fbpx

REZULTATI IZBORA U ITALIJI: Pokret pet zvjezdica vodeća stranka Italije

okret 5 zvjezdica

Prema prvim preliminarnim rezultatima pokret Pet zvjezdica ostaje prva stranka Italije osvojivši između 32% glasova, puno više nego u 2013. godini (25,5%). Ovaj put jug Italije je bio naklonjeniji nego ranije pokretu Pet zvjezdica. Alessandro Di Battista, zastupnik M5S (Pokret pet zvjezdica) nije krio oduševljenje.

Najvažnija koalicija je ona koja povezuje Forzu Italiju (Silvio Berlusconi) i Sjevernu ligu (ekstremna desnica). Ova koalicija je dobila između 33,5 i 36,5 posto glasova, što je  puno više u odnosu na 2013. kada je taj postotak iznosio 29,1%.

Demokratska stranka (PD) Mattea Renzija je prošla vrlo loše s nešto manje od 20% glasova (25,43% u 2013. godini). Koalicija centar-ljevica, u koju je uključena i PD, osvojila je između 25 i 28% glasova (29,55% u 2013. godini). Čelnik Demokratske stranke u Zastupničkom domu Ettore Rosato izjavio je da će, ako rezultati ostanu kakvi jesu, njegova stranka “otići u oporbu”.

Što se tiče komunista, oni nisu dobili potrebnih 3% glasova i neće imati svojih predstavnika u Parlamentu Italije.

U iščekivanju konačnih rezultata, još nije sigurno tko će vladati Italijom. Europa strahuje jer vlast preuzimaju euroskeptične stranke, ne samo u Italiji, nego diljem Europe.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
16 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
igi
Gost
igi
2 godine prije

Što se tiče komunista, oni nisu dobili potrebnih 3% glasova i neće imati svojih predstavnika u Parlamentu Italije.
….kada ne prepoznaš vrijeme u kojem živiš spremi se na odumiranje….

Maus
Gost
Maus
2 godine prije

Komunisti kao i ovi nasi samo na papiru,sve ostalo glasaju uz desnicare koji su umjesto domoljuba veleizdajnici , nista nije ono sto se prestavlja. Danasnja vlast je preslika NDH sve zivo ide na bubanj sve.se rasprodaje u ime ocuvanja vlasti pozicije.

RobiKibor
Gost
RobiKibor
2 godine prije

Nije jasno tko ne prepoznaje vrijeme i tko ce odumrijeti. Zasto stvar nije napisana jasnije? Pitanje je hoce li svijet biti bolji ili gori nakon odumiranja navedenog.

igi
Gost
igi
2 godine prije

…imaš pravo…ni meni nije poznato u biti tko ne poznaje vrijeme;jer ovi salonski komunisti su dio sistema i njima nije cilj prepoznati vrijeme već samo preuzeti ulogu u sistemu u modusu operendi bad cap.good cap u kojem uopće nije važno koje ime uzimaš jer prezime je isto i svi iz soroseve,rotchildove tj. cionističke guzice izlaze…salonski šminkeri preuzeli su ime – komunist – a izgubili bilo kakve poveznice s istim…..ISIL više ime dostojanstva nego sva ljevica sa europskih prostora….a što se tiće izumiranja oni i ne trebaju biti izumrli pošto su uškopljeni dolarskim novčanicama gdje se revolucionari nalaze iza računala umjesto iza revolverske cijevi.

Maus
Gost
Maus
2 godine prije

Baš čudno eu prisiljava da uvozis ekonomske imigrante , da uvedes euro prisilis drzave na ne fer zamjenu valute u kojoj rusis njihovo blagostanje standard, europa.u kojoj das hrpu novca u proracun pa za isti molis putem tkz fondova. Ti su fondovi jako.lijep.koncept.kojo se.mogu individualno primjeniti bez toliko administracije naravno kad bi bilo vise altruizma istinskih domoljuba a ne povampirenih veleizdajnika koji tupav narod bira pa kuka.

Italija je nekad bila pojam. U svijetu poznat brend ekonomska sila sad nakon promjene u euro, kao zaboravljena u vremenu nebitna

Vjekoslav
Gost
Vjekoslav
2 godine prije

Inače obožavam ovaj portal, ali dajte pazite na osnove kad pišete
—————————————————–
Pet zvjezdica – 29 %
Forza Italija – Sjeverna Liga – 33.5 %
Demokratska stranka – 20.5 %
Centar – ljevica – 25 %
—————————————————–
Ukupno – 108 %

A uzeo sam minimume navedeniih postotaka

Citac
Gost
Citac
2 godine prije

@L.R.
Matematika, tj. sabiranje ili adiranje ti nije jaca strana.

Ana
Gost
Ana
2 godine prije

Obozavam paradigmu-europljani sa strahom ocekuju rezultate glasanja u Italiji (u kojoj europljani glasaju). AKo je i pranje mozga, mlogo je burazeru!

Hrenovka
Gost
Hrenovka
2 godine prije

Kraj EU I vračanje na jake nacionalne države. Bravissimo !!!!!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Jednom prilikom sam računao nešto s talijanskim brojkama i rezultati su strašni. Ta zemlja svakog dana u godini mora platiti najmanje 250 milijuna eura za kamate. U Europi nema države u kojoj se bolje i više radi od Italije, a ono najbolje od tog rada, što bi moralo ostati Talijanima, odlazi lihvarima – iznajmljivačima novca.
Beppe Grillo i Pet zvjezdica su se i pojavili kao odgovor odozdo prema tom neodrživom stanju nastalom nakon gubitka monetarnog suvereniteta.Ohrabruje njihov rezultat na izborima, ali kao i do sada neće koalirati ni s kim pa neće ni formirati vlast.
Ove priče o strahovanju Europe su pretjerane. Koja god stranka u bilo kojoj državi članici EU osvojila vlast, to neće dovesti u pitanje opstanak EU.

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije

“U Europi nema države u kojoj se bolje i više radi od Italije”

Na temelju cega ovo tvrdis?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Bio u svakoj zemlji EU i vidio.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

MSM je izbjegavao čak i spomenuti naziv 5S stvarajući dojam strancima da su oni nebitni faktor. To im se obilo o glavu.

Bagatin
Gost
Bagatin
2 godine prije

Jednom sam procitao komentar na advance.hr da su Pokret 5 zvjezdica na platnom listu Soroša. Nadam se da ta informacija nije tocna i da nisu novi trojanski konj kao onaj izdajnik iz Grcke kojem ne mogu ni ime napisati, ali veseli me sto Petar Jihadi Stosic pljuca po njima na Indexu sto je jedan dobar znak 🙂

POVEZANE VIJESTI

Izbornik