Ruski centar u Siriji, meta jakog napada radikalnih skupina

Damask - Sirija
12 komentara

Ruski centar za pomirenje sukobljenih strana u Siriji izvijestio je u utorak kako je pretrpio napad radikalnih skupina, pri čemu je došlo do ranjavanja civilnog stanovništva.

Skupine ekstremista iz Istočne Goute su granatirale stambena područja glavnog grada Sirije, a Ruski centar za pomirenje također bio meta terorista.

“Stambena područja, hoteli u Damasku, kao i Ruski centar za pomirenje sukobljenih strana, bili su ciljevi granatiranja ilegalnih oružanih skupina iz Istočne Goute”, izjavio je Ruski centar.

“Nastale su značajne štete, ali napad nije ugrozio ruske vojnike”, navodi se u izvješću.

Ruski centar prati pogoršanje situacije u Istočnoj Ghouti, gdje je samo u jednom danu prijavljeno šest incidenta, pri čemu su granatiranja ranila devet civila. Ekstremističke skupine ispalile su ukupno 14 granata tijekom napada.

Osim toga, tijekom protekla 24 sata, Centar za zajedničku koordinaciju između Rusije, Irana i Turske prijavio je slučajeve kršenja primirja u pokrajinama Latakia, Aleppo, Idlib i Homs.

Ranije tijekom dana, policijski izvori u Damasku izvijestili su o napadu na povijesni dio glavnog grada Sirije. Utorak popodne, granatiranje radikalnih skupina usmrtilo je najmanje pet ljudi i oko dvadeset civila je ranjeno.

Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nik
6 godine prije

Drago mi je da prenosite ove vijesti ali bilo bi mi draze da ste stavili kako je to zadnji trzaj etremista jer su do napravili zato sta je sirijska vojska pocela izvoditi operacije u istocnoj Gouti dajte malo realnije pisati a ne samo prenositi vijesti koji bi ode neki rekli da su jednostrane ..

Antimon
6 godine prije

A sto je ovo u Afriku. Može li Asad na dva fronta ratovati. Jel puknuo savez Rusije i Turske?

Ivo
6 godine prije

U biti @nik je ispravno naveo situaciju. Istočna Ghouta se oslobađa, SAA i RuAF razvaljuju tamo danonoćno. Bilo je za očekivati da će biti osvetničkog granatiranja. No, to im je zadnje.

Kokos
6 godine prije

Rusi su im več poslali nekoliko labudova koji su promjenili topografiju terena sa koje su talabani ispaljivali smrt. Manijaci sada plesu kod Allaha.
Mir na zemlji I svako dobro svi dobrim ljudima.

rodoljub
6 godine prije

Usledio je zestok odgovor, zapad kmeci , bele kacige su na sceni , BBC govori o ubijenoj deci ( navodi 50 , dok “Slobodna Evropa” govori o 20, sto znaci da lupaju cifre iz stmaka), o razorenim bolnicama i skolama, sve vec vidjeno i apsolvirano. Kada zapad kmeci, to je dobar znak . Americki dzihadisti su dobili po glavi. Nazalost, civilnih zrtava ima u svakom ratu , ali zasto za Amerikance kolateralna steta opravdava raketiranje, a za Sirijce i Ruse ne ?

čitatelj portala
6 godine prije

To su posljednji trzaji iz Istočne Ghoute.

sahista putko
6 godine prije

pa zar sahista nije reko da je rat zavrsen

alan ford
6 godine prije

“Ruski centar za pomirenje sukobljenih strana”..???
što je to?
zašto Rusi nisu napravili Ruski centar za borbu protiv američkih, izrealskih, saudijskih i turskih agresora na Siriju?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.