Rusija suspendirala Ugovor o sigurnosti leta nad Sirijom potpisan s SAD-om

S-300 - S-400
62 komentara

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova je upravo izdalo priopćenje o američkoj agresiji na Siriju u kojem stoji:

“U noći od 6. na 7. travnja je proveden američki napad na sirijske vladine snage, a izgovor je bio situacija oko napada kemijskim oružjem u pokrajini Idlib.

Ne trudeći se da otkriju išta, Sjedinjene Američke Države su se odlučile na demonstraciju sile i vojno su napali zemlju koja se bori protiv međunarodnog terorizma.

Sjedinjenim Državama nije prvi put da imaju ovako bezuman pristup koji samo otežava postojeće probleme u svijetu i povećavaju prijetnju međunarodnoj sigurnosti. Sama prisutnost američkih vojnika i drugih zemalja u Siriji bez suglasnosti sirijske Vlade ili odluke Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda je otvoreno, jasno i neopravdano kršenje međunarodnog prava.

Ako im je prije i bila zadaća borba protiv terorizma, ovo je jasan čin agresije na suverenu Siriju. Američki radnje poduzete danas će dodatno uništiti rusko-američke odnose.

Mi smo više puta izrazili svoju spremnost na suradnju u rješavanju najaktualnijih tema današnjice, među kojima je na prvom mjestu borba protiv međunarodnog terorizma. Ali mi nikada nećemo prihvatiti nezakonite aktivnosti protiv legitimne sirijske vlasti, koje već duže vrijeme vode bespoštedan rat protiv međunarodnog terorizma.

Razlog vojne akcije Washingtona je potpuno iskrivljena slika onoga što se dogodilo u Idlibu. Američka strana nikako ne može shvatiti da sirijske vladine snage tamo nisu koristile kemijsko oružje. U Damasku ono jednostavno ne postoji, što je u više navrata potvrđeno od strane kvalificiranog osoblja.

Relevantni rezultati su potvrđeni od strane Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW). U posljednjih nekoliko godina je organizacija istražila gotovo sve što je bilo ili je moglo biti u vezi s vojnim kemijskim programom u Siriji.

Što se tiče Idliba, teroristi se tamo bave proizvodnjom otrovnih tvari kojima pune projektile koje koriste u Siriji i Iraku. Uništenje ove proizvodnje je bilo rezultat aktivnosti sirijskog ratnog zrakoplovstva.

SAD se pretvaraju da ne vide očite stvari. Oni su zatvorili oba oka na korištenje kemijskog oružja od strane terorista u Iraku, iako je o tome službeno izvijestio Bagdad. Oni su odbacili zahtjev da razmotre dokumente o korištenju kemijskog oružja od strane terorista u Aleppu. Dakle, oni ne samo da opraštaju međunarodnom terorizmu, nego žele da ojača i očekuju nove napade u kojima će koristiti oružje za masovno uništenje.

Nema sumnje da je američka vojna akcija i pokušaj da se odvratiti pozornost od situacije u Mosulu, gdje u borbama, u kojima je uključena i američka koalicija, gine stotine civila i raste humanitarna katastrofa.

Očito je da je napad američkih krstarećih projektila pripremljen unaprijed. Svakom ekspertu je jasno da je odluka o napadu u Washingtonu donesena prije događaja u Idlib, koji je jednostavno poslužio kao izgovor za demonstraciju sile.

Ruska strana je suspendirala Memorandumom o sprečavanju incidenata i osiguravanju sigurnosti zrakoplovstva tijekom operacija u Siriji koji je potpisan sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Pozivamo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih da održi hitan sastanak kako bi razmotrili situaciju.”

Izvor: MID – Press Service

Pretplatiti se
Obavijesti o
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
7 godine prije

Potez 1.

Marshal
7 godine prije

Danas idem u trgovinu da kupim konzervi i vode, zelim napuniti podrum do jaja. Za svaki slucaj ako se prezivi katastrofa da se ima barem sta za jesti. To je maksimum sto ja kao pojedinac mogu uciniti. Sve ostalo nije u mojim rukama, sve ostalo ide na srecu ili nesrecu. Necu vise nikako da se brinem oko ovakvih stvari. Da barem zivimo u stabilnoj Jugoslaviji, mogao bi se insan i nadati necemu, ovako sve nema smisla. Previse smo mali za bilo sta, neka bude onako kako mora biti. Svjetska politika je kriminalna, malo fali da dodje do eskalacije, a o regionalnoj politici ne treba previse trositi rijeci. Ako se u svijetu sranje desi, kod nas ce opet pocet narod klat jedni druge. Ugl necu vise da se zamaram, jer nema smisla. Sad se samo preostaje koncetrirati na obitelj i vlastite probleme. Nema smisla trositi energiju za neke ideale koji ne… Čitaj više »

Željko
7 godine prije

WW III u najavi , nažalost !!

subaru
7 godine prije

Kako vele ono rusi: “naši partneri”, pa da partneri su u cionistićkom naumu, i rusi i ciokaubojgusari i ostali.

Berlusconi
7 godine prije

Kao prvo gde su te famozne sisteme s300 , s400 i sto nisu reagirali!? Kao drugo sto uvek kasne sa nekim odlukama!?? Kao trece kolko je godina proslo od ruske intervencije , a rezultati nula ( SAD su razbuktali Irak za manje od 3 nedelje! ) . Kao cetvrto i mozda najvaznije – dosao Tramp , Putinov ” saveznik ” , sta to bi sada!? A kako su samo neki likovali i nazivali nas koji smo realno analizirali situaciju i rekli da u SAD predsednici nemaju apsolutnu vlast odluke po najbitnijim pitanjima , ma ko god bio i da o tome odlucuju strucnjaci. A lepo ste likovali… E bas zato je SAD sila broj 1 u svetu! Kao peto i da kojim slucajem ( sanse su vise nego minimalne ) dodje Marin Le Pen na vlast u Francuskoj nista bitno se nece promeniti i nema govora od izlaska iz EU… Čitaj više »

temerlan
7 godine prije

Premlako i preslabo. Što, mislite da će rusi nakon ove suspenzije Memoranduma skinuti američki avion s neba iznad sirije? Moš’ misliti. Da imaju muda rusi bi već danas krstarećim raketama napali jednu od baza koju ameri ilegalno koriste na teritoriju kojeg kontroliraju kurdi. Samo jednu ali isto s 50-tak raketa.

Tomica
7 godine prije

Da sačekamo taj sastanak VS? Siguran sam da se neće ništa desiti što bi trebalo ali možda pokaže kako bi se mogla dalje razvijati situacija. Nakon suspendiranja memoranduma i poziva na sastanak vidim da Rusija nije odustala. Tipično, ide redom ,kako nalaže međunarodno pravo, ali znamo da to neće spriječiti ovakve ispade SAD & Co no možda će Rusiji dati legitimitet za neke svoje poteze. Mislim da u konačnici Sirija nema čemu da se nada jer je UN ono što jeste (s*anje) a ne ono što treba da bude.

čitatelj portala
7 godine prije

G. Trump me razočarao. Mislio sam da se može promijeniti vanjska politika SAD-a. Ili je g. Trump lagao ili je imao posjetu. Samo je nastavio politiku prethodnika.

Baba Vanga
7 godine prije

Opet komentari treba gadjati brodove te baze,ali tiha voda brege roni,ovo su Ameri uradili radi rusenja Izralskog aviona i drona a ne laznog napada otrovima,ipak ce Rusija naci odgovor pa ce te odjednom svi pisati to Putine☺

dalmata
7 godine prije

Prevod,dosta ste jili govna,spremite velike zlice da ih pozderete.Jucer sam napisa da je vrime da Rusi upotrebu(u dogovoru sa vlado Sirije)bar neutronsku bombu.Jedino sta zviri razumu.Odma nocas,sad.kako je to Lenjn reka na pocetku revolucije

Mao Kao
7 godine prije

Meni se cini da je americki napad na SAA šamar opaljen samome sebi. Hijene nemaju strpljenja,vrijeme radi protiv njih. Misle da su Libiju, Irak itd ljudi zaboravili, polako sve dolazi na naplatu… Rusijo samo pametno, zatvori to Sirijsko nebo i tamani americke kozojebe.. SAA izdrzi….

rodoljub
7 godine prije

Razbojnicka i zlocinacka americka politika je ponovo na delu. Ne mogu se oni osloboditi patoloske potrebe za ubijanjem i razbojnistvom. Izgovor o krivici Asada su podmetnuli da bi naivne uverili u svoje lazi. Njima istina nije potrebna. Ovo je vrhunac samovolje i brutalnosti. Ponavlja se Srbija, Irak, Libija …

krivA
7 godine prije

…mozda bi bilo dobro procitati neke stvari…feljton iz lista “Nexsus” – “Vdjejeh Blijedog Konja” autora W. Coopera; zatim njegov tzv. Cooperov Dokument MJ-12; od autora Ivana Antica knjigu “Istorija Galajsije, Zemlje i Čoveka.. (originalan naslov)..; knjigu “Udarac Ruskih Bogova”; nesto o Dulce bazi…”Dulce knjiga “Dulce Book – Area 51 Underground”; i David Icke se dobro uklapa u ovu tematiku; “Tajna Sionskih Protokola” te poseban osvrt na temu napisanog; zatim nesto od Maxwell Yordana; knjigu “Vatikanske Ubice”,…itd..itd..!..da ne nabrajam previse. Kosi se sa mnogim stvarimakoje ucili i poznavanju aktuelnog tumacenja povijesti o kojoj smo u procesu skolovanja usvajali znanja…te i o sistemu vjere usvajane na satovima vjeronauka iz “doba mraka” pa i sadasnjeg vremena kad smo “progledali…ali..sve mi se vise cini da je da je sve to sto smo usvojili malo cudnog “prizvuka” i da je povijest “laz oko koje su se svi, oni koji su je pisali a i ostali… Čitaj više »

Baba Vanga
7 godine prije

Evo imamo izjavu Konovaseva da je cilj pogodilo 23 rakete i pita Amere gdje je ostalih 36 palo,i navodno Sirijci traze gdje su pale ostale rakete.

Antikapitalista
7 godine prije

Polako, ali sigurno idemo ka ozbiljnijem razvoju događaja od kojeg neće biti pošteđen niko. Interesi američkog, britanskog i izraelskog vojno-industrijskog konglomerata su uvek na prvom mestu.
Kako će se dalje stvari odvijati ne znamo, ali takođe sigurno idemo ka Nirnbergu 2.0.

Spock
7 godine prije

I sada još samo jedan napad na USN brodove koji su lansirali na Siriju i fitilj je potpaljen..

https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

Perun
7 godine prije

Ja se sjećam kad je 2014. izbio državni udar u Ukrajini organiziran, financiran i osmišljen na Zapadu kako su mnogi govorili “Vidi kako je Rusija slaba, neće da intervenira u Ukrajinu. Ne smije poslati vojsku u Ukrajinu…” Slično je bilo i kad su Turci 2016. kukavički iza leđa srušili ruski bombarder na granici Sirije i Turske, i tad su mnogi govorili: “Vidi kako je Rusija slaba. Ne smije vratiti…” A pogledajte danas kakva je situacija – Ukrajina je Rusiji u šaci, a istovremeno je Rusija čista kao suza jer nije izvršila vojnu agresiju na Ukrajinu. Slično je i sa Turskom koja se Rusiji javno ispričala za rušenje aviona, izrazila spremnost da plati štetu i molila Rusiju da joj ukine sankcije. Dakle ono što želim reći Rusija je pod sadašnjim vodstvom ozbiljan igrač koji igra pametno i ne dopušta da joj emocije i vruća glava upravlja važnim odlukama. Takva politika dugoročno… Čitaj više »

krivA
7 godine prije

…zaboravih napomenuti da se svi naslovi iz prethodno napisanog mogu lako naci u “pdf” formatu. .

Antonio
7 godine prije

Američki radnje poduzete danas će dodatno uništiti rusko-američke odnose – ova recenica u Ruskom priopcenju kaze sve. Teska konfrontacija po zelji Vasingtona, a na stetu Sirijaca.
Uzas – koi se povtara ciklicno, a uvek su bobmarderi SAD, Britanija…
I sada ce da glume u UN-u, pa, ovo, pa ono…
Dobro je sto na terenu radi, Hezbolah, Iran, Rusija i naravno Siriski narod.

X3M
7 godine prije

U biti su sad Rusima otvorene karte.
Nek nekakva kemikalija iscuri u Dombasu, mogu komotno optuziti Ukraince za kemiski napad. Po uzoru na Amerikance, poravnati dio Ukraine pod izgovorom borbe protiv terora nad nevinim narodom i borbom protiv kemiskog naoruzanja …

uplo
7 godine prije

Sad ima priliku da nobelov komitet iz natovske Norveske dade Trumpu nobelovu nagradu za mir.

krivA
7 godine prije

…evo UDAVA opet..! Neki od prije znaju da mi je IQ blizu tocje ledista tako da, nemojte me shvacat ozbiljno. Ipak..usprkos svemu, da skratim pricu, ne mogu se “otet” tumacenju Kule Bailonske! Uvik je prikazivana i objasnjavana kao gradjevina unistena od strane “Bogova” jer se civjecanstvo, u to vrijeme “drznulo” i priblizit “njima”! Danas su prisutne slike onoga kako to danas izgleda…., rusevina koja je prezivjela a navodno je bila blizu “neba”. Po mom misljenju…, ta kula nikad nije bila gradjevina tj. fizicke prirode. To je bilo ZNANJE i SHVACANJE. Dao sam si naslutit da au u ta vremena Babilonake civilizacije narodi ove planete egzistirali u nekim drugim uvjetima…, mozda sa vise kohezije i razimijevanja i pricali “istim jezikom”. Medjutim…, uznapredovali, zbog nekih saznanja i…ne znam cega jos, previse su se “priblizili bogovima” te su ovi odlucili razorit tu kulu te u populaciji izazvat nerazumijevanje i uveli ” drugacije” jezike… Čitaj više »

krivA
7 godine prije

….H.A.A.R.P…., mislim da i za malo upucene naziv ima “znacenje”. Eter je u danasnja vremena prenapucen kojekakvim signalima i frekfencijama koje djeluju a zahvaljujuci nekima od njih nasi tv aparati primaju ton i sliku, radio aparati audio reprodukciju…, ok..progura se ponesto i sublimirajucih zvukova i slika koje svijest ne zapaza ali podsvijest jako dobro memorira te ima “specificno djelovanje za svakoga od nas. Zna se tocno koje frekfencije kod covjeka poticu dobro rasolozenje, apatiju, ljutnju, agresiju..itd. Itrazivanja o tome i sa tim intezivirala su 50-ih god i vec koristena u Vjetnamskom ratu. Od tada je proalo dista vremena, naucna istrazivanja uznapredovala, frekfencije emitirane iz postrojenja H.A.A.R.P. sve su “bogatije” jedino je pjtanje koje se ispustaju u eter, neati kao nijanse tople vode iz bojlera..hove li biti hladna, mlaka, “TAMAN” ili ce nas dobro opeci, amo…, sto u “haarp” skucaju planeta i populacija su “tv i radio prijemnici” te se tako… Čitaj više »

Guest
7 godine prije

Rusi smanje budget za zdravstvo 30% jer naravno treba popuniti vojni budget, Ameri nemaju pitku vodu u Flintu ali imaju vojni budget najveci na svijetu. Sve to financiramo mi, ovce. Proizvodjaci oruzja na konju, njima business boom, briga ih tko ispaljuje sve dok se ispaljuje. Novac nema ni nacionalnost ni relgiju ni moral. Na zalost u svijetu ima previse uspavanih ljudi kojih nije briga, ali sto tako onih koji niti imaju intelektualni i emocionalni kapacitet da se zapitaju.

Mile
6 godine prije

Nema vecih kukavica nego Rusa, licno se radujem da tu rusku i ukrainsku gamad ubijaju kao stoku.
Ruska olos nije vam pomoglo sto ste Srbe izdali

Mile
6 godine prije

Rusi su kukavice vide se od 1990, Rusi se prete pa uteknu kao na balkanu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.