Ruski Promobot radi na hiperrealističnoj umjetnoj koži za antropomorfne robote

Umjetna inteligencija-Robot sa umjetnom kozom
6 komentara

Ruski proizvođač robota Promobot rekao je za Sputnjik da otvara odjel za istraživanje i razvoj i poseban laboratorij na Dalekom istoku u zemlji za stvaranje hiperrealistične umjetne kože za antropomorfne robote.

“Promobot otvara istraživački centar i ured u Vladivostoku. Ovo je naš drugi ured u Rusiji i četvrti ured na svjetskoj razini. Odjel za Daleki istok usredotočit će se na razvoj Robo-C antropomorfnih robota: stvaranje umjetne kože i 3D android modela za daljnje proizvodnje robota”, rekli su iz tvrtke.

U novom će se uredu nalaziti centar za 3D modeliranje antropomorfnih robota; laboratorij za rad s polimerima, u kojem će se razvijati hiperrealistična umjetna koža; i predstavništvo za suradnju s azijsko-pacifičkim područjem.

U međuvremenu, zaposlenici Promobotovog ureda sa sjedištem u Permu nastavit će raditi na metalnim okvirima za Robo-C te hardveru i softveru za kontrolu pokretnih elemenata. Uz to, ovaj će ured i dalje biti zadužen za razvoj V4 uslužnih robota.

“Naš je ključni zadatak učiniti antropomorfne robote ne samo stvarnima, nego i atraktivnim, dodati estetski element. Za to imamo sve potrebne uvjete ovdje u Vladivostoku i siguran sam da ćemo u bliskoj budućnosti napraviti kvalitativni skok”, rekao je šef dalekoistočnog ureda, kreator Pjotr Čegodajev.

Tvrtka Promobot, osnovana 2015. godine, najveći je proizvođač autonomnih servisnih robota u Rusiji te Sjevernoj i Istočnoj Europi. Promoboti se koriste kao administratori, promotori, savjetnici, vodiči i vratari, zamjenjujući ljudske zaposlenike ili u nekim slučajevima samo pružajući pomoć. Robote već zapošljavaju Muzej suvremene ruske povijesti, Sberbank, ruski multifunkcionalni centri javnih usluga, međunarodna zračna luka Baltimore / Washington i Dubai Mall. Svi proizvodi tvrtke proizvode se i razvijaju u Rusiji.

PromobotRobo-C
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kihot
3 godine prije
jnfvisnvfefvuefuvefv
3 godine prije

Sve su to varanska posla, kakovi rusi imaju veze sa tim, nikakove.

politicki nekorektan
3 godine prije

…mogu i staljina, ali mora biti rosav

U prolazu
3 godine prije

Stalno nešto, Rusi izmislili ovo, izmislili ono, a primjene nigdje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.