Ratna groznica je u zraku, dok Zapad miješa Rusiju s nacističkom Njemačkom

Zapad miješa Rusiju s nacističkom Njemačkom
78 komentara

”Ratna histerija” koja je u posljednje vrijeme zavladala našim eterom na Zapadu u odnosu na napetosti na granici s Ukrajinom, nalik je holivudskom filmu, koji je u cijelosti scenirao, producirao, režirao i glumio Zapad. To nimalo ne nalikuje stvarnim postupcima i riječima Rusije i njenih predstavnika. SAD glumi u vlastitoj drami, pri čemu su granice između fantazije i stvarnosti sve nejasnije.

Voditelji vijesti, potpuno neupućeni u činjenice, ispituju jednako nesposobne stručnjake ”što bismo trebali učiniti s Rusijom?”, na što im se govori da ”trebamo poslati Putinu poruku da nećemo tolerirati invaziju”. Nitko se ne trudi preispitivati dokaze za rusku invaziju na Ukrajinu, niti iznositi vrlo očitu poantu zašto bi najvećoj zemlji na svijetu trebalo još teritorija.

U skladu s dramatičnom prirodom aktualnih događaja, retorika koja se vrti jednako je nečuvena: usporedbe Joea Bidena s Nevilleom Chamberlainom; Rusije s nacističkom Njemačkom i nevjerojatno, Vladimira Putina s Adolfom Hitlerom. Nisu takve ekvivalentnosti pogrešne, ali su uvredljive do krajnosti s obzirom na broj ruskih života koji su izgubljeni u porazu nacističke Njemačke u Drugom svjetskom ratu. Trebamo li se podsjetiti da je Adolf Hitler bio zao, egoistični manijak, s namjerom da prevlada svijetom od strane onoga što je smatrao svojom superiornom ”arijevskom” rasom na račun onih za koje je mislio da su niža ljudska bića ili ”Untermenschen” (npr. Židovi i Rusi)? Namjeravao je invaziju na Rusiju kako bi stvorio ”Lebensraum” (životni prostor) za rastuće njemačko stanovništvo.

Kako netko uopće može povući bilo kakve usporedbe s trenutnom krizom, ne razumijem. Ali to dovoljno govori o nedostatku povijesnog znanja među vodećim političarima i vojnim osobama na Zapadu ovih dana. Nije iznenađujuće s obzirom na to da je jedna glavna povijesna tema u britanskim školama diljem zemlje već desetljećima bio Drugi svjetski rat. Učenici možda neće moći pokazati Rusiju ili Ukrajinu na karti, ali će im biti poznato Chamberlainovo ”umirivanje” Hitlera. Kao takva, ta riječ odjekuje danas općom populacijom i sada se nepromišljeno primjenjuje na aktualne događaje.

Zapad ima nešto poput kompleksa krivnje zbog toga što je britanski premijer Neville Chamberlain umirio Adolfa Hitlera prije Drugog svjetskog rata. Dopušteno da izvrši invaziju na Rajnsku oblast 1936., Hitler je napao Austriju prije nego što se obećao Chamberlainu u Münchenskom sporazumu iz 1938. da neće ići dalje od Sudeta u Čehoslovačkoj. Hitler je prekršio ovaj sporazum i sljedeće godine preuzeo ostatak zemlje.

Promatrati aktualne događaje kroz prizmu Chamberlainovog smirivanja Hitlera potpuno je pogrešno. Naprotiv, godine sankcija Zapada Rusiji, cyber i info ratne kampanje, provokacije u Crnom moru i kontinuirano vojno nagomilavanje na ruskoj granici teško mogu predstavljati politiku ”mirenja”.

Ako želimo povući paralele između trenutne krize na granici s Ukrajinom i Drugog svjetskog rata, trebali bismo usporediti neonacističku ideologiju koja dominira ukrajinskim nacionalizmom s onom nacističke Njemačke. Represija nad jezicima manjina, uključujući ruski; cenzura medija; atentati na novinare; progon oporbenih političara i opsjednutost ruskim ”neprijateljem” simptomi su jedne nacije, nažalost, trule u svojoj srži.

Osim toga, dva geopolitička scenarija nemaju ništa zajedničko. Putinu nije namjera svjetska dominacija; ako jest, zašto Donbas nije pripojen prije nekoliko godina? Da je predsjednik doista želio više teritorija, mogao bi se malo više potruditi tijekom dvadeset godina, sigurno? Jedini dosadašnji slučajevi kada je Rusija vojno intervenirala izvan svojih granica u posljednjih nekoliko godina bili su zaštita civila koji govore ruski (kao u Južnoj Osetiji 2008.) i pomoć suverenim državama da se brane od ustanaka (Sirija, i u posljednje vrijeme Kazahstan).

Ironično, jedina zemlja koja odgovara opisu imperijalističkog agresora je SAD, koji je izvršio invaziju na nebrojene suverene nacije od svog nastanka. Rusija ima opravdane sigurnosne zabrinutosti u pogledu NATO snaga koje zadiru u njezinu istočnu granicu; zabrinutosti koje je nedavno eksplicitno iznijela u dokumentu dostavljenom Zapadu, ali o kojima malo čujemo upravo sada usred ratne histerije.

Doista, unatoč svim pričama o tome ”Što Putin želi?”, ne može biti jasnije što Rusija želi.

Popis zahtjeva iznesenih SAD-u prošle godine bio je jasan: nema članstva u NATO-u

Ukrajina i povlačenje NATO-a iz baltičkih država i istočne Europe. Rusija smatra prisutnost NATO-a na svojim granicama agresivnom, na isti način kao što SAD ne bi tolerirale ruske projektile na Kubi.

Ruska vlada zapravo već godinama postavlja svoje vanjskopolitičke ciljeve, objavljene na svojoj web stranici. Putin i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova daju redovite, detaljne intervjue o stajalištu Rusije, ali ih zapadni političari i mediji rijetko priznaju. Rusija nikada nije skrivala svoje geostrateške ciljeve, problem je što Zapad ne sluša. Čak je i predsjednik Biden na nedavnoj konferenciji za novinare sugerirao da će predsjednik Putin donositi odluke na temelju ”s koje strane kreveta” ujutro ustaje. To pokazuje potpuni nedostatak analize i uvažavanja tipa karaktera ruskog predsjednika. Daleko od donošenja impulzivnih odluka, on je očito čovjek koji odvaja svoje vrijeme da dobro razmisli.

Unatoč upozorenjima SAD-a i UK-a da je invazija ”neizbježna” s postrojbama spremnim intervenirati ako bude potrebno, druge europske zemlje nisu bile toliko spremne za takvo ponašanje. Njemačka je bila mnogo suzdržanija, odbijajući sudjelovati naoružavati Ukrajinu i uskraćujući zračni prostor Kraljevskog ratnog zrakoplovstva da doveze oružje u Kijev. Hrvatska je čak rekla da će povući svoje NATO postrojbe iz istočne Europe ako dođe do sukoba između Ukrajine i Rusije. S obzirom na ozbiljan rizik od eskalacije, takvo oprezno ponašanje može se samo pozdraviti.

Doista, u trenutnoj klimi retoriku bi na Zapadu trebalo značajno smanjiti. Ovo nije Hollywood; postoji realna šansa za pogrešnu procjenu i izbijanje rata između Rusije i Zapada. Zapaljive usporedbe Rusije s nacističkom Njemačkom stoga su krajnje nesmotrene i samo nastoje povećati napetosti. Ipak, s obzirom na to da su zapadno stanovništvo i njihove vlade uglavnom neznalice o Rusiji i povijesti regije, nažalost ne očekujem ikakvo širenje na trenutnu razinu ratne histerije.

Autor: Johanna Ross
Nacistička NjemačkaNATORatrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
78 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Incog
2 godine prije

Princip uvijek isti, narod naučio ništa iz prošlosti nije, i šta će bit znamo svi! J… lu zbunjen normalnog.

preseren3
2 godine prije

Več sam jučer, gledajuči emisiju na njemačkom kanalu ntv nabacio. Njemačka rehabilituje svoje ljudstvo, koje je nasjelo Hitleru. Priznaje, da je to bila greška. A ne greška ljudtva. Oni su bili PRISILJENI u odluku, je r su imali bezbroj izbora, bili pretučeni od SA, a nasuprot su stajali KOMUNISTI, koje je zatim Hitler zatvorio u logore… Ali, “drang nsch osten”, širenje na istok, još je uvijek u fokusu. Jer, u isto vrijeme na kanalu Arte, vrtjeli su, kako Rusija nezna da upravlja sa svojom zemljom. Kako joj je Njemačka omogučila, danaseli 80 bizona u prostranstva… Niti za moment spomenjajuči, da su amerigosi poklali 50 milijona bizona na 1500 preživjelih. I da su skoro iztjevili karibuje… A koliko tih životinja u Rusiji živi, uopšte se im ne sanja… Nema podataka. Znači, pljuvanje po Rusiji, Rusija bez njemačke, propast če, a milijon godina nije… I tako, išta loše nije, da se ta… Čitaj više »

tri p
2 godine prije

Pa da ih ne podržavaju tvoji omiljeni nazi ukri bi ih poklali za dan.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

“Dali smo vam vrlo odlučan odgovor, ali nemojte ga nikome pokazivati.”
SAD su zatražile od Rusije da ne objavi američki odgovor na ruske prijedloge sigurnosnih jamstva.
Dečki, šta se dogodilo? Čega se bojite da to drugi ne saznaju?

P.S.
A sramote…
Više ni novi svjetski rat neće počet zbog nas, neg’ tamo neke Ukrajine…
Na šta smo spali!

Zoki zorule
2 godine prije

Putinova Rusija je sablasno slicna Njemackoj s kraja 30- tih godina proslog stoljeca.
Oporba ne postoji, sva vlast u rukama jednog fanatika, hiper proizvodnja oruzja, ratno huskacka propaganda, postrojavanja, mimohodi, isnignije, pravoslavlje, unistavanje sirije, agresija na dio ukrajine…..
Ne sluti na dobro.

Slučajno
2 godine prije

Ne bih se baš kladio u tvoje mišljenje. Iako i ja više naginjem uvjerenju da su svi sudionici na pozornici svijesni u što se neki potencjalni nepredvidivi sukob (lokalni) može pretvoriti.
Samo uzmi u obzir Desni Sektor i njihovo nacističko razmišljanje. jedna takva postrojba koja se odmetnula, u trenutku može zapaliti sukob. A kad nešto pođe po krivu treba uložiti dosta truda da se vrati na početne stavke.
Zato pričekajmo još kojih 15-ak dana da vidimo koliko je ostalo strpljenja na Ruskoj strani.
Mi obični smrtnici ne znamo (“kako su užareni tel. ovih dana”) o kakvim se teškim pregovorima radi da se izbjegne mogući sukob. I jedna i druga strana su itekako svijesne da možda neće moći kontrolirati dubinu i tijek sukoba kad jednom započme.
I to je ono što ih najviše plaši a generali baš i nisu skloni sukobiti se s jednom nuk. super silom.

tihobl
2 godine prije

Sibicarski trikovi. Odvlace paznju na pogresnu stvar od glavne radnje.
A zasto Rusija? Zato sto je Kina predaleko da bi mogli skrenu paznju evropljana. Rusija je puno bliza i evropljani se sjecaju kako je ruska vojska marsirala do Paiza i Berlina.
Posto se vidi da je cilj evropljanima odvratiti paznju znaci da su oni ciljana zrtva sibicara.

preseren3
2 godine prije

Još jednu malu, malecku stvar.
Pre nekoliko dana državni operater u mojoj zemlju ubacio je FOX News između filmskih programa. Znamo, kad vidiš, da si neki film več vidio, a ti su praktički svi, jer se vrte več godinam, ideš dalje… Po jedan. I tako preko FOX, koji dobija podatak: KLIK!
Neko če misliti, to nije značajno… A onda pročitaš svađu između domačih programa, ko je na kojoj poziciji.
Iz istog razloga.
I onda čitaš komentare, komentare ljudi, koji misle, da nešto znaju…
A pojma nemaju, kuda je došla borba propagandista…

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Nema zemlje na svijetu u kojoj nisu ugroženi američki interesi.

P.S.
SAD su jedina zemlja koju su svi voljeli, a koja je svojom politikom natjerala sve da je ne vole.
Nitko nema ništa protiv Amerike. Američki doprinos suvremenom svijetu je ogroman. To je nekada bila vrlo slobodna zemlja. Ali, ona je sada postala suprotnost, postala je najveća prijetnja i destrukcija.

Rudar
2 godine prije

Slična situacija je bila u Jugoslaviji pa vidiš kako je sve završilo, tako će i Ukrajina.
Nitko je neće spasiti od raspada, ni zapad ni istok.
Namoj Ukrajinu uspoređivati sa Hrvatskom ili Srbijom (Kosovo) to bi bilo krajnje neozbiljno.

Гавран
2 godine prije

Carstvo laži i iluzija je vremenom počelo da veruje u svoje mitove. Sletanje na mesec je za njih realnost, kao i izuzetnost nacije koja ne postoji. Politički korektni avioni neće da lete, lekari ubijaju kada leče… Realna je mogućnost da nas sve odvuku u propast.

Mlata
2 godine prije

Tebe ti rusi rade na maximum..imaju tvoju bezrezevnu podrsku! S takvima k’o ti sam uvek na oprezu

Mlata
2 godine prije

..i Srbi su u toj zemlji imali ustavom zagarantovana prava

čajnik
2 godine prije

Neće biti rata jer ni Ukrajincima ni Rusima to nije u ekonomskom interesu. Misliš da Vladeku treba istočna Ukrajina, ovakva kakva je? Jeftinije mu je izbušiti tunel ispod mora do Krima nego uzdržavati ekipu iz Donbasa. Gledaj na to kao na Španjolsku prošlog stoljeća, a ne na Poljsku. Izglednija “Poljska ’39.” je zapravo Tajvan. Iako ni to nije izgledno jer nikome nije u interesu da se Kinezi dokopaju TMSC-ovih nacrta, a Kinezi k’o Kinezi- znaju da je vrijeme na njihovoj strani.

Jedini trenutno bitni ratovi se vode u Africi. Zato se o tome ne piše ni slova. Europij, tehnicij i litij vrijede više od platine i dijamanata.

Mlata
2 godine prije

Opet si Spoka gled’o?

Alen
2 godine prije

Amerika je postala zahebancija od drzave , ako je ikad i bila nešto više od toga , pa moguče da se samo promjenila percepcija..

čajnik
2 godine prije

(sad će te optužiti za opresiju kavalirštinom, specifičnom za patrijarhat :D)

Neznanje
2 godine prije

Ovog puta u Vašem komentaru se može razabrati loše znanje o tijeku razvoja ove dvije situacije. Samo u matematici je dva plus dva četiri a čak ni naš mozak prilikom računanja “napamet” tako ne funkcionira.

Neznanje
2 godine prije

Đuro, što se to događa sa Vama?

Alen
2 godine prije

I šta su dobili s tim !? , samo se sve dublje i dublje zakucavaju u bezizlaznu situaciju… I šta će da urade ? Neće ništa ..Osim što če napraviti veće bodale od sebe nego što jesu..
A Rusi ih neće pustiti , ni pod razno , istu sudbinu koju je rusija dozivjela nakon raspada cccp , rusi će servirati zapadu..Do puha , kao i u ww2..

Hahahaha
2 godine prije

Jedan od boljih filmova na temu izmišljanja situacija u svijetu za potrebe unutrašnje politike je: “PREDSJEDNICKE LAZI – WAG THE DOG”. Iznenada su ga skinuli s popisa De Nirovih filmova.

Tadija
2 godine prije

Ukraina moze sama rijesiti svoj problm.

Neka potjera globalisticke slugane sa vlasti,koji se nude da ih “Zapad”(Kabala) okupira i da donesu rakete pod verandu Rusiji.
Uvodjenjem sankcija Rusiji,na Zapadu poskupljuje energija.
Globalisticki trgovci u Bejrutu trljaju dlanove.
Kupovat ce od Rusa preko Sirije i nama prodavati po trostrukoj cijeni.

Mali zloco
2 godine prije

Jos ce na kraju ispasti da su nemci drugi svetski rat vodili protiv fasista.

nekoime
2 godine prije

Nije se samo Hitler borio za svjetsku dominaciju.

Bruno
2 godine prije

Da osvoji neku zemlju omjer napadača i baranitelja mora biti 7:1. Nema toliko više Rusa. Ali ima američkog smeća. Jedini izlaz iz svih američkih kriza poslije drugog svjetskog rata je rat na tuđoj teritoriji. Samo trebaju po mogućnosti strane biti bogate da mogu kupovati američko smeće od oružija. Trebaju isprazniti skladišta. A najbolje je ako udari Slaven na slavena. Bratoubilački ratovi su najkrvaviji.

Rat je mir
2 godine prije

Lično, na ruskoj sam strani i verujem da bi u nekakvom ratu nato – Rusija – NATO izgubio. Bilo da se radi o velikom, ili “malom” ratu – ali… Ne treba potcenjivati ničije mogućnosti.

Primeri:

SR Jugoslaviju je raketama i avijacijom, uz upotrebu sve moguće tehnike, raketa, Avaksa i satelita bombardovala koalicija od 19 zemalja. I? Posle tri meseca borbena spremnost jugoslavenske vojske nije ni – okrznuta.

Svežiji primer – Avganistan. Svima poznat (da se ne razbacujem rečima)…

td.

Ne vode ratove “oružani sistemi”, rakete i sateliti. Ne bi to bio ni malo lagan rat i vođenjem, ćak i ograničenog, “malog” rata sa Ukrajinom, Rusija bi učinila upravo ono što njihovi neprijatelji žele.

Samo zbog toga što Rusi nisu budale, topovi na istoku još ne grme…

A, kada će, videćemo.

Adriana
2 godine prije

Gentleman. Zna se, muškarac je pijan, žena je pripita.

Max
2 godine prije

Zapad izaziva rat pod svaku cijenu i bojim se da će uspjeti.

burt
2 godine prije

vojno redarstvena operacija Oluja Ukrajine 22 je isplanirana ali točno vrijeme izvođenja još nije poznato van užeg planerskog tima

Roccos
2 godine prije

Problem je što Francisku zanimaju isključivo ljudska prava lgbt zajeBnice.E u Rusiji nema gej parada, a to je razlog da se danonoćno pljuje na “groznog diktatora” Putina i zle Ruse.

2 godine prije

Moram priznati da meni taj pojam nacionalne manjine i njihova prava nikada nije bio jasan do kraja.
I šta se time, u stvari, definiše?
Imam li ja neka veća ili manja prava ako sam ostao “iza linije”, kada su se granice prepravljale?
Ne bi trebao. Države se prave za sve koji žive u njoj i ista prava i obaveze bi trebali važiti za SVE.
Prava manjina su, po meni, isto sranje koje nam je podmetnuto od…popuni sam…da bi nas mogli okrenuti jedne protiv drugih.

Krle
2 godine prije

Kako misliš “podržavaju pobunjenike”? One što su srušili legalnu vlast i to nakon što im je udovoljeno. Kad kažeš podržavaju pobunjenike jel misliš na SAD? Znači po tebi ako ne prihvatiš vlast, koja je tu došla pučem, uz svesrdnu podršku Zapada, onda si pobunjenik? Imaš pravo, šta im je problem odreći se nacionalnosti, jezika, kulture i postati građanin drugog reda? Uvijek mogu napustiti vjekovna ognjišta i otići u Rusiju. Pih, kao da su i imali nešto dok su bili “pod Rusijom”. Vidi sad ljepote u drugim dijelovima Ukrajine. Ne znaju šta će od ljepote, samo putuju po Evropi i uživaju.
Što se naših zemljica tiče, ćorava si ako ne vidiš isti scenarij. Dobro uvijek se sve bolje vidi sa strane ali ti od Iraka, Libije, Sirije, afričkih država niti jedno nisi upratila ali imaš svoje misli koje ne trebaš preispitivati.

PeroTunguz
2 godine prije
  1. PRINCIP DEMOKRATIJE :Sve drzave mogu demokratski da odluce hoce li u NATO
  2. PRINCIP JEDNAKE SIGURNOSTI ZA SVAKOGA. Svi imaju pravo na sigurnost

Prvi princip. Ukrajina udje u NATO, NATO tamo stavi rakete. A Rusi stave rakete na KUBU i sta je to? 3 svjetski rat.

U medjunarodnim odnosima ne vaze principi demokratije – jer to vodi u rat.

Mali Ivica
2 godine prije

Ovo mi nekako djeluje , kao kada je Srbija sa JNA išla braniti svoju braću u Hrvatskoj i isto nije im bio do teritorija ….

John q
2 godine prije

Imas pravo na svoje misljenje .. ali nmg nikako da shvstim zasto mazohisticki uzivas u minusima na portalu na kojem si u dobroj manjini . Jedino ako ti je svrha provocirati . Ima index , jutarnji , libela … cekaju te drugovi i drugarice ,progresivni liberali

ledeno doba
2 godine prije

jučer sam 2x napisao da su sve ove svađe kazališne ratne igre, i da ako kabala zaista odluči da pukne rat, da će opet najviše stradati istočna Europa, tojest Slaveni, kao i u 2 svjetska rata. I zato sam dobio par minusa..
ali evo i batko je pametan i vidi stvari slično:

Lukašenko: ‘U tom ratu neće biti pobjede, svi ćemo izgubiti’

– U tom ratu neće biti pobjede, svi ćemo izgubiti, zato ne želimo rat, dosta nam je ratova. Izgubili smo milijune ljudi u prošlim ratovima, želimo živjeti i raditi u miru – dodao je.

24sata.hr/news/lukasenko-u-tom-ratu-nece-biti-pobjede-svi-cemo-izgubiti-812028

Nina
2 godine prije

Zato i postoji trend urusavanja obrazovanja – da bi se lakse lagalo. Propaganda umesto argumenata.

kibler
2 godine prije

LEDENO GO VN N0 Ti si dobio par minusa zato jer su te ljudi procitali da radis za sotonu Stol-ten-berga i NATO pakt. Kao prvo ovo nije igrokaz, igrokaz je u tvom poremecenom umu – tu je problem. Kao drugo ti zelis uperiti gnjev naroda protiv neke izmisljene kabale kad je zbiljski neprijatelj Europi a pogotovo Slavenima americki imperijalizam koji nateze situaciju stiskajuci Rusiju u ugao i huskaju jednu stranu protiv druge a da bi bili oni US-rani bili sigurni i dobro zivili preko atlantika. Citam tvoje postoje i kako je mogucno niti jednom postu nisi osudio americki imperijalizam, Stoltenberga, NATO gov* ili Bijelu Kucu? Nikad nisi ni dirnuo englesku vje=sticu Jedino je objasnjenje da si njima privrezan pa dio svoga zivota odvajas da skrenes ljude s prave prijetnje US-rance na igrokaze i kabale i svi su isti. Jel tvoj zadatak da zag l up ljivas ljude s svojom dosadom.… Čitaj više »

nessy
2 godine prije

Ako ikada bude napravljen blesimetar, u prisustvu drugarice Klinde ce eksplodirati, tako, u dobroj vjeri, zanemarimo njezine budalastine.

dodo
2 godine prije

Samo Putinovo ime opovrgava sve negativnosti koje zapad servira.

Scorpiorex
2 godine prije

Niko nista ne miješa,sve je kristalni jasno.usa i rusija trebaju veliki rat,isto kao prva dva,ponavljanje,kriza,velika depresija,rat,reset dolara,reset dugoa i onda dolazi 50-70godina jake izgradnje,boom,ekonomsko cudo itd.jedino kome je kontraproduktivan veliki rat kao i uvijek europi, ali ponavlja se,najveće razaranja i totalni sumrak će se dešavati u europi.pripremite kit za preživljavanje u početku,ce biti strasno,onda će se sve organizovat. Ne plašite se,biće naravno dosta mrtvih,ali to je vec deja vu,dva puta vidjelo. Izaći će se iz toga sa novom podijelim svijeta,sa smanjenim značenjem rusije i njemacke. Treba ih spustiti na dno kao 1945 pa će polako rasti,a kolo vodi kao i uvijek usa=u.k+australia+canada itd,ne bojte se,ne može se izbjeći.

Boris
2 godine prije

Ako ne bude velikog rata, zapadni mediji će načisto propasti. Nikoga više ne zanima je li se neka picopjevka skinula i je li se neki picopjevac udebljao, a ni koliko često brije glavu Aca Stanković.

Alen
2 godine prije

Kad budete shvatili tko zapravo vlada svijetom,necete vjerovat u nebuloze o tome da je sve ovako kako prikazuju,nego da je sve pod istom rukom i da samo zele da ljudi vjeruju da su drzave jedne protiv drugih da bi mogli izazivat haos,a da izgleda kao da je sve spontano,ali za vecinu je to nazalost visa matematika,cast izuzecima koji kuze pravu situaciju.

Air Brush
2 godine prije

Ukrajinsko proljeće je stvoreno s pomoću 5 mlrd zelembaća. Marionete sada rade što treba da rade za te novce. Tu je i Vatikan koji gura katolike u bratoubilačke akcije. A logično je da Rusi brane svoje interese i položaj. A sve je masonski igrokaz za raju.

Goldiakis
2 godine prije

Rata biti neće. Ovo je klasično odvraćanje pozornosti od inflacije i sve većeg nezadovoljstva zbog korona fašizma.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI