SAD glasa za sankcioniranje ICC-a zbog Izraela

Izrael i SAD upravljanje Gazom
25 komentara

Zakonodavci žele “kazniti” sud za istragu ratnih zločina u Gazi

Zastupnički dom Kongresa SAD-a izglasao je u utorak kažnjavanje Međunarodnog kaznenog suda zbog pokušaja optuživanja izraelskih čelnika za ratne zločine u Gazi.

Tužitelj ICC-a Karim Khan zatražio je naloge za uhićenje izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ministra obrane Yoava Gallanta, kao i tri vodeća čelnika palestinske militantne skupine Hamas. Iako sud još nije odobrio zahtjev, američki su zakonodavci pokušali osigurati da to ne bude tako.

“Ideja da bi oni izdali nalog za uhićenje premijera Izraela, ministra obrane Izraela u vrijeme kada se bore za opstanak svoje nacije protiv zla Hamasa kao opunomoćenika Irana za nas je nesavjesna,” Predsjedavajući Mike Johnson, republikanac iz Louisiane, rekao je u utorak. “I kao što sam rekao prije nekoliko tjedana, ICC mora biti kažnjen za ovaj postupak.”

Prijedlog je prošao s 247 glasova za i 155 protiv. Svaki republikanac i 42 proizraelska demokrata glasali su za. Ostatak stranke predsjednika Joea Bidena glasao je protiv, međutim, jer su se protivili sankcijama koje su bile u srcu republikanskog prijedloga.

Pod pokroviteljstvom teksaškog republikanca Chipa Roya, zakon predviđa da SAD uvedu putne i financijske sankcije protiv dužnosnika ICC-a, dajući predsjedniku SAD-a jednostranu ovlast da ih prekine ako sud prestane istraživati ​​Amerikance ili njihove saveznike, ili “trajno prekine” istrage protiv zaštićenih pojedinaca.

Neki demokrati upozorili su da bi sankcije mogle utjecati na neke saveznike Washingtona koji su – za razliku od SAD-a – ratificirali Rimski statut i prihvatili nadležnost ICC-a.

“To bi sankcioniralo čelnike nekih od naših najjačih saveznika: UK, Italije, Njemačke, Japana. To su opasne stvari”, rekao je kongresmen Gregory Meeks, njujorški demokrat koji sjedi u Odboru za vanjske poslove Predstavničkog doma. “Toliko je širok da postaje vrlo opasan za nas.”

Pobornici zakona iz obje stranke rekli su da bi njegovo usvajanje “poslalo važnu poruku” svijetu da SAD stoji uz Izrael. Međutim, malo je vjerojatno da će postati zakon bez Bidenovog odobrenja i podrške demokrata u Senatu.

Gnjev SAD-a zbog same mogućnosti da bi ICC mogao optužiti izraelsko vodstvo izvukao je optužbe za licemjerje, kao što je Washington klicao sudu prošle godine kada je krenuo na ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Postoji rimsko pravo, postoji običajno pravo. A tu je i američki zakon – dekadentni arthouse, koji prelazi u liberalnu postmodernu bipolarnost”, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova na Telegramu, komentirajući glasovanje u Zastupničkom domu.

ICCIZRAELMeđunarodni sudSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
4 mjeseci prije

Dubrad fasisticka i SAD i Izrael, zidovska stoka ih drzi za jaja..

Koja
4 mjeseci prije

Sudije u tužioci plaču kada nemaju srpski “slučaj”! Ostanu bez posla, ugovora.. supruge im već zvocaju! Imaju oni u fiJoci rezervne srpske slučajeve, samo se “mig” čeka… Jbo ovo s’ovima, tu ‘leba nema a plus može se i na*jebati, da

vrlodrag
4 mjeseci prije

Srbi su kurvini sinovi a Hrvati lažljivi kurvini sinovi izgovori carla del ponte, glavna tužiteljica sude u Haagu.

Sud gdje okultna oligarhija sude one koji nerade po diktatu. Stratište za male gdje se zapadna homožidovska sekta degenerika i parazita iživljava nad slabima i malima i gdje otvoreno izruguje svaku logiku i pravdu te prekraja povijest.

Bolje za Palestince da odmah židovski luđaci to smeće mršnu i poštede ih poniženja u kojem bi žrtva bila proglašena krivom i osuđena. Samo bi im odrezali 100 godina kazne zato što su opstali u Gazi. Taman onako kako osudiše one naše iz srednje Bosne.

Židove naravno nebi ni sudili pošto su se oni samo branili preoravajući Gazu uzduž i poprijeko.

vrlodrag
4 mjeseci prije

Inače neostvarena životna želja ove moralne gnjileži zvane sud u Haagu je trpanje Putina na robiju i suđenje na njihov način. Valjalo bi vidjeti čime bi Rusi poravnali London Jew York i Haag. Neznam kakva raketa bi bila korištena ali neka velika i masivna sigurno.

eks
4 mjeseci prije

Meksiko “izabrao” prvu jevrejsku predsednicu, nakon što su CIA “karteli” ubili 37 drugih kandidata za političke funkcije, medju njima i kandidate za predsednika Meksika . Banda dilera droge ima interes da radi sa Jevrejima ? Nekako čudno , “nije sumnjivo” .

Nenad Erak
4 mjeseci prije

Evo za ove “kockaste”🤣glave koje portale treba ČITATI —- portal Bitchute (Usa), Realjewnews (Usa), Mintpress (Usa), The Cradle, portal Benjamina Fulforda (weekly report) (Canada)), Hal Turner radio show home (Usa), Al Jarida (Kuvajt) , vtforeignpolicy.com ili Veterans today (Usa), Libanon 24, Al Mayadeen (Libanon), Ha’aretz i Ma’ariv (okupacija), Al Araby al Jaded, Almaalomah.me (Irak), Al Binaa newspaper (Libanon), Al Akhbar (Libanon), Step news agency, Rai al youm (Jordan), Nziv.net (okupacija), Arabi 21 newspaper, itd itd ne mogu se odjednom svih koje čitam prisjetiti .. ako sam neke bitne izostavio napišem kasnije

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Ako nekome slučajno nije bilo do sada jasno, sada mu je bjelodano jasno.
Maske padaju do kraja.
SAD = Izrael.

A ICC će se naguziti izuzetnima i odabranima kao i u slučaju pokretanja postupka prije nekoliko godina zbog američkih zločina u Afganistanu, tj. odustat će od istrage i uhićenja.
Neka i ta maska padne do kraja.

Quod licet Iovi, non licet bovi

onaj najglu...Dalton
4 mjeseci prije

Međunarodni kazneni sud u Haagu objavio natječaj za tumače hebrejskog jezika…

P.S.
Baba, jel ovi naši političari znaju koji strani jezik…
Juneći u saftu.

N to N
4 mjeseci prije

Mislio sam da Judge Napolitano predstavlja ime i prezime, ali nije tako. Ovaj Amerikanci je po profesiji jurist i radio je kao sudac.On je napravio intervju s Scott Ritter. S. Ritter kaze da je on proglasen od americko-ukrajinske vlade informativni terorista i da je na ukrajinskoj listi za odstrijel uz USA presutnu podrsku.

Steve
4 mjeseci prije

Nema suda za izabrane…

Nenad Erak
4 mjeseci prije

Više izgleda ima da se uspostavi kakav takav prekid rata u južnoj Palestini (Gaza) nego izgleda da se izbjegne žestoka eskalacija na sjevernoj granici Palestine prema Libanonu, Siriji … naime do sredine mjeseca a moguće i prije doći će do raspada svih crvenih crta s jedne i druge strane i samo je pitanje da li će se Iran direktno uključiti. Kako je u prethodnim danima došlo do intenziviranja borbi s obe strane došlo je i do ogromnih požara na nepristupačnim područjima te uz jaki vjetar i sunčano vrijeme i bez mogućnosti gašenja požara … apokalipsa uživo pogotovo na terenu okupatora. Samim tim ionako frustrirani doseljenici na te prostore a sada u izbjeglištvu obrušili su se na vladu i vrše pritisak da uđu u Libanon i odmakn osovinu otpora barem 20 tak km od granice. Natanyahu i tzv IDF bi i davno davno prije ušli u sukob s Hizbollahom ali znaju… Čitaj više »

Max
4 mjeseci prije

Licemjerje i odmetnuće.

Ivana Podravec
4 mjeseci prije

Nema tu gnjeva SAD-a , nego gnjeva odgovornih koji su pomagali Izrael u genocidu na Gazu jer i sami su rekli ako to dozvole – oni su sljedeći! U tom je cijela poanta .

Nenad Erak
4 mjeseci prije

Predstavnički dom, dom zakonodavca, dom čije predstavnike biraju gradjani USA donosi odluku u korist genocidne tvorevine tzv izraela u pokušaju da za štiti njihove vodeće ljude (za sada dvojicu a uskoro na 10-ke) …
Pitanje čiji ste vi zakonodavci?! Amerikanaca koji su vas birali ili tzv israelaca?! Koga vi predstavljate, USA ili tzv izrael?!? P.S. Najbitnije od svega;;; Lažni židovi hazari koji upravljaju Amerikom su okupirali sve institucije i stvorili takav sustav KOJI JE TEŠKO MJENJATI jer su stvorili bipolarni stranački sustav Demokrati i Republikanci gdje oni kontroliraju i jedne i druge svojim prljavim novcima tako da bilo koga Amerikanci biraju opet židovi zapovjedaju šta će se raditi i nije čudno da USA već 50tak godina vodi ratove za židove na teret Američkih poreznih obveznika 👿👿👿 BEZ REVOLUCIJE NIŠTA

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI