SAD instalira 400 raketa uz samu rusku granicu

Patriot sustav
31 komentar

Sjedinjene Države planiraju rasporediti ​​400 raketa proturaketnog sustava u blizini Rusije, izjavio je zamjenik ruskog ministra obrane Alexander Fomine.

Oko 400 američkih raketa bit će razmještene u blizini ruske granice, izjavio je ruski ministar obrane Alexander Fomine za Rossiya televiziju u petak navečer.

“Ovih 400 američkih raketa značajno smanjuju nuklearni potencijal ruskog antinuklearnog štita”, rekao je zamjenik ministra.

Prema generalu, Washington radi na instalaciji elemenata svog sustava proturaketne obrane oko ruskog teritorija. Američke rakete već su razmještene u Kaliforniji, Aljasci, Rumunjskoj i baltičkim državama. Američka vojna baza se upravo gradi u Poljskoj, a američki sustavi uskoro će stići u Japan i Južnu Koreju.

U tom kontekstu, g. Fomine je podsjetio da novo oružje dizajnirano u Rusiji nije prekršilo Sporazum o raketnim sustavima srednjeg dometa. Rusija već godinama poziva Sjedinjene Države na politički dijalog, ali su ti pozivi zanemareni, završava zamjenik ministra.

Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
6 godine prije

Napoleon,Hitler….svi su mislili da mogu.Nikonece pokrenuti nuklearni udar protiv onoga ko moze odgovoriti.S.Korea nema ni blizu takav arsenal kao rusija .Tramp samo laje,bez obzira na sve protivraketne sisteme.Treba samo jedna da se provuče…..

Petar Veliki
6 godine prije

U slučaju rata Rusi če na svim tim lokacijama napravit krater dobok ravno do sredine zemlje. Postoji i vrlo realna mogučnost da Belorusija te raketice počisti za Rusiju. Imaju i oni punu kapu tih osvajačkih igrica…. >:-)

aziz
6 godine prije

Pušio ne pušio popušiće

apolo
6 godine prije

Ruse nista ne sikira. Kao da netko oko Bosne slaze rakete i da se to njih ne tice. SAD isporucuju Javalin sisteme Ukrajini, nista ne govore, instaliraju na Siciliji radare, ni mukajet! Sad 400 raketa uz granicu , opet samo prevrcu ocima. Dokle vise? Pobiju im ljude u Siriji-nista. Raspalite po zderacima hamburgera sa svim , i sto je izmisljeno i jos nije, neka im zastane zalogaj u grlu. Dignite milion vojnika i podavite bandite u Jadranu. Kad ste vec blizu HR skoknite po mld euro do Zagreba sto vam je ukrao na finjaka. Zatvorite ventile neka barbari u EU cvokcu.

Globalista
6 godine prije

Te rakete su za stari otpad,te zemlje ce te rakete platiti a onda ih mogu u staro gvozđe..Juče im je Putin sve objasnio,sto ih ceka a jos tome da dodam novo oruzje koje s enepokazuje,jako zanimljivo je to oruzje,jako zanimljivo,nepredvidivo.

Sarka
6 godine prije

På sta ce drugo instalirati?
Windows10?

Ante
6 godine prije

Sve mi se čini da ne ma nuklearnog oružja, da bi većina nas sada sjedila u nekom rovu.Zabavljajući velikim apetitima sa zapada.

EU dismr
6 godine prije

Samo 400 raketa ?! Eeee .. barem 1200, kad je bal nek je maskenbal. Koji kreteni su to, uvijek se junače na tuđem teritoriju. Gdi je tu razum …..

Travis
6 godine prije

Baš je grozno kad ti se neprijatelj toliko približi da te može gađati raketama kućne izrade.

igi
6 godine prije

Ovo je igra na duge staze;…što je veća moć veća je i odgovornost stoga tu nema mjesta emocijama što je nama tipkarošima naravno dozvoljeno.Rusija pokazuje spremnost da žrtvuje svoje emocije na dobrobit dugoročnih dobitaka i to je prednost svih onih koji ne mogu priuštiti greške zbog opstanka vlastitog naroda i države.Rusija vrlo dobro zna ukoliko se u njihovom susjedstvu u oružanim snagama postavljaju mete s likovima rusa i pjevaju pjesmice o klanju rusa da to nije znak mirnih nastupajučih vremena naprotiv jer ne puni se puška da bi metak ostao u cijevi.Nakon predstoječih predsjedničlih izbora u rusiji nastupa ubrzanje sukoba što će nakon sirije vrhunac doživjeti u ukrajini gdje će u jednom trenutku oni koji su izazvali sukob željeti iz njega izači što brže ali to im neće biti dopušteno bez potpunog poraza.

aziz
6 godine prije

Ne razumijem taj zapad… Rusi su dali cijeli istočni blok od Istočne Njemačke i Baltičke zemlje, zapad još hoće i Ruski KRIM, našli su onu budaletinu u Ukrajini i sad raspoređuju rakete, prijete i seru sa vojskom, pa tko bi normalan to dozvolio Rusima je najveća prijetnja 5 kolona.. prodana gamad…

Vlastimir
6 godine prije

U bilo kojoj opciji sukoba Nato-a i Rusije stradaće Evropa,Da li korumpirani predsednici i njihove vlade u Evropi misle dobro svome narodu,NE.Šta reba raditi? Kada se izađe na izbore glasati za sve partije koje su protiv NATO-pakta.DA LI SAM U PRAVU?

rodoljub
6 godine prije

Nije cudno. Takvi su podobni za biti marioneta .

m.ivanisevic
6 godine prije

Oružje nije “dizajnirano” već “projektirano”. Ta amerikanizacija riječi mi se uopće ne sviđa.

Kokica
6 godine prije

Tako je to kad našmrkani prahom banksterski imaju direktni pristup vojnim opcijama. Treba Rusiju opljačkati pa makar pola evropljana pečeