Rusija optužuje Zapad da želi rat u Ukrajini

Vasilij Nebenzija
41 komentar

Zapadna retorika o Ukrajini je sama po sebi provokativna i samo povećava tenzije, rekao je izaslanik Rusije u UN.

Govoreći na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija u ponedjeljak, stalni predstavnik Rusije u matičnom tijelu u New Yorku Vasilij Nebenzja osudio je ono što je opisao kao ratnu retoriku Zapada o Ukrajini.

„Naši zapadni partneri govore o potrebi deeskalacije, ali prije svega sami dižu tenzije svojom retorikom i izazivaju eskalaciju. Razgovor o predstojećem ratu je sam po sebi provokativan“, rekao je Nebenzja, optužujući Zapad da pokušava da izazove sukob između Rusije i Ukrajine.

„Izgleda da to prizivate, želite i čekate da se dogodi. Kao da želite da svoje navode pretvorite u stvarnost.“

Tokom proteklih nekoliko mjeseci, najviši zapadni političari i mediji su više puta upozoravali na navodno skoru „invaziju“ na Ukrajinu koju priprema Moskva. Rusija je dosljedno poricala te tvrdnje, odbacujući optužbe da gomila trupe na ukrajinskoj granici, što se ističe kao „dokaz“ takvih planova.

„Odakle brojka od sto hiljada vojnih lica, koja se, kako kažete, nalaze na rusko-ukrajinskoj granici, iako to nije tačno? pita Nebenzja.

„Ova zapaljiva retorika koja okružuje Ukrajinu koristi samo Zapadu i posebno SAD“, naglasio je Nebenzja.

„Izgleda da su naše američke kolege spremne da žrtvuju Ukrajinu za svoje geopolitičke interese“, rekao je on.

Diplomata je takođe primijetio da čak i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski poziva Zapad da ublaži retoriku. Zelenski je u petak rekao da Kijev „ne vidi veću eskalaciju nego što je bilo ranije“, dok medijsko izvještavanje i političke izjave prikazuju kao da „smo mi već u ratu“.

RatrusijaukrajinaUNVasilij Nebenzjazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
abc
2 godine prije

Ruska diplomacija mora svugdje jasno naglašavati, da rat u Ukrajini koristi samo USA i Engleskoj. To mora stalno ponavljati u svim medijima i stranim diplomatijama. Pri tom mora iznositi jake i učinkovite dokaze.
Propaganda je glavno američko oružje, u kojeg USA ulaže ogromno para. Tu mora Rusija uraditi puno puno više.

preseren3
2 godine prije

I na završnu resoluciju dali su veto Risija i Kina, da bude jasnije.
Nije Rusija sama, bespomočna. A iz Ukrajine beži sve, firme, investicije, novac, ljudi.
A danas je Blinken tražio od Rusije da makne svoje trupe iz svoje zemlje- pardon, granice…

abc
2 godine prije

Trenutni stav Mađarske, da s Rusijom podpiše novu energetsku suradnju, i nabavi ruski plin, dobro ukazuje, da iznutra EU nema sloge, i svaka država priprema svoj rezervni scenarij u slučaju, da Brisel gurne evropske države u energetsku krizu.
Mađarska je očito najhrabrija i prekida čekanje, jer od njega ima več sad ogromno štete. Ostale članice EU još nisu shvatile obične ekonomske logike, a države jim vode američki kvizlingi, koji uništavaju vlastite države za korist USA.

RENEW
2 godine prije

Iz te vojne ne bo nobene krvi samo malo repenčenja in lajanja malih cuckov, ki bevskajo od strahu.

Alen
2 godine prije

Izgleda da su naše američke kolege spremne da žrtvuju Ukrajinu za svoje geopolitičke interese“- ja bih dodao i unutrašnje interese..

gargamel
2 godine prije

Neznam zašto uporno koriste riječi ” naši partneri”, kad je očito da se radi o neprijateljima. Bez obzira na diplomatiju sve treba nazvati pravim imenom.

