivosti. Gusta magla okruživala zračnu luku gdje je trebao sletjeti.

Zrakoplov Vladimira Putina uspio je sletjeti pri velikoj magli u Kirgistan, izvještava ruska web stranica Life koja navodi da je potvrdu o slučaju dobila iz Kremlja. U glavnom gradu Kirgistana 28. studenog održan je samit Organizacije Ugovora o zajedničkoj sigurnosti čiji je Rusija član.

Zbog loših vremenskih uvjeta i izuzetno slabe vidljivosti, službe zračne luke ponudile su da se predsjednički zrakoplov Ilyushin Il-96 preusmjeri u grad Almaty, udaljen oko 200 km. Zrakoplov ruskog ministra obrane, koji je također krenuo prema Biškeku, primio je isti prijedlog i prihvatio ga.

Putinov pilot bio je odlučan da spusti Il-96 gdje je planirano i to je učinio na vrlo efikasan način u pod vrlo ekstremnom gustom maglom.

Predsjednik Vladimir Putin je već objasnio da osobno bira svoje tjelohranitenje, a vjerojatno i pilote koji moraju strogo poštivati planirane procedure. Iznenadne situacije i dobronamjerni savjeti nikada se ne uzimaju zdravo za gotovo, jer često nose nepotreban rizik.

Putovanje zrakoplovom je putovanje visokog rizika, pogotovo tijekom slijetanja kada najčešće dolazi do problema, ali i onih koji su vezani za ručno protuzračno oružje koje može ugroziti bilo koji zrakoplov pri slijetanju. Zrakoplovi su pri slijetanju gotovo bez zaštite borbenih zrakoplova, a ako postoji tajni sustav katapultiranja predsjedničke kapsule, u tom momentu ga nije moguće izvršiti.

Pilot predsjednika Putina i sigurnosna služba to dobro znaju i vjerojatno nisu dozvolili slijetanje u zoni koja nije predhodno provjerena i osigurana.

 

IL-96
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

1. razlog, rt.com
“The expert suggested that “the fog could’ve been so thick that there was zero visibility when Shoigu’s plane reached the airport…”

Rolling Bluesman
4 godine prije

ILS postoji odavno i nikakva magla ne smeta. Ovo su neke novinarske patke.

Annabella
4 godine prije

Slijetanje u neprovjerenu zračnu luku je puno veći rizik od magle s kojom se suvremena oprema zrakoplova dobro nosi.

magarac
4 godine prije

Sletanje je kao nogometna utakmica – ništa naročito – rutinski poso – ili katastrofa čim si došo

He He
4 godine prije

sletanje se radi preko instrumenata
praktično u centimetar
piloti skoro da više i nisu potrebni

Max
4 godine prije

Vrhunsko umijeće.

Nedelutic
4 godine prije

Magla smeta samo svjedocima! 😀

Darko
4 godine prije

Putinov zrakoplov slijeće bez problema na svaku zračnu luku i sa vidljivošću o, jer je opremljen autonomnim sustavom za automatsko slijetanje,bez pomoći zemaljskih sustava(koristi podatke sa Glonas-a)puno precizniji od ILS-a, samo kordinate USS moraju biti izuzetno precizno unešene. Sustav se koristi kao dopunski, ali je izuzetno pouzdan., vidljivo iz priloženog, ali i posade Putin ne prima po rodbinskom i stranačkom kljuću nego stručnom.Na večini Eu zračnih luka postoje zemaljski uređaji i zrakoplovi koji su za to opremljni zapadnim sustavima, mogu u režimu “automatskog slijetanja” sletjeti pri vidljivosti , nula no ruski sustav ne treba zemaljska sredstva.

Milan M
4 godine prije

Verovatno je avionika dva puta bolja od aviona na komercijalnim avionima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.