fbpx

Ruski materijal utrostručit će kapacitet litij-ionskih baterija

litij-baterije

Znanstvenici Nacionalnog sveučilišta za znanost i tehnologiju “MISIS” (NUST MISIS) kao dio međunarodnog tima istraživača, uspjeli su povećati kapacitet i produžiti vijek trajanja litij-ionskih baterija.

Prema istraživačima, oni su sintetizirali novi nano-materijal koji može zamijeniti grafit niske učinkovitosti koji se danas koristi u litij-ionskim baterijama. Rezultati istraživanja objavljeni su u Journal of Alloysand Compounds.

Litij-ionske baterije široko se koriste za velik broj uređaja, od pametnih telefona do električnih vozila. Ciklus pražnjenja naboja u takvim baterijama osiguran je kretanjem litijevih iona između dvije elektrode; od negativno nabijene anode do pozitivno nabijene katode.

Opseg primjene litij-ionskih baterija neprestano se širi, ali istodobno, prema znanstvenicima, njihov je kapacitet još uvijek ograničen svojstvima grafita; glavnog anodnog materijala. Znanstvenici iz NUST MISIS-a uspjeli su dobiti novi materijal za anode koji može osigurati značajan porast kapaciteta i produljiti vijek trajanja baterije.

„Porozne nano-strukturirane mikrosfere sastava Cu0.4Zn0.6Fe2O4 [Bakar, cink i željezo] koje smo ekstrahirali, a koriste se kao anodni materijal, pružaju tri puta veći kapacitet od baterija koje se trenutno nalaze na tržištu. Osim toga, omogućuje povećanje broja ciklusa pražnjenja i punjenja za pet puta u usporedbi s drugim obećavajućim alternativama grafitu. Ovo se poboljšanje postiže zbog sinergijskog učinka s kombinacijom posebne nanostrukture i sastava korištenih elemenata“, rekao je Evgeny Kolesnikov, asistent na Odjelu za funkcionalne nanosustave i visokotemperaturne materijale, NUST MISIS.

Sinteza konačnog materijala događa se postupkom u jednom koraku bez međufaza, zbog upotrebe metode raspršivanja: pirolize. Kako su znanstvenici objasnili, vodena otopina s ionima posebnih metala pretvara se u maglu uz pomoć ultrazvuka, a zatim voda isparava na temperaturama do 1200 °C razgradnjom izvornih metalnih soli. Kao rezultat, ekstrahiraju se mikronske ili submikronske kugle s poroznošću potrebnom za rad u litij-ionskom sustavu.

Elektrokemijska ispitivanja materijala koji su sintetizirali stručnjaci za NUST MISIS izveli su znanstvenici s Nacionalnog sveučilišta za znanost i tehnologiju u Seulu (Republika Koreja), Norveškog sveučilišta za znanost i tehnologiju (Norveška) i SRM Instituta za znanost i tehnologiju (Indija). Istraživački tim namjerava nastaviti istraživanje novih, još učinkovitijih sastava baterijskih elektroda.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
6 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Malomorgen
Gost
Malomorgen
15 dana prije

znaci, punjene ce biti 1000 km?….. sve bolje

nekoime
Gost
nekoime
15 dana prije

Znači, kupujemo e-Volge.

gost
Gost
gost
15 dana prije

takvih otkrića ima na desetke svake godine i tako zadnjih desetljeća. još nitko nije napravio stabilnu bateriju bolju od postojećih

Max
Member
Famed Member
Max
14 dana prije

Koristan izum.

Kile
Gost
Kile
14 dana prije

Di su one grafenske baterije o kojima pričaju zadnjih 20 godina, litijske baterije su zastarjela tehnologija od prije 40 godina, ovo je samo udaranje mrtve kobile, razvoj se koči konstanto i sa namjerom

Sparkling
Gost
Sparkling
14 dana prije
Reply to  Kile

Prije 2-3 god. pročitao sam da je netko na Tajvanu ili Singapuru patentirao potpuno nuvu bateriju koja je 4-5 puta bolja (većeg kapaciteta) litijske baterije. I materijali za izradu iste jeftiniji. E sad, koliko je za vjerovati tome… Ali u svakom slučaju ne vjerujem da ne postoji tehnologija koja nadmašuje barem za duplo ovu današnju koja je stara 30-40 god.
I kao što kažeš @Kile, netko opasno i s razlogom koči.
Uz logiku lako je doći i do zaključka tko bi to mogao biti. Što mislite koje bi to poremečaje donijelo tržištu nafte da umjesto 400 km s današnjom baterijom odjednom to povećamo na 1200 ili 1500 km. E tada bi se uz upotrebu vodika i baterija nešto pozitivno dogodilo.
S ovim današnjom samo se zavaravamo da nešto korisno radimo a ustvari još više energije trošimo kad sve zbrojimo.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik