Rusija razvija radar sposoban za otkrivanje drvenih i plastičnih dronova koje izrađuje američka vojska

Ruski radar za plastične i drvene dronove
8 komentara

Drveni ili plastični dronovi više neće proći nezapaženo. Ruski institut za radiokomunikacije na velikim distancama radi na novom tipu radara koja može detektirati dronove od plastike i drveta.

“Razvijamo radar koji bi mogao pratiti ciljeve koji lete na maloj nadmorskoj visini, uključujući i dronove koji mogu predstavljati prijetnju”, rekao je Mikarov. Prema njegovim riječima, zahvaljujući ovom uređaju operaterima će biti vidljivi dronovi napravljeni od drveta ili plastike.

“Nikada se nismo specijalizirali u stvaranju radara koji slijede aerodinamičke ciljeve u skladu s njihovim signalima. To je polje elektroničke inteligencije. Odgovorni smo za radarsko izviđanje. Bilo koji materijal ima efektivnu disperzivnu površinu, bilo da je meta drvo ili plastika. Stanica koju stvorimo će otkrivati i ovu vrstu bespilotnih letjelica “, nastavlja Mikarov.

U ožujku ove godine američka tvrtka Logistics Gliders objavila video snimke nekoliko drvenih transportnih bespilotnih letjelica namijenjenih vojsci i dizajniranih po ugovoru s agencijom za napredne obrambene istraživačke projekte (DARPA) i Mornaricom Sjedinjenih Država.

Prema časopisu N+1, dronovi LG-2K, duljine 3,9 metra, mogu nositi teret do 725 kg. 2017. godine Breaking defense najavio je početak ispitivanja drugog američkog drvenog bespilotnog zrakoplova, LG-1000, koji su dizajnirali Logistic Gliders za Marine Corps. Ovaj uređaj, vrsta drvene kutije s krilima, mogao bi prevesti gotovo tonu tereta.

Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ha ha
4 godine prije

ovakvi glajderi su korišteni još za vrijeme iskrcavanja na normandiju
samo što su pravljeni od platna i drveta

Fabijan
4 godine prije

Laicki receno
Postoje dvije vrste radara
Jedni vide sve I daleko Ali munto
Drug vide ostro Ali ne based sve I ne bas daleko
Zakoni fizike
Vrijede cak I za Ruse

Tvingo
4 godine prije

Meni se čini da su ovo pindosi stvorili po ugovoru sa isisom ,,džihadi dron ,, ili možda ,,Hmeimim atacker,,

Max
4 godine prije

Ovaj drveni dron su mogli nazvati Pinnocchio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.