S. Gabriel: Neka SAD plate troškove izbjeglica koje su nam došle zbog američkih ratova

Sigmar Gabriel
44 komentara

Bivši njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel optužio je američkog predsjednika da želi “promijeniti režim” u Berlinu, piše Bild. Njemački političar je rekao da se Njemačka ne može pouzdati Donalda Trumpa i od njega treba zatražiti naknadu za troškove prijema izbjeglica koje su se u Europi pojavile zbog neuspjelih američkih vojnih invazija.

Nakon summita NATO pakta u Bruxellesu, bivši njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel je optužio čelnika Bijele kuće Donalda Trump da namjerava “smijeniti režim” u Njemačkoj, izvijestio je Bild.

“Americi pod Trumpom se ne može vjerovati. Sjevernokorejskom diktatoru daje dugoročna jamstva i istodobno želi promijeniti režim u Njemačkoj. Nećemo to tolerirati”, rekao je njemački političar i pozvao na jaču borbu protiv Trumpa.

“Više ne možemo živjeti u iluzijama. Donald Trump razumije samo silu. Stoga moramo pokazati da smo jaki”, objasnio je Gabriel.

“Ne možemo surađivati s Trumpom, a ne možemo ni bez Sjedinjenih Država. Stoga nam je potrebna dvostruka strategija u kojoj će Europa dati jasne, teške i velike zajedničke odgovore Trumpu. Svaki pokušaj da mu se približi sastancima, da ga se uvjeri u povjerenje dovodi samo do toga da on poduzima još jedan korak po svojoj želji. To mora biti prestati”, rekao je Sigmar Gabriel.

“Ako on od nas zahtijeva da vratimo milijarde koje su SAD potrošile na  obranu Europe, od njega treba tražiti milijarde koje smo potrošili na izbjeglice, koje su se pojavile zbog neuspjeha američke vojske, na primjer, u Iraku”, zaključio je Gabriel.

Stavove bivšeg ministra vanjskih poslova dijeli većina njemačkih građana.  ZDF je proveo anketu prema kojoj 89% Nijemaca u Trumpovoj Americi ne vidi pouzdanog partnera. Istovremeno, 70% ispitanika je uvjereno kako predstojeći sastanak američkog predsjednika s čelnikom Kremlja Vladimirom Putinom neće dati nikakve velike rezultate. 20% ispitanika vjeruje da će susret u Helsinkiju pridonijeti poboljšanju odnosa između Sjedinjenih Država i Rusije, a 5% misli da će zbog susreta Trumpa i Putina doći do pogoršanja odnosa između dvije zemlje.

Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
5 godine prije

Eto ga , jos samo da se krene u otpor… Od price nema nista….

Đuro
5 godine prije

Švabo
Ni luk jeo ni luk mirisao.

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Isto idiot veliki prdac (trump) nastoji i u Velikoj Britaniji, izjava da bi Boris Jhonson bio bolji premiejer od Therese May, ali i dalje on pokusava EU i NATO modificirati prema svojim potrebama. EU mora istupiti sinhronizirano i zajednicki te izbaciti SAD iz NATO i EU. Narediti svim SAD vojnicim i oficirima da u roku 7 dana napuste Evropu.

Ana
5 godine prije

Ah!!! Covjek se bas voli saliti!

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Pun mi je k*…izjava tamo nekih ” bivših” ,ima li jedna ovakva od ovih ” sadašnjih”..?Nema,neće ih ni biti.Ko sam je da govorim šta će se pisati ali nema potrebe citirati nekakve kezmonje poput ovog čije baljezganje nema nikakvu težinu.

tedi
5 godine prije

Umro je Tourvald Stoltenberg, otac glavnog tajnika NATO-a Jens Stoltenberg, umro je 13. srpnja na 88. godini života.Tourwald Stoltenberg vodio je norveško Ministarstvo obrane 1979.-1981., Od 1990. do 1993. godine, bio je ministar vanjskih poslova zemlje.

Adriana
5 godine prije

Dijagnoza potpuno točna, no doktor je još jedan bivši.

Rijecanin
5 godine prije

Može Trump biti kakav god ali ovaj mi Švabo nikako ne ulijeva povjerenje.

davor
5 godine prije

Ipak nisu svi politički neinteligentni u Njemačkoj

Jurišić maja
5 godine prije

konačno prave riječi od Evropljana i umjesto udvorničkog odobravanja svakog američkog poteza

šinzoabe
5 godine prije

Evropa treba izgraditi dobre odnose sa svima, voditi vlastitu zajedničku politiku, EU da bude neutralna kao Švicarska, zašto se Evropa mora svađati sa Rusijom i Kinom jer je to nekom drugom u cilju.

wetzer maja
5 godine prije

hahaa, dobar vic – trumpek od svih trazi 2% – juncker mu nudi 2 promila….

Nagard
5 godine prije

Ma njemacka moze odlucivat koliko Ce cilindara imati novi golf i eventualno kako balkance i Grke izraditi s bankama a na svjetskoj sceni vrijede ko lanjski snijeg na bjelasnici

Direktor
5 godine prije

Ne samo Amerika, i svi njeni saveznici, svi članovi NATO pakta neka plate Njemačkoj, Turskoj i ostalim državama za zbrinjavanje tih izbjegllica. Potpuno legitimno riješenje, ako Trump kaže da će Meksiko platiti zid prema njima koji će graditi Amrika tada i Njemačka može naplatiti USA brigu o izbjeglioma koja su prouzročila njihova sranja na Bliskom Istoku, svaka čast na hrabroj izjavi, vrijeme je za to !

naknadna pamet
5 godine prije

mislim naknadna pamet ,,,

Johanes
5 godine prije

Gosp. Trumpeta leti okolo po svijetu I prodaje cigle. Prica sa svojim vazalima ko sa retardima. Sto ne idu na Mars vise I da planeta zemlja odahne.

Siniša
5 godine prije

Koja degradacija USA…Obama je dobio Nobela samo zbog nade svijeta da ce USA nesto pozitivno promijeniti u svijetu,i sam sm se ponadao americkom carobnom stapicu,ali od tada pa do danas USA se tolio srozala da i sirotinja silji k.tu na njih. Tacno to razocarenje u USA pocinje sjecanjem na Nobelovu nagradu za mir,to je nekako po meni preloman momenat za pocetak pada USA.

faust
5 godine prije

Njemačka je bar jednako odgovorna za planski izazvanu migracijsku krIzu kao i USA.

Zorule
5 godine prije

Trump konstantno uspjesno razvaljuje stare veze globalista SAD-a i EU

Zoran
5 godine prije

Naručio sam bio paket iz SAD-a ovdje u Njemačkoj, i stigao mi s rasječenim artiklima… užas šta se događa, nijemci nedaju više da se kupuje bilo šta iz SAD-a

neven
5 godine prije

Tako je Sigmare!
Tako govori pravi domoljub i političar velike, jake i bogate države!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.