Rusija protjeruje 23 britanska diplomata i ukida dozvolu za otvaranje konzulata u St. Peterburgu

Rusija - Moskva
81 komentar

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je priopćilo da će kao mjeru odmazde protiv Londona protjerati 23 diplomata iz britanskog veleposlanstva u Moskvi, a povučena je i dozvola za otvaranje britanskog konzulata u St. Peterburgu. Osim toga, British Council završava svoj rad u Rusiji. Riječ je u britanskoj kulturnoj ustanovi usmjerenoj na obrazovnu i kulturnu suradnju i razmjenu između Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih zemalja, među kojima je bila i Rusija.

Navedena 23 djelatnika britanskog veleposlanstva moraju napustiti Rusiju u roku od tjedan dana. Napominje se da će relevantni postupci biti provedeni u skladu s međunarodnom pravnom praksom.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je također je povuklo pristanak za otvaranje i rad britanskog generalnog konzulata u St. Peterburgu. Osim toga, “zbog neuređenog statusa Britanskog vijeća u Rusiji, njegove će aktivnosti biti prekinute”.

Velika Britanija je upozorena da ako protiv Rusije bude poduzimala daljnje neprijateljske akcije, Moskva za reakciju zadržava pravo poduzimanja i drugih mjera.

Ranije je britanski veleposlanik u Rusiji Laurie Bristow pozvan u rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

U petak je priopćeno da je Rusija donijela odluku o odmazdi protiv Velike Britanije, a  predstavnica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova je izjavila da će relevantne informacije britanskoj strani biti dostavljene “u bliskoj budućnosti”.

Prije toga je Ujedinjeno Kraljevstvo najavilo protjerivanje  23 ruska diplomata, jer London smatra kako su ruska država i Vladimir Putin osobno “naredili napad kemijskim oružjem na teritoriju Velike Britanije i da ruska država i predsjednik stoje iza trovanja nervnim agensom bivšeg ruskog dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije u Salisburyu.

britanski diplomatiizgon
Pretplatiti se
Obavijesti o
81 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NSU
6 godine prije

Zatvorite im i zračni prostor, pa da vidimo kuknjavu!

Kažun
6 godine prije

5+

Alex
6 godine prije

Nevezano. Evo citam Vecernji i ostalu hrvatsku MSM. Niti jedan komentar, analiza o aktuelnom događanjima u svijet. Hrvatske ruže, rodne ideologije, ko je kako došao obučen na “špicu” i slicne pizdarije. Strašno. Ali koncept je vrlo efikasan u dugoročnom mentalnom steriliziranju rulje. Sto ovce manje znaju to bolje. Sistem razvijen i doveden do perfekcije u Americi je sad implementiran u svim vazalnim državama i kolonijama. Bez izuzetka.

igi
6 godine prije

….zašto stalno kakaju o ruskom špijunu jer koliko mi je poznato taj lik je britanski špijun jer je špijunirao za njihovu britansku službu….i zašto govore o ruskom otrovu kada je to sovjetski otrov…i zašto nema slika otrovanih jer onaj polonij slučaj slikan je s cjevčicom u ustima

Zadranin
6 godine prije

Sad kad počnu kmečati Britanci.. triba ih samo pogledati onako ko neke zlobne jadnike, i pljunut na pod.

Pljuc.

neko ime
6 godine prije

trebali su ih najuriti 46, a ne 23

Potemkin
6 godine prije

Rusija , odnosno politicki vrh rusije grabi krupnim koracima u izolaciju ,posvadjani su sa svim susjedima , odnosno citavom europom iako vecinu budjeta pune upravo parama iz te omrazene europe , ne sumnjam da ce i na ovoj temi biti jos komentara tipa , zatvorite zracni prostor , zatvorite ventile nek se europa smrzava , bacite nuklearku na london i slicno ,to nisu dobre namjere , to nije dobra politika niti za rusiju niti za svijet .

Potemkin
6 godine prije

P.S. Oprostite sto vas dekomodiram , znam da licemjerima najvise odgovara kada jedan drugom podilaze komentarima , ja sam tu da kriticki promisljam i pisem komentare a sto je jos vaznije da vas probudim iz ruske hipnoze , stvari nisu i ne mogu biti crno- bijele .Ne razumijem zasto toliki minusi , ponasate se kao adolescenti ,komentari su vam puni buntovnistva , anarhije a sa druge strane vape za cinjenicama i argumentacijom , sve u svemu malo neozbiljno za navodno ozbiljan portal. 🙂

Kažun
6 godine prije

@ Impotentan- pogledaj kartu svijeta i otvori malo oči.Vidjeti ćeš kako
je Rusija sa svih strana okružena bazama Carstva Zla,a ne obrnuto.

Ive
6 godine prije

Ovo je dobar potez zatvoriti British Council to ih najvise boli

Potemkin
6 godine prije

Dobro promotrite sliku iznad teksta , da li samo ja vidim sublimiranu poruku , odnosno tornjeve pravoslavne crkve a u pozadini kapitalisticki centar Rusije odnosno ” poslovne” tornjeve moskovskih oligarha .Pa molim vas upravo na tome inzistira putinova politika , nacionalisticka politika umotana u celofan pravoslavlja a preko svega toga crna ruka kapitalistickih oligarha koji su pokrali nekad mocni CCCP i sada pljuju po Staljinu i komunizmu .

P.S. Svaka slicnost sa novom “elitom” odnosno politickim i ekonomskim mocnicima balkana jest slucajna 🙂

Đuka Fićuka
6 godine prije

Tako treba

Potemkin
6 godine prije

Red nacionalizma – red vjere u boga i seljacku slogu – red oruzja i ratova -red korupcije – red propagande -red mitomanije , nije nikada niti ce ikada obicnom covjeku donjeti ista dobra , samo i iskljucivo suze , krv i znoj .Opet ce ratovati oni koji se okom nikada nisu vidjeli a u taj rat su ih poslali oni koji se jako dobro poznaju , sjede za istim stolom i slade se delicijama , zapamtite jedno , gospoda u rat salju stoku a sirotinja vlastite sinove .

Potemkin
6 godine prije

Kao sto vec rekoh par puta ,ponoviti cu ! apeliram na cijenjene komentatore da pokusaju argumentima i cinjenicama pobiti moje komentare , naime vrijedjanje , omalovazavanje , prozivanje pogrdnim imenima ne vode konstruktivnoj i plodonosnoj komunikaciji , zamoljavam Vas cijenjeni komentatori da diskurs prilagodite ozbiljnom portalu , pa nismo u balkanskoj kafani ili krcmi da na ovako primitivan nacin razgovaramo. Hvala unaprijed !

Potemkin
6 godine prije

Gospodo svijet u kojem vecina od vas zivi opisao je britanac George Orwel u remek djelu knjizevnosti naslova 1984, posluzio se distopijskom fikcijom upravo da bi izbjegao linc od ovaca koje ga okruzuju , preporucam procitati knjigu a nakon toga pogledati film .Gospodin Zlatan je napisao veoma dobar i argumentiran komentar , usao je u sukus stvari i vidi se da je otvorena uma , gospodo ja ne mrzim rusiju niti ruse , ja ne mrzim nikoga , zelim vas samo upozoriti da ruska istina koja se plasira iz ruskog ministarstva istine nije prava istina , bas kao sto to nije ni americka , britanska ili neka treca , istina je metafizicki pojam i ne valja se po tipkovnici moskve , pariza ili londona , istina je univerzalna kao i sloboda , za te dvije stvarnosti se treba izboriti , one se ne mogu kupiti , odnosno procitati na portalima… Čitaj više »

gost
6 godine prije

Evo samo da vidite kako portal “Buka” iz Banjaluke prenose Petra Stosica i njegove tekstove
http://www.6yka.com/novost/137159/zasto-rusija-uopste-ima-izbore

HEKPCT
6 godine prije

Pa dokle ćete više odgovarati ovom potemkinu? Lik je zagadio cijeli prostor. Ustvari nije on nego vi sa svojim veleumnim odgovorima na njegovo trolanje.

davor
6 godine prije

Sretan sam kad netko protjeruje britanske diplomate takve vijesti uljepšaju mi dan i počnem vjerovati da svijet može biti ljepše mjesto.

Ive
6 godine prije

Interesan je podatak da se Rusi ubijaju samo u Londonu. Ruskih tajkuna ima svuda po svijetu od Australije Evrope do Amerike ali seupucavaju samo u Londonu i uglavnom svi imaju neke direktne ili indirektne veze s pokojnim Berezvskim ili sa Londonskom obavjestajnom zajednicom ili White house sjediste MI5 i MI6. Na svim ostalim destinacijam pa i u Izrelu i Egiptu i… zive Rusi normalan zivot?
Mozda im ipak ne odgovara Londonska klima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI