Ruski izaslanik u VS UN-a britanskog predstavnika upozorio: “Da se više nisi usudio vrijeđati Rusiju!”

Vladimir Safronkov
42 komentara

“Da se više nisi usudio vrijeđati Rusiju!”, britanskom diplomati Matthewu Rycroftu u Vijeću sigurnosti UN-a je rekao zamjenik ruskog veleposlanika pri UN-u Vladimir Safronkov.

Osim toga, Safronkov se Rycroftu nije obratio s “Vi”, čime je zaobišao uobičajenu diplomatsku praksu.

Predstavnik Moskve je u Vijeću sigurnosti UN-a bio izrazito iritiran ponašanjem i govorom britanskog izaslanika Matthewa Rycrofta, koji niti se držao dnevnog reda.

Uoči glasovanja o rezoluciji o Siriji je Matthew Rycroft optužio Moskvu da pruža potporu “ubojici i barbarskom zločincu, sirijskom predsjednika Bashar Al-Assada, a ne svojim međunarodnim kolegama”.

Britanski izaslanik je također naveo “kako je na mjestu prošlotjednog navodnog kemijskog napada sirijske vlade na pobunjenička područja na sjeveru zemlje pronađe nervni plin sarin”.

Ruski zamjenik izaslanika pri UN-u, Vladimir Safronkov, bio je prilično iznenađen i iritiran optužbama, naravno, bez ikakvih konkretnih dokaza.

“Njegove (Rycroftove) riječi samo dokazuju da namjerava onemogućiti napore posebnog izaslanika UN-a Staffana De Misture za rješavanje krize i unosi sukob i neprijateljstvo u Vijeće sigurnosti”, rekao je Vladimir Safronkov.

Možda ste uplašeni, ili ste prespavali činjenicu da bismo mogli raditi zajedno sa Sjedinjenim Državama. Toga se vi plašite i učinit ćete sve da to potkopate”, nastavio je Safronkov.

Ne okreći oči! Pogledaj me! Zašto okrećeš oči?”, nastavio je ruski diplomat, ne koristeći se više s “Vi”, kao što je običaj u diplomaciji, dok se Rycroft cinično smiješio i vrtio glavom.

Safronkov je rekao da je Rycroft uputio uvredljive zahtjeve za osiguranje primirja u Siriji, dok u Londonu igra ulogu domaćina ilegalnim skupinama.

Uski predstavnik je rekao kako Londonsluži interesima oružanih skupina, od kojih mnoge uništavaju kršćane i ostale manjine na Bliskom istoku”.

Rekao je kako Velika Britanija “nije učinila baš ništa za mirno rješavanje sirijske krize, kako ničim nije doprinijela procesu u Astani, kao i da je Rycroft “ignorirao” govor Staffana de Misture, a umjesto toga se odlučio “vrijeđati Siriju, Iran, Tursku i druge države”.

“Imate na umu da danas na dnevnom redu sastanka nije vrijeđanje Sirije, Irana, Turske i drugih zemalja. Gospodine predsjedniče, pratite  redoslijed sastanka. Neki od članova Vijeća sigurnosti koriste svoju priliku da u radu sudjeluju neodgovorno, uvredljivo i koriste se nedoličnim jezikom. Da se više nisi usudio vrijeđati Rusiju!“, rekao je Safronkov, izravno se obraćajući Matthewu Rycroftu.

Na američko upozorenje da će Moskva biti izolirana od strane “međunarodne zajednice”, koju uz američku predstavnicu čine EU, SAD, Kanada i još nekoliko vazalskih zemalja, ruski predstavnik je optužio Zapad za skrivanje terorista, te da se “zapetljao u svoju ideologiju smjene režima po svijetu”.

Kompletno obraćanje ruskog predstavnika u UNu:

Matthew Rycroftujedinjeni narodiUNUpozorenjeVladimir Safronkov
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomica
6 godine prije

Napokon neko ko se ne libi stresti istinu u lice i stvari nazvati pravim imenima. Bio je odličan i na sjednici VS povodom raketiranja Siruje.

Fudo
6 godine prije

Odera ga Vladimir ko mladog majmuna.

subaru
6 godine prije

E ovaj je pravi.

PanSlaven
6 godine prije

čak i da je ovo trač-portal, savjetovao bih : manje se obazirati na riječi, a više na djela. Riječi jesu donekle važne, kao i geste, ali to se može pričekati cca mjesec dana u tišini prateći pa sažeti u analizu: što se govorilo i do čega je dovelo. Ako pak mislite da su ove geste najave sudnjeg dana ili barem žešće konfrontacije, molim obrazložite. Hvala. Do tad, ja ovo smatram predstavom za jaDnost

subaru
6 godine prije

Malo vuće na Šašavilija u faci. Što Nosferatu i Lavrov ne razgovaraju sa predstavnicima tame ovako.

Andrej
6 godine prije

O ukusima ne valja raspravljati, ali smatram nespornim da situacija zraci svojevrstnim sarmom i ugladjenoscu, kada se protivniku obratis kao svojem zapadnom partneru, a potom napnes oroz i lezerno u njega usmjeris cijev svojega oruzja.

subaru
6 godine prije

Ovoga da vodi Rusiju i nek se okruži sa istim ovakovima a ne mlaticiomudanima.

Busola
6 godine prije

Bravo Rusi zube pokazati tom ološu!

Kako Hrvatska ide u neoliberlani kapitalizam, nacizam i fašizam , tako mi je sve više teško biti dio hrvatskog društva… Nestaje nam slavenska duša , ljubav i prijateljstvo , a ja bez toga NE MOGU , niti želim ići na zapad to tražiti kada tamo toga još manje ima…

Zvrk
6 godine prije

nije baš u duhu diplomacije

Hash
6 godine prije

Ovaj je jaci od Čurkina. Dosta fine diplomatije, treba sotonistima u lice skresati istinu i srusiti njihove lazi i duple standarde.
Čuj da zli englez nekome daje primjedbe.

fond
6 godine prije

Vise je i vrijeme da netko opomene ove
UKUSA – sporkog jezika
u UN
koji koriste tu organizaciju za uvrijede.

Tadmur
6 godine prije

Putine,evo naslednika.

davor
6 godine prije

Britanci su smeće, bili i ostali

subaru
6 godine prije

Kad rusi budu suverena strana u sukobu neće trebati lupati cipelama ili povisivati ton, bit će dovoljno da zveknu nuks u bespuću tihog oceana, blizu đu junajted stejts granicama onako kao upozorenje da se više ne zavitlavaju sa njima. No kao što kauboji nisu došli do nuks, da budu paxamericana za bobrokove, svojim radom tako ni Rusija neće dobiti izvoznu dozvolu za ovu radnju od istih. Sve ostalo je zamajavanje naivnih.

subaru
6 godine prije

Eno jewsa pobile stotine svoje djece kod DerZora što od eksplozije što od kemijskog oružija uskladištenog.

zlatan
6 godine prije

Ja sam odavno uočio da su izvorni govornici germanskih jezika najbesramniji lažovi na Svijetu. Gledaju te u oči i besramno lažu, i najgore od svega, uvjeravaju te da je to istina. Engleski je germanski jezik, njemački također, pa daj osvrnimo se na povijest. Hitler je tvrdio da nema namjeru izazvati rat i da ne želi osvajati, pa je na konferenciji u Munchenu 30.9.1938., nakon šta su mu pasivne demokratske sile prepustile Čehoslovačku svečano izjavio: dalje ne idem, hoću samo Sudete. Hm, koja laž. Pa je Hitler potpisao sa SSSR-om pakt o nenapadanju 23.8.1939., i obećao je Staljinu da idućih 10 godina neće napasti SSSR. Pogazio je riječ nakon samo 668 dana, i napao bez ikakve najave 22.6.1941. Ok, novije doba. Uzasrali se 2003 godine Bush i Blaire da Sadam ima oružje za masovno uništavanje, izazvali rat, napali Irak i šta je bilo? Ne nađoše nikakvo takvo oružje masovnog uništavanja. Pa… Čitaj više »

krivA
6 godine prije

…napokon netko sa kvalitetnim MUSKIM mudima! ..isprika na slikovitom opisu.

karantanac
6 godine prije

Čudi me kako je ovaj simpatični junoša zalutao u diplomatiju.Ovaj bi bolji bio kao ministar odbrane ili da stažira kod Putina pa da ga zameni kada bude morao da ide u penziju.

Zoks
6 godine prije

http://www.vecernji.hr/hrvatska/ruski-pritisak-isporucili-smo-vam-s-300-gdje-su-nestale-rakete-1162920
Azimov je kazao da je Rusija razočarana ponašanjem Hrvatske te da bi se Hrvati trebali podsjetiti tko ih je u vrijeme međunarodnog embarga naoružavao i spašavao.

jale
6 godine prije

Tako se sa ološem razgovara a ne uvijeno u celofan i ukrasnu vrpcu!!!

dalmata
6 godine prije

Uvik isto,medunarodna zajednica koja ima osim USra,EU,odnosno NATO toliko zemalja da stanu na prste jedne ruke.ZAISTA PODCJENJIVANJE ZDRAVOG RAZUMA KAD SE IGNORISE OSTALIH BAR 120 DRZ AVAUvik sam tvrdija da su Rusi kulturan narod za razliku od zapadnih spopada, i zato bi se ja spustija na nivo tkz medunarodne zajednice i reka in da su smrdljivi stakori,ali me strah da vridan stakore

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI