Ruski FSB spriječio pokušaj ukrajinskog terorističkog napada protiv visokog dužnosnika

Ruska sigurnosna služba
5 komentara

Ruska sigurnosna služba uhitila je trojicu osumnjičenih, koji su navodno bili zaduženi za dizanje u zrak kolone automobila u kojoj je bio i visoko dužnosnik s Krima

Ruska sigurnosna služba (FSB) uhitila je tri osumnjičenika pod sumnjom da su radili za ukrajinsku obavještajnu agenciju SBU. Skupina je navodno planirala napad na kolonu vozila, koja je prevozila visokog dužnosnika s Krimskog poluotoka, objavila je agencija u ponedjeljak. Snimka koju je objavio FSB prikazuje osumnjičenike, navodni par i još jednog muškarca, zatočene na neodređenim lokacijama.

Uhićenici su također zaplijenili različitu opremu od skupine, uključujući improviziranu eksplozivnu napravu napunjenu čeličnim kuglicama, kao i protutenkovsku usmjerenu minu DM22 njemačke proizvodnje. Mine te vrste Kijevu je dostavio Berlin usred sukoba koji je u tijeku. Privedeni osumnjičenici već su priznali svoju umiješanost u navodnu zavjeru, dajući iskaze o svojim ulogama i umiješanosti SBU-a. Napad je trebao biti izveden u gradu Simferopolju, istaknula je agencija, ne otkrivajući koji je visoki dužnosnik bio meta.

Tijekom sukoba između Rusije i Ukrajine, FSB je priveo na desetke osumnjičenih, uključujući ruske, ukrajinske ili državljane s dvojnim državljanstvima. Svi uhićeni bili su osumnjičeni za špijuniranje u ime Kijeva ili za planiranje terorističkih napada na ruskom tlu.

FSBrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
2 mjeseci prije

Zaplijena eksploziva u Gruziji, teroristički napad na pekaru kako bi ubili jednog dužnosnika (a kolateralno 20 civila) i ovaj osujećen teroristički napad govori da su ukrajinci zaista poslušali svoje britanske mentore u planu prelaska na sabotažu i terorizam nakon neuspješnih vojnih djelovanja.

Max
2 mjeseci prije

Čisti terorizam.

tihobl
2 mjeseci prije

SBU je pod totalnom upravom MI6. A od engleza ne moze se nista drugo ocekivati osim klasicnog terorizma. Sjetite se bijelih slemova u Siriji koje je osnovao “penzionisani” oficir MI6 i godinama sa njima rukovodio, a kruna finansirala.

Doboro je sto su zabavljeni na drugim mestima i sto su zaboravili na nas.

gigi pinna
2 mjeseci prije

I ćorava kokoš zrno pogodi, pa tako i ruski FSB…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI