Ruski bivši predsjednik oštro je kritizirao Poljsku zbog zalaganja za uhićenja kontrolora zračnog prometa zbog pada aviona 2010. godine

Smolensk katastrofa
10 komentara

Poljski tužitelji objavili su ranije tijekom dana da zemlja namjerava zadržati trojicu kontrolora zračnog prometa koji su radili u zračnoj luci Smolensk Sjever tijekom zrakoplovne nesreće iz 2010. godine, u kojoj je poginuo predsjednik Lech Kaczynski.

Namjere Varšave da uhiti trojicu kontrolora zračnog prometa zbog zrakoplovne nesreće “apsurdne su” i nisu ništa osim “rusofobne histerije”, izjavio je u četvrtak bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Medvedev, koji je bio predsjednik u vrijeme tragedije, pozvao je poljske vlasti neka prestanu nagađati o nesreći, naglasivši da uhićenje ili izručenje ruskih državljana ne dolazi u obzir.

Bivši predsjednik naglasio je da je uzrok katastrofe utvrđen i da je razina suradnje Moskve i Varšave u to vrijeme bila bez presedana.

Međutim, dodao je da je Poljska kriva za žalosno stanje u pogledu odnosa dviju zemalja, tvrdeći da Varšava pokušava potkopati bilo koji duh prijateljskog odnosa.

Prema Medvedevu, poljske vlasti pokušavaju konsolidirati svoje glasače flagrantnom rusofobijom.

Zrakoplovna nesreća u Smolensku

Poljsko glavno tužiteljstvo otkrilo je u četvrtak imena kontrolora zračnog prometa koji su radili u zračnoj luci Smolensk Sjever tijekom zrakoplovne nesreće 2010. godine, u kojoj je poginuo predsjednik Lech Kaczynski, nakon pokretanja postupka za njihovo uhićenje.

10. travnja 2010. zrakoplov Tu-154 s Kaczynskim i drugim visokim poljskim dužnosnicima srušio se prilikom slijetanja u zračnu luku Smolensk. U zrakoplovu je bilo 96 ljudi, uključujući 88 putnika i osam članova posade koji su letjeli na ceremoniju događaja u Katynu. Svi su poginuli u nesreći. Poljska komisija za ponovnu istragu incidenta iznijela je razne verzije onoga što se dogodilo, od kojih je jedna namjerno djelovanje ruskih kontrolora zračnog prometa.

2011. godine Međudržavni zrakoplovni savjet sa sjedištem u Moskvi objavio je konačno izvješće o rezultatima tehničke istrage, prema kojem je primarni uzrok pada bila odluka posade o tome da se zrakoplov ne preusmjeri na sigurnije mjesto slijetanja.

Lech KaczynskiSmolensk
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Tako je Poljaci, samo pušite u isti rog s Nijemcima. isplatit će vam se kao i do sada.

Marko9
3 godine prije

Kaze narodna izreka
i zecu se dize k* na slabica.
Poljaci ce jos traziti odstetu.
Ako Rusi ne isplatu, zapljena ruske imovine u EU.

Uoci drugog svj. rata Poljaci su bili jos vise puni poleta da jurisaju na Rusiju.

11 dana nakon napada Njemacke na Poljsku, kad su se Nijemci zaustavili na odredjenu crtu, Crvena Armija je usla u Poljsku.
Slabo je napravila posao i tzv. ruska okupacija Poljske je jos slabije napravila posao.
Da su Poljaci bili u njihovoj situaciji bi napravili bolje.
Danas bi se govorilo u Moskvi poljski.
A Rusija bi bila oko Moskve velicine Belgije.

Interesantno je da “Rusija” nije nikad zapalila Warshau a Poljska je Moskvu.

Mi danas zivimo u ratnim vremenima, ovo se sve mora rijesiti ratom.
Ako Rusija ne reagira vojno u Bjelorusiji kod Balta ili negdje drugdje, ovaj blok zemalja koji zeli ici na Rusiju ce je unistiti “nagrizanjem i iscrpljivanjem”.

davor3
3 godine prije

Pravda iz Holandije

Nizozemska vlada objavila je u petak da Siriju smatra odgovornom prema međunarodnom pravu za “gruba kršenja ljudskih prava”, u procesu koji bi u konačnici mogao pokrenuti slučaj na najvišem sudu Ujedinjenih naroda.

Nizozemska inicijativa, pozivajući se na UN-ovu konvenciju protiv mučenja, najnoviji je pokušaj da vlada predsjednika Bashara Assada bude odgovorna … da zlostavlja vlastite građane u kontekstu grubog građanskog rata u zemlji.

“Assadov režim nije oklijevao s jakim napadima na vlastito stanovništvo, korištenjem mučenja i kemijskog oružja te bombardiranjem bolnica”, rekao je ministar vanjskih poslova iz Nizozemske………..

Ajde bori se protiv zapadnih terorista!!!

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Nervozan, dođe Medvedev kod Putina. Predlaže da ukinu vremenske zone.
”Zašto?” pita Putin.
”Pogubio sam se, ne snalazim se više. Odletim u drugi grad, zovem kući, a oni svi spavaju. Prošli put tebe budim u 5 ujutro, a mislio sam da je večer. Zovem Angelu da joj čestitam rođendan, kaže da je bio jučer. Predsjedniku Kine Novu godinu, kaže da je sutra.”
”To su pi*darije”, kaže Putin.
”Ma kakve pi*darije… Sjećaš se kad se srušio onaj poljski predsjednički avion?”
”Ja zovem da izrazim sućut, čovjek kaže da još nije ni poletio….”
”Sve su krive vremenske zone.”

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
Max
3 godine prije

Mislim da je Kaczynskom presudila zapadna oligarhija jer je htio sačuvati suvernitet Poljske.

Kemijski Vladek
3 godine prije

Ruski ubojice ubijaju sve koga se ruski Hitler boji

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI