Raskid diplomatskih odnosa nije u interesu Moskve

Andrey Kelin
5 komentara

Raskid diplomatskih odnosa između Rusije i Ujedinjenog Kraljevstva nije u interesu obje strane, izjavio je u ponedjeljak ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin u intervjuu za ruski dnevnik Izvestija.

“Raskid diplomatskih odnosa je ekstremna mjera, koja ostavlja samo trgovinu oružjem”, rekao je on. “Po mom mišljenju, to trenutno nije u interesu Londona i u našim [ruskim] interesima.”

Kelin je napomenuo da su odnosi između dvije zemlje počeli da se pogoršavaju 2018. godine nakon slučaja Skripalj, ali su ostale poslovne, humanitarne i ekonomske interakcije. Međutim, nakon 24. februara, prema riječima ambasadora, ostali su samo bilateralni diplomatski odnosi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je 24. februara da je kao odgovor na zahtjev šefova republika Donbasa za pomoć donio odluku da izvede specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Kao odgovor na odluku Rusije, Zapad je počeo uvoditi brojne sankcije velikih razmjera Rusiji fazu po fazu. Zajedno s ovim potezom, zapadne zemlje počele su isporučivati ​​oružje i vojnu opremu vrijednim milijarde američkih dolara kijevskom režimu.

donjeckrusijaUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

jasno da nije

goran
1 godina prije

samo britanci ovaj put nečete uspjeti ocrnit rusiju ko što ste napravili hitleru,nije putin i rusija nepriljatelj,nego su jedini glas razuma u cijeloj ovoj priči

ogo
1 godina prije

Da uniste zajednicki stozer to nebi islo kako ce se dogovarati i sprovoditi agendu osiromasi pa vladaj.
Cqasna vojsko Ukrajine iRusije odlozite oruzje i odite svojim kucama nek ratuju Putin iKlaus.
Jedini cilj za kojeg ginete je da nemamo nista i budemo neizmjerno srecni

Lucija, prva
1 godina prije

Jest u interesu prekid.
Ostaviti 2-3 čovjeka.
Ispod razine konzulata.

Pratiti tu trojicu, naravno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI