fbpx

REPowerEU: Pauperizacija umjesto rapauerizacije

Vladimir Putin - Pšenica

Vani je 38°C, gori nebo i zemlja. Pij, lezi i ne mrdaj je stari dalmatinski recept za preživljavanje ljetnih vrućina. Odnosi se i na toplotne udare poput ovog koji ne prestaje danima. Ni noćima. Na sreću, nismo u 20-om stoljeću pa da nam je hladovina jedina zaštita. Danas imamo i klima uređaje.

Nisu skupi za ugradnju, ne troše previše struje, služe za grijanje i hlađenje. A hlađenje u ovim okolnostima znači prolaz kroz toplotni val bez prevelikih zdravstvenih posljedica.

Klima uređaj troši samo struju. A struja nije skupa. Nije još. I još je ima. Kao što ima problema s vodostajima hidroakumulacija. Sušna je godina i rezerve u akumulacijskim jezerima nisu bog zna kakve. Dok je u spomenutom 20-om stoljeću ljetna potrošnja električne energije bila upola manja od one zimske, danas, upravo zahvaljujući klima uređajima, ljetna potrošnja zna u nekim momentima (poput ovog) premašiti zimsku potrošnju.

Kad bismo ovisili samo o struji iz hidroelektrana, ne bismo dobro prošli. Brojali bismo sate u kojima imamo struje, a ne one s prekidima struje, koji se dogode gotovo isključivo zbog radova na mreži. Osim HE, imamo i termoelektrane na ugljen, na plin, na nuklearno gorivo; imamo i solarne te fotonaponske elektrane. Kombinacijom povremenih elektrana (iz ‘obnovljivih izvora’), tj. fotonaponskih koji proizvode struju samo preko sunčanog dana te vjetroelektrana koje čine isto samo kad ima vjetra i onih ‘fiksnih’ na druga goriva, opskrbljivači električnom energijom uspijevaju zadovoljiti potrošnju. Ta potrošnja stalno raste.

No, bez obzira na broj i instaliranu snagu solarnih i vjetroelektrana, svaki sustav mora imati u pričuvi izgrađenih svih 100% elektrana na druga goriva jer potrošnja ne ovisi o tomu ima li vjetra ili ne, je li sunčan dan ili nije. Ona je konstantna.
„REPowerEU je plan Europske komisije da Europu učini neovisnom o ruskim fosilnim gorivima znatno prije 2030. godine, u svjetlu ruske invazije na Ukrajinu.

85% Europljana vjeruje da bi EU trebala smanjiti svoju ovisnost o ruskom plinu i nafti što je prije moguće kako bi podržala Ukrajinu. Djelujući kao Unija, Europa to može postići brže.“

Ovako svoju energetsku politiku EU birokracija predstavlja svojoj stoki sitnog zuba, usput ih uvjeravajući da 85% Europljana stoji na njihovoj antiruskoj strani, implicirajući da istih 85% Europljana podržava Ukrajinu.

Zamislimo da mislimo da ne lažu, a lažu i to besramno lažu (što govori u startu da se ta birokratska tvorevina priklonila carstvu laži), nadamo li se u tom slučaju da nas, stoku sitnog zuba, EU činovnici vode u bolje, neovisno, ekološki čisto i zeleno sutra? I to ‘djelujući kao Unija’.

Situacija je covidiziranom puku predstavljena kao zamjena jednog energenta s drugim, jednog dobavljača s drugim i sve to za ‘spas planeta, za čišći, zdraviji život, veću produktivnost, manje smeća, manje zagađivanja, manje CO2’, akcija s kojom suvereno upravljaju upravo te neizabrane ništarije u ime 550 milijuna ljudi.

Ili po njihovom, u ime 85 posto od toga broja koji ih kao podržavaju. Međutim, repauerizacija EU, nekakva ponovna uspostava moći, kako sugerira ta pompozna strategija, sa svakim novim danom postaje sve više pauperizacija, odnosno osiromašenje čak i te ‘većine’ koja ih moš mislit podržava. Ta tko se ne bi veselio svojoj propasti!?

Gorivo za nuklearne elektrane, plin, nafta, naftni derivati, umjetno gnojivo, rijetki (i čest)i metali, žitarice, suncokretovo ulje ili kraće – sve ono što je u temelju bilo kakve moći je ono što EU nema, a Rusija ima. Dakle, moć EU gospodarstava, moć njene valute, moć EU direktiva, moć upravljanja životima stotina milijuna ljudi jest izvirala iz ruskih energenata, ali tek kao ekstenzija nečeg drugoga.

Moć EU se ponajprije temeljila na poštenju, uvažavanju drugih, na poštovanju preuzetih ugovora, držanju riječi, na ispravnom moralu, svijesti o vlastitoj vrijednosti, uvažavanju svojih interesa i interesa drugih.

Ponovna uspostava moći, koju sugerira REPowerEU ne znači dakle tek promjenu dobavljača energenata, već suštinsku promjenu svega gore navedenog. I ta repauerizacija nije počela u veljači ove godine, nakon početka ruske specijalne vojne akcije u Ukrajini, počela je s Majdanskim pučem.

Svijet u kojem vlada pošteni međunarodni poredak, u kojem svaki pojedinac i svaki narod ima slobodu pridonijeti svojim postojanjem boljitku tog svijeta, nije onaj koji se sviđa američko-europskim repauerizatorima – više od kolonijalnog statusa svijeta izvan SAD-EU njih ne interesira.

I sve je na početku stoljeća bilo za njih dobro posloženo – Rusija na rubu gladi, kriminalci kao posjednici ruskih resursa, Kina na biciklima, spremna isporučiti 700 milijuna svojih radnika u bescijenje njihovom kapitalu. Snaga kapitala Zapada nije počivala na znanju, prirodnim resursima, moralnoj ili nekoj drugoj superiornosti, već na sustavu centralnih banaka i novcu izdavanom isključivo kao dug.

Nevjerojatno je kako su zapadne kolonije s početka stoljeća, Rusija i Kina primarno, u samo dva desetljeća uspjele srušiti američki svjetski poredak utemeljen na dolaru i oružju. Obje zemlje su uspjele pretvoriti sredstvo napada i porobljavanja u sredstvo obrane – stvorile su tolike devizne rezerve u dolarima da su mogle američkim putevima osvajati svijet. Američkim putevima, ali ne i američkim moralom. I to je suština sukoba u kojem su Ukrajina, Ukrajinci i taj kriminalni polusvijet koji je zagospodario njome tek opunomoćena masa stoljetnih kolonizatora.

Kako god povlašteni i privilegirani domaći puk bira na vlast one koji će im garantirati dalje tijek tih privilegija, bez obzira na cijenu po narod, državu, djecu, mlade, prostor, rijeke i more, tako su i EU neizabrani štipači guzica po briselskim hodnicima izabrali podložnost kliki koja upravlja SAD-om kao svoju politiku.

Odustajanje EU ‘kao Unije’ od ruskih energenata, s naznačenim rokovima (što birokrati vole postavljati misleći da sami rok ima snagu činjenja), u okolnostima ‘ulaska Finske i Švedske u NATO’, naoružavanja Ukrajine europskim oružjem, tako Rusiji daje sposobnost upravljanja budućim događajima u toj ‘Uniji’.

Svi mi koji se nalazimo s ove strane željezne zavjese koju ponovo navlače nasljednici kolonizatora, imamo sreću što se na čelu Rusije ne nalazi ludi diktator, koji bi bio prijetnja za našu sigurnost, već državnik svjestan svoje uloge i svoje odgovornosti za svijet, čovječanstvo u cjelini. Da nije tako, EU bi već danas bila na koljenima, a umjesto gužvi po auto putevima, imali bi trgove preplavljene prosvjednicima.

Vladimir Putin je mogao još u veljači narediti prekid isporuke plina i nafte EU. Priče kako to nije učinio zbog deviznog priljeva od izvoza tih energenata mogu progutati samo covidizirani i busterirani religijski fanatici. Ako ti je Zapad ukrao devizne rezerve razmještene po svjetskim bankama, ako ti je onemogućio kupovinu ikakvih dobara za te devize, onda ti je za opstanak svejedno imaš li tih deviza nula ili sto. Putin to nije učinio samo zbog poklanjanja vremena američkim hostesama koje upravljaju s EU za triježnjenje.

Umjesto otrježnjenja, EU hostese ne zna se kojeg roda, nastavljaju s istom podložnošću zlu.
Rusija je nepobjediva. Sarmati, kinžali, avangardi, cirkoni su tek izraz moralne, religijske, nacionalne snage ruskog naroda i svih drugih koje su Rusi s poštovanjem prihvatili kao ravnopravne dionike zajedničke federacije.

To nije slučaj s EU. Rok kojeg su sami sebi zadali za zamjenu ruskih energenata nekim drugim jest rok kojeg su dali Rusiji za odluku hoće li i kad baciti EU na koljena. EU strategija, čija je covid poslušnost masa tek po njima dobro odrađeni dio, se temelji na namjernom izazivanju nestašica roba i energenata, na pripremi puka za glad koju namjerno konstruiraju (zabranom kupnje ruskih gnojiva, između ostaloga). Za sve to optužiti ‘ludog Putina’ (Putinova inflacija, Putinov rast cijena, Putinova zabrana izvoza ukrajinskih žitarica) i doći do pozicije posjedovanja dovoljne količine energije u izludjelom puku da se želi osvetiti Rusiji i krenuti u njeno komadanje i otimanje resursa.

No, Europa već dugo vremena nije bila gladna. Navikla je upaliti klima uređaj po želji, namjestiti termostat u prostoriji na željenu temperaturu i hodati u kratkim majicama. Prve nestašice električne energije, prva zakidanja na grijanju stanova će tek pokazati uspjeh tih, pa i covid strategije.

Umjesto repauerizacije, slijedi u svakom mogućem raspletu ovog sukoba za Europljane pauperizacija. A kad se već krajem ove godine dođe do te točke, onda ni točka pucanja ‘Unije’ nije daleko.


*Pauperizacija (engleski pauperization, francuski paupérisation, prema latinskom pauper: siromašan), masovno osiromašenje stanovništva, odn. velikih društvenih skupina. Najčešće pogađa radništvo, seljaštvo i srednje slojeve društva, koji zbog raspada tradicionalnih oblika ekon. života i akumulacije društv. bogatstva kod male društv. elite gube svoj ekon. položaj. Izražava se i kao oštra diferencijacija društva po bogatstvu te slabljenje solidarnosti i društv. kohezije. Praćena je visokom nezaposlenošću i nesigurnim uvjetima rada, te oštrom konkurencijom za svaki posao, zbog čega su siromašni slojevi stanovništva prisiljeni prihvaćati i najteže uvjete rada i zarade, koje diktiraju poslodavci

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Nije pronađen nijedan rezultat.
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
90 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
grom iz vedra neba
Gost
grom iz vedra neba
1 mjesec prije

Otprilike tako…

Tucker Carlson
Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije

EU je hodajuci mrtvac,zivi posudjeno vrijeme..svaka direktiva ili plan te pokojne organizacije je kupovanje vremena,laziranje stvarnosti.ovo je kraj stabilnosti europe i,kako je zanimljivo naglasio SOA,vremena nosenja kratkih rukava u sred zime u kuci,je povijest.a i to je blago receno.EU je zombie.hvala.https://youtu.be/0dhURpGFy6g P.S. ono sha je zanimljivo..netko ce misliti da je… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
1 mjesec prije

Mislim da ce EU i Americke hostese uspjeti pauperizirati stanovnistvo,sa tom zelenom energijom,kada su upjeli sa cepanjem sada ide ko po loju ,Putin je kriv i do mog,neka netko zucne da nije ide tuca.
Ljudi su kratke pameti, zaboravljaju kako bez struje, ovi ratovi su nam pokazali i cemu panika.

Šele
Gost
Šele
1 mjesec prije

Negdje početkom korone i najave cjepiva,od nekog teoretičara zavjera sam saznao kako će biti samo pet vrsta cjepiva,pet proizvođača,bilo mi je malo čudno,jer cjepivo mogu napraviti više zemalja,ćak Srbija i Hrvatska, ali nemože,mogu samo Amerikanci Njemci,Kinezi, Rusi, Englezi,zašto Francuzi ,Italijani, ili neko drugi nije mogao napraviti bocku,naravno sve je unaprijed… Pročitaj više »

Coment
Gost
Coment
1 mjesec prije

Putin zajedno sa svojim “zapadnim” parnerima pod mentorstvom ekipe koju predstavlja Klaus Schwab i WEF radi na promoviranju “zelene agende”, odnosno agende UN 2030 i ekonomskom slomu koji je neophodan kako bi se uveo bezgotovinski novac za digitalno roblje. Glavni tajnik UN-a, Antonio Guterres nedavno je izjavio kako „tvrtke za… Pročitaj više »

Coment
Gost
Coment
1 mjesec prije

Cilj energetske krize je DIGITALIZACIJA. Ruski portal РИА КАТЮША: FAN ID–NE MOŽETE NA UTAKMICU BEZ „DIGITALNOG PROFILA“. NAVIJACI ŠIROM ZEMLjE SABOTIRAJU AUSVAJS DIGITALNIH KULTISTA ZAKON O „FAN ID-U“ STUPIO JE NA SNAGU 1.6.2022. I MOŽE DA STAVI TAČKU NA MASOVNOST I POPULARNOST FUDBALA MEĐU MLADIMA. ALI ŠTO JE NAJVAŽNIJE, RAZOTKRIVA… Pročitaj više »

Parapet
Gost
Parapet
1 mjesec prije

Neka, neka…
Ionako je većina ogrezla u materijalnom…
Zato i jesu inertni cilo ovo vrime…
Možda ih malo leda i gladi prodrma pa se odvaže na radikalnije korake…
Šta bi rekla kineska kletva – Dabogda živija u zanimljivim vrimenima…
Ova uistinu to i jesu…

Igor
Gost
Igor
1 mjesec prije

Dakle, nedavno su mi sugerirali portal Logično. Pročitao sam par tekstova SOA i shvatio da čitam upravo ono što mislim. HVALA SOA da postojiš, sada znam da sam u pravu.

Coment
Gost
Coment
1 mjesec prije

Da biste mogli implementirati novi sustav nekog društvenog okvira, morate prethodno ukloniti ispravno funkcioniranje starog. Ukoliko govorimo o ekonomskom okviru, postojeći ekonomski sustav baziran na fiat valutama, kreditnim zaduženjima i gotovom novcu, praktički je od samog početka na vrlo klimavim nogama. No, mora mu se odati priznanje da je zapanjujuće… Pročitaj više »

Ieri
Gost
Ieri
1 mjesec prije

…masovno osiromašenje stanovništva,…ma glavno je da Amerika dobro zivi. Mi starija generacija smo bili odgojeni da kad nas netko pita, koga vise volis svoju mater Ili Ameriku, odgovor je bio Ameriku, Neki iz te starije generacija su to odbacili u toku svog zivota a neki su to jos uvijek zadrzali.… Pročitaj više »

Stock
Member
Stock
1 mjesec prije

Osvrnuću se samo na ovaj dio… “Vladimir Putin je mogao još u veljači narediti prekid isporuke plina i nafte EU. Priče kako to nije učinio zbog deviznog priljeva od izvoza tih energenata mogu progutati samo covidizirani i busterirani religijski fanatici. Ako ti je Zapad ukrao devizne rezerve razmještene po svjetskim… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Genijalno. Da zločinački plan oairomašenja.

Roko
Gost
Roko
1 mjesec prije

EU is dungeon of Nations. I zasto bi Rusija unistavala ovog monstruma Koji koci razvoj Naroda, Koji su Rusiji neprijatelj doduse na zahtjev Berlina? EU je institucija temeljena na korupciji politicara koji su kupljeni visokim placama I rotiranjem polozaja. Lukasenko je lijepo porucio EU, rekao im je mi u Bjelorusiji… Pročitaj više »

Kipling
Gost
Kipling
1 mjesec prije

Jos uvijek ima komentatora koji vjeruju da je ovo sve u zivotu igrokaz, da u Donbasu nastupaju glumci I da nitko nije poginuo.

matalan..
Gost
matalan..
1 mjesec prije

Putlera će maljem bačuške utamaniti kako su to radili od Romanova Trockog do miliona nepodobnih…nakon toga novi Jeljcin i perestrojka..nema rusčad pametnih ljudi..gdje koji pijanec…

vinko ivankovic
Gost
vinko ivankovic
1 mjesec prije

Sve je receno sa rijecima Ursule V.D.Leyen :NIJE U REDU DA JEDNA DRZAVA RASPOLAZE SA TOLIKIM RESURSIMA (RUSIJA )A DA OSTALI SVJET PATI !

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Mali doprinos tekstu: Usrulja je najavila 300 milijardi za zelenu energiju. Najveci dio ici ce za subvencioniranje uvoza skupljeg LNG, posto evropske kompanije postaju apsolutno nekonkurentne po tim cijenama. Ostatak ide na 5 kompanija koje se bave zelenom energijom za istrazivanja (kompanije kao sto je ima Mate Rimac koji kao… Pročitaj više »

Fabijan
Gost
Fabijan
1 mjesec prije

Plitko razmišljanje! Sve rečeno je opće poznato i nepotrebno kao potvrda. Treba zagrepsti dublje ako je moguće a jeste; štancanje novca, nepostojanje zlatnih rezervi,sve češća prića o kriptovalutama, nestabilnost niti jedne postojeće valute osim KM(😁) upućuje na jednu svjetsku valutu a za to je neophodna svaka vrsta nestabilnosti. Ameri su… Pročitaj više »

Otpornik
Gost
Otpornik
1 mjesec prije

Covidizirani narod. Upravo to. Cilj je bila covidizacija, nakon koje se s tim masama može upravljati kako god hoćeš. Možeš ih poslati u rat da ginu. Možeš im dignuti cijene 100%, a plaće im ostaviti iste pa ih oguliti do kože. Možeš ih čak i trovati… Jednostavno, napravili su od… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
Shumadinac
1 mjesec prije

“I ta repauerizacija nije počela u veljači ove godine, nakon početka ruske specijalne vojne akcije u Ukrajini, počela je s Majdanskim pučem.” A šta je sa učestvovanjem u napadu na Srbiju (to je bilo još 99te), na Irak, Libiju, šta sa mutnim radnjama koje su predhodile a posebno sa onima… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije

Vrlo je bitno da ostanemo smireni jer smo svemu ovome što se trenutno događa izloženi upravo iz razloga da reagiramo panikom, strahom, bijesom, ljutnjom, uopće, negativnim emocijama. Ne smijemo zaboraviti da se, usporedo s ratom na materijalnoj razini, vodi i rat na duhovnoj razini i da generiranjem negativne energije “logistički”… Pročitaj više »

Yugo 45neregistrovan
Gost
Yugo 45neregistrovan
1 mjesec prije

“historia magistra vitae est”samo ovo za ublehaše iz E U ne vrijedi Opet se ponavlja ,džaba kad su Europljani debilizirani od Napoleonaa do Hiće sve isto opet se iz ćoška smiju Anglosasi samo ovaj put Sarma T ne poznaje granice. Bem ti ovi zapadnije od Karavanki nikako da nauče da… Pročitaj više »

Alen
Member
Alen
1 mjesec prije

Jesmo rekli , prije tamo 4-5 godina , kad se desi ovo , ova željezna zavjesa kako si je opisao , da onda zapad seli u rang trećerazrednih zemlja… Ovaj bankrot desio bi se i bez rusije i bez putina ali to bi već bio javni poraz zapadnog društva bez… Pročitaj više »

goran
Gost
goran
1 mjesec prije

bit če rata izmedju nas radnika i famoznih poslodavaca,neće dati posao,ok ali neće ni on raditi pa da vidimo dokle

toni
Gost
toni
1 mjesec prije

idu na zapd koje je debelo ovisan o Ruskim resursima, a kad baćuška zavrne plin onda ćemo se grijati uz logorsku vatru

Zoro
Gost
Zoro
1 mjesec prije

ovo ponavljanje mantri o zapadu je iritantno, Informiraj se koja zemlja u Evropi ima najviše stranih radnika, RUSIJA, sve što znaš obisi mačku o rep, Rusija je broj 1 u svemu

Matija
Gost
Matija
1 mjesec prije

Ja bi ti rekao da ovdje na balkanu imamo ono što nema jako puno zemalja na zapadu i istoku pa bi ja prije postavio pitanje zašto bi ljudi uopće morali ići van daleko od svoje obitelji bio to istok ili zapad? Svađate se oko istoka i zapada, a na balkanu… Pročitaj više »

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
1 mjesec prije

Davore i da hoćeš u rusiji ne možeš jer te oni ne zele.Shvati to i prihvati,i nemoj ponavljati tu glupost .E.U.krepalina treba jeftinu radnu snagu i zato uzima tebe a ti tu dolaziš da robujes kao mobilna radna snaga kojoj kažu da ima ista prava kao npr.nijemci a nema jer… Pročitaj više »

Rabotnik
Gost
Rabotnik
1 mjesec prije

Dobar članak, hvala Aleriče. Na engleskom se pauper inače izgovara kao “popper” a neki u narodu valjda i misle da je to “popper”. Inače, i ja mislim da mnogi šute zato što im je još uvijek relativno dobro. Uložili su vrijeme i truda (obrazovanje itd.) u društvo pa dok ide,… Pročitaj više »

Rimtutituki
Gost
Rimtutituki
1 mjesec prije

Divno opisano,uoalim grijanje/ klimu i u kratkim hlacicama parafiram doma.zato smo I postali svi idioti,I ne primjetis a vec si teski degenerik. U biti sve pociva na prvobitnoj pljacki zapada.jos uvijek jedna Belgija odlicno zivi a nemaju ništa,niti su sposobni za sta,idiocracy totalna. Kod mene doma kad nema WiFi 5… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša
1 mjesec prije

“Moć EU se ponajprije temeljila na poštenju, uvažavanju drugih, na poštovanju preuzetih ugovora, držanju riječi, na ispravnom moralu, svijesti o vlastitoj vrijednosti, uvažavanju svojih interesa i interesa drugih.” Ma nije tačno, prosto nije tačno. Niti su ikada poštovali druge niti su ikada brinuli o tuđim interesima, to što se nečiji… Pročitaj više »

Rimtutituki
Gost
Rimtutituki
1 mjesec prije

Citam juce( privatna korispondenca) da imaju glasovi od ozbiljnih ljudi npr Maurizio Belpietro direktor Il giornale,htio je neka predvidjanja da objavi,javili mu iz kolegija da se suska insiderski da u augustu usa krecu na Krim. On uzeo mjesec odmora i jos mjesec neplacenog,sa obitelji u Paraguay, kaze ako sta bide… Pročitaj više »

Malimali
Gost
Malimali
1 mjesec prije

To što se događa pred našim očima, a u čemu Rusija igra centralnu ulogu, je nastajanje novog svjetskog poredka. Evropa se odlučila, da u njemu glumi propali svijet, potrčka SAD.

tuf
Member
tuf
1 mjesec prije

ODLIČAN članak!

Perun
Gost
Perun
1 mjesec prije

Slaven Bijelac Slobodan Strijelac….EuRopska unija i USA u skoro vrijeme postace kolonije …..Slaveni su gospodari ovoga svijeta koji poznajemo…. mecene koji cijene ljudski zivot i Bogati su Duhom i milosrdjem ….Slaveni su okosnica bijele ljudske rase i stub razuma i sidro Slobode na planeti Zemlji…..SFSN…

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.
Izbornik