Ruski ministar obrane komentirao ukrajinski protunapad

Sergej Sojgu
57 komentara

Sergej Šojgu tvrdi da ukrajinska vojska trpi teške gubitke na jugu zemlje. Ukrajinska vojska trpi teške gubitke dok pokušava povratiti teritorij kojeg su ranije zauzele ruske snage u južnoj Ukrajini, rekao je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

Govoreći u petak tijekom telefonske konferencije u ministarstvu, Šojgu je izjavio da se “pokušaji ukrajinskih oružanih snaga u ofenzivi nastavljaju na Nikolajev-Krivorožsk i drugim pravcima, a neprijatelj trpi značajne gubitke”.

Ministar je dalje naveo da je protuofenzivu planirao ured ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog “samo kako bi se kod zapadnih podupiratelja stvorio iluzija da je ukrajinska vojska u stanju izvesti ofenzivu”.

Šojgu je također tvrdio da su ruske snage zauzele selo u Hersonskoj oblasti i stigle do administrativne granice s Nikolajevskom oblasti.

U utorak je rusko Ministarstvo obrane objavilo priopćenje u kojem tvrdi da su njegove postrojbe ubile više od tisuću ukrajinskih vojnika, kao i “inozemnih plaćenika” te uništile desetke tenkova i oklopnih vojnih vozila u samo jednom danu.

Dan ranije, dužnosnici u Moskvi objavili su da je ukrajinska protuofenziva u regiji Herson “nesretno propala”.

Ukrajinska vlada već nekoliko mjeseci govori o protuofenzivi na jugu zemlje. U video obraćanju u nedjelju, predsjednik Zelenskij je obećao da će povratiti i cijeli Donbas, dijelove regija Zaporožje i Harkov koje trenutno drže ruske snage, kao i Krim.

protunapadrusijaSergej Šojguukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Roky
1 godina prije

Jad i čemer i jednih i drugi , rusi zapeli u iscrpljujucem ratu a ukrajinci tek prave vojsku ali gdje je ta rusija koja bi mogla doci do Berlina .

hiber
1 godina prije

Priče za malu djecu. Šojgu je odavno bivši, kao i Medvedev. Sada plaću dobijaju kao propagandisti. Rusi su vise-manje zaglavili i svaki dan dobiju riječnu porciju. Na kraju će završiti kao Zmijski otok, pa ce se sami povući. Sad da li je to ofanziva ili ne, nije bitno.

Darko
1 godina prije

A pročitajte komentare ove pristrane bagre koja sebe naziva “vojni analitičari” po našim domaćim medijima: Jutarnjem, Večernjem, Indexu i svim priljepcima na proračunskim sredstvima Plenkovićeve vlade? Pitam se kada će konačno Rusi smaknuti ovu lopužu i ništariju Zelenskog pa da ukrajinski narod odahne?

dulebg
1 godina prije

Ta dobro, Zelenski je komičar – ne mora svaka da mu bude istinita! Ući će u istoriju kao komičar, čijim je potpisom gurnuto u smrt pola miliona mladih i zdravih Slovena.

none
1 godina prije

žalim one ukrajince koji si nisu tetovirali svastiku 🙁

Tupko Glupko
1 godina prije

A od mirovnih pregovora i dalje niti P.
Netko uporno forsira ovaj rat.
Prvi je izabrani predsjednik Ukrajine, a drugi su izuzetni koji šalju Ukrima oružja vrijedna milijarde dolara.

Veliki gradovi na istoku Ukrajine koji su pod kontrolom Rusa.
Ako osvoje i Harkov, dalje je do Dnjepra sama ravnica sa selima i jedini grad Poltava sa 300.000 stanovnika, što otvara Rusima put da lako dođu do rijeke Dnjepar i osvoje još 15% ukrajinskog teritorija.

tihobl
1 godina prije

Rusi su mogli osvojiti Ukrajinu za 48 sata ali nisu htjeli da ubijaju ukrajince ali evo vidimo sada se sami ubijaju ukrajinci.

Игор Н.С.
1 godina prije

Krcka ih Putin kao orahe.Do nove godine,zelenković će visiti na nekoj od bandera u Kijevu…

Krle
1 godina prije

Evidentno je da Rusi imaju gubitaka. Suočeni s novim prljavim i podlim potezima Zapada, koji bez imalo stida koriste Ukrajince za postizanje svojih ciljeva, trebaju neko vrijeme da efikasno odgovore. Sve je to već viđeno u Siriji i siguran sam da će tako biti i sada. Na kraju uvijek stoje rezultati. Vidim da opet svi rusofobi likuju nad svakim gubitkom Rusa, potpuno nezainteresovani s koliko je gubitaka to “platila” Ukrajina, iako im je kao glavni motiv za njihova prese.ravanja upravo empatija prema Ukrajincima koji su izloženi agresiji od Rusije. Naravno, ništa iznenađujuće, bili su i uz ISIL, Al Qaedu i uz sve moguće islamiste u Siriji.

eks
1 godina prije

Američki list “National Interest” objavio članak u kojem njihov kolumnista Remzi Mardini , izmedju ostalog , kaže : “Zapad ne pobedjuje u ukrajinskim ratu…” Verovatno nije kontaktirao sa hiblerom koji bi mu objasnio da je Rusija pred porazom.

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Samo se pitam da nije bilo ovog rata kako bi smo stajali sa Švabovom agendom ,dokle bi stigli????

Max
1 godina prije

Protuofenziva je čini se propala ali ima premalo podataka.

Darko
1 godina prije

Rusi pa što ne raspalite po Kijevu ako treba i s taktičkim termo nuklearnim dok ne riješite onu ništariju Zelenskog i njegovu Azov bandu razbojnika?

tihobl
1 godina prije

Sojgu uvjezbava jedinice.
Sjetite se Sirije – radio je rotacije ljudstva kao bi sto vise vojnika uvjezbao za pustinjsko ratovanje. Istovremeno radio je velike vojene vjezbe po Rusiji sa 3-10x vise vojnika.
Sad radi isto – 10% vojske koristi, sa rotacijama od 2 mjeseca. Treba mu 20 mjeseci da zavrsi program.

Dejan Beric u poslednjem videu rekao je da su ih zakocili u Marinki, da im ne daju napredovati, da su na cekanju, a da su rusi poslali nove artiljerijske jedinice da uvjezbavaju korekciju vatre dronovima.

Navijaci ukropa se tjese sporom ruskom napredovanju, propalim pokusajima kontraofanzive na Hersonu, a ne vide sta rusi rade – uvjezbavaju vojsku. Na Hersonu je 15.000 vojnikasa starom opremom, a na dalekom istoku je vojna vjezba sa 50.000 vojnika sa novim naoruzanjem.

Lucija, prva
1 godina prije

Jučer na indexu komentara 150, na temu kako je general Čmar kupio vilu u Opatiji.
A među njima ovaj:
“smiljana smiljana

Nedaj se Rusio ako nas male gaze bar ti imaj obraz čist Da si idmah sve ventile zatvorila oni bi već ratovali sa kinom Svi su zube polomili na Rusiji pa će i sisoli bosili”
🥺

Lucija, prva
1 godina prije

“…u kolikom su ukropi k*u oni i njihova “ofenziva” najbolje govori kaj ruske snimke sada kradu i prikazuju kao svoje…
in the morning, a number of propaganda sources of the Kiev regime published a video ALLEGEDLY showing an artillery strike against the Russian military.

Analysis of the video revealed that the video captures an episode of Russian artillery shelling of an AFU formation advancing towards the village of Aleksandrovka. Coordinates of the shooting location: 46°40’47.3 “N 32°08’27.8 ”
Video of this episode, only taken from a different drone, was published by @voenacher’s colleagues. A comparison of the two videos made by colleagues from Lostarmour proved: Kiev’s propagandists tried to pass off their own losses as someone else’s.
The chats of supporters of the Kiev regime celebrate and dance on the bones of their own soldiers. Classic of the genre.”

1 godina prije

Ovo je situacija kad ti protivnik nabaci volej !
Ukrajinci su definitivno debili… Sirijska
” umjerena opozicija ” je top profi vojska u odnosu na ove ukrajinske retardinje…
Da nije toliko smiješno bilo bi neizrecivo žalosno !

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Još koja ovakva ukrajinska ofenziva i eto Rusa na Dunavu…

Ukrajinske snage bore se hrabro, ali u ravnoj stepi, izložene ruskom topništvu i zrakoplovstvu, trpe strahovite gubitke. To je jednostavno užasno…

P.S.
Danas je u regiji Zakarpatje dan žalosti.
Tamo je sjedište 128. brdsko-jurišne brigade, koja je u ovoj ofenzivi na Herson gotovo kompletno uništena.
Ta ista brigada je teško nastradala i 2015. g. u kotlu Debeljceva…

Atom
1 godina prije

Ja duboko vjerujem da ce Rusi morati poceti koristiti takticko nuklearno oruzje u Ukrajini.
Ovo je sve skupa glupo. Ne mozes voditi rat mjesec dana da bi zauzeo neko selo u Ukrajini.
Sve skupa ovaj rat koristi samo Americi i njenim vojunim i naftnim kompanijama.
Koliko ja vidim kako se razvijaju dogadjaji Rusija gubi.
Izrael bi to napravio puuuno bolje.

Rimtutituki
1 godina prije

Zauzeti selo je malo za dvije najvece i najjace vojske u europi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI