Republikanski mejlovi o prikupljanju sredstava zaustavljeni nakon izjave Salesforce da „mogu dovesti do nasilja“

Salesforce
12 komentara

Tehnološka kompanija sa sjedištem u San Francisku, Salesforce, potvrdila je da je jedna od njenih podružnica blokirala Republikanski nacionalni komitet (RNC) da šalje e-poštu o prikupljanju sredstava, pozivajući se na događaje u američkom Kapitolu 6. januara.

„Svi smo duboko zabrinuti zbog strašnih događaja od 6. januara. I dok se svi nadamo da se oni nikada neće ponoviti, nažalost, ostaje rizik od politički podstaknutog nasilja u cijeloj zemlji“, navodi se u saopštenju Salesforcea.

„Republikanski nacionalni komitet je dugogodišnji kupac, prethodi trenutnoj administraciji, i preduzeli smo mjere kako bismo spriječili njegovo korištenje naših usluga na bilo koji način koji bi mogao dovesti do nasilja“, dodala je kompanija.

Izjava je poslata u Vice, koji se raspitivao nakon što je primijećeno da su mejlovi iz kampanje predsjednika Donalda Trumpa iznenada prestali. Nije bilo jasno da li je „akcija“ trajna ili će usluga biti obnovljena kasnije.

RNC je odgovorio Viceu da su prošle nedjelje „odlučili da zaustave prikupljanje sredstava na svim našim digitalnim platformama, uključujući Salesforce“.

Komitet Trump Make America Great Again je zajedničko ulaganje između RNC i organizacija pod nazivom Save America i Donald J. Trump za predsjednika, Inc. Koristilo je usluge Exact Target, kompanije za marketing e-pošte u vlasništvu Salesforcea. Još jedan provajder, Campaign Monitor, takođe je „suspendovao“ njihov nalog prošle nedjelje, nakon nemira u američkom Kapitolu.

Nekoliko stotina Trumpovih pristalica upalo je u zgradu Kapitola i poremetilo zajedničku sjednicu Kongresa na kojoj bi se demokrata Joe Biden potvrdio kao sljedeći predsjednik SAD. Demokrate su nemir brzo opisale kao teroristički napad, optužile su Tumpa za “podsticanje pobune”, pa čak zahtijevale i njegov drugi opoziv.

Međutim, određeni broj republikanskih poslanika i partijskih zvaničnika pridružio im se u prozivanju predsjednika. Stranka nije protestovala kada su Facebook i Twitter suspendovali, a zatim i potpuno zabranili Trumpa. Talas „otkazivanja“ korporativnih i društvenih medija od tada je samo rastao.

Izjava Salesforcea koristi isto obrazloženje na koje se pozivao Twitter da bi opravdao trajno uklanjanje Trumpa, rekavši da bi neki od njegovih tvitova neki ljudi mogli da protumače kao izazivanje nasilja.

Parler, aplikacija za društvene medije na koju su se Trumpove pristalice prebacile nakon čišćenja sa Twittera, prvo je zabranjena u prodavnicama aplikacija Apple i Google, a zatim ga je Amazonov cloud servis isključio sa mreže. Zatražio je pomoć od saveznog suda, ali od ponedjeljka uveče ostaje nedostupan.

Generalni direktor Salesforcea Marc Benioff godinama je poznat kao aktivista socijalne pravde. U novembru 2019. godine Politico ga je opisao kao „ probuđenog“izvršnog direktora tehnološke kompanije.

Republički nacionalni komitetSalesforce
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagor
3 godine prije

Pa valjda Republikanski!!!! 😂😂
Više se ne mogu niti čuditi.

Joe
3 godine prije

A jbg to je novinar, ne možeš očekivati neku pismenost.

ITALIA
3 godine prije

Ne znaju ni prevesti…….TUDJMANOVA SKOLA…..ha ha ha….
Skolstvo obnovljene NDH.

Bosanac
3 godine prije

“Ministarstvo istine” je proradilo u U.S.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.