Praetorian
2 godine prije

To vidi cijeli svijet.

m.ivanisevic
2 godine prije

Jedina sramota je što ti logicno.com još uvijek dopušta da trolaš. Da ni na nekom od “demoktatskih” portala već bi odavno utihnuo.

tihobl
2 godine prije

Koji poluotok?
Mislis na Istru?

Yugo 45
2 godine prije

Ima li netko vrijedan da malo prokomentarise desavanja u BiH,cini mi se da su vrlo aktuelna paralelno sa Ukrainom

Max
2 godine prije

To je točno. Zapad potencira rat od početka krize.

Krle
2 godine prije

Cijeli svijet poludio. Pa o čemu je uopšte bila ta sjednica SB? O rasporedu vojske suverene države na svom teritoriju? Zašto ne raspravljaju o američkoj vojsci u Iraku i Siriji? Ili Izraelskoj vojsci na Golanskoj visoravni? Još mi je smješnije kad kažu da traže i zalažu se za diplomatsko rješenje. Šetkaju se i “daju podršku” Ukrajini a ovi opet ne kontaju koliko ih je baš EU unazadila, a SAD opljačkale i zatrovale mržnjom

Tadija
2 godine prije

Imperijalisti su; Englezi,Francuzi,Belgijanci,Nizozemci,Spanjolci,Portugalci,Njemci,Danci,Talijani,Austrija,Turska,ali i Amerika u zadnje vrijeme,kao i engleski sateliti,koji podrzavaju njihove politike.
Uvijek zavadjaju narode i pljackaju ih.

drago
2 godine prije

Goni bandu preko mocvare

drago
2 godine prije

EU ili Europska ulizica

wer3
2 godine prije

“Kina će uskoro imati veće gospodarstvo od Sjedinjenih Država. Oni već imaju najveći obrambeni proračun”, rekao je Stoltenberg. “Oni su vodeći u mnogim tehnologijama, kao što su dijelovi umjetne inteligencije, dijelovi kvantnog računanja, i imat će najveću mornaricu na svijetu.
“Velika je prednost za Sjedinjene Države imati nešto što Kina i nijedna druga velika sila nemaju – a to su mnogi vazali, nastavio je.
“Dobro je imati vazale. Dobro je imati satelite.”

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Zapadna alijansa predvođena Jamericom i Ingleskon želi ući u Rusiju i napraviti najveću pljačku ikada na planetu. Sve svoje resurse su gramuivom pohlepom uništili i sada bi to rado učinili i u Rusije. To je pitanje svih pitanja i odgovori svim odgovorima.
Gledam na TV ovog idiota Borisa Jhonsona koji samo svojim izgledom bez da riječ progovori pokazuje da je idiot a kada progovori tada to 1000 puta i potvrdi samo tonom svoga glasa.

Ibra
2 godine prije

Prvo nije Rusija oduzela nego je vratila Krim. A razlog povratka je dobili su u ruke dokumente kojima se pripremalo od Ukrajinskih nacista da se sa Krima izsele Rusi i nasilno usele Jamerikenjci i tako udju u trbuh Rusiji.
Kolika je pohlepa u tim vječno gladnim i proždrljivi Jamerikenjcima?

Schwarze Hunderte
2 godine prije

POCJELO JE !!!!!! NAPADOM NA DONETSK I REGION KIROVSKA !!!! Iz Donetska , obzirom na silinu udara odgovaraju barazom iz Howitzera .Sada objecavaju iz Donetska da se vise me budu branili vec gonili napadace do Kijeva !!!!!,Primjecene su grupe , inozemnih postrojbi , koje komuniciraju na Engleskom ??? !!! Sa Ruske.strane prema liniji vatre vec su specijalne Wagner postrojbe sa zadatkom terminacjje inostfanih postrojbi ! Dobrodosli u ARMAGEDDON !!!!!!!!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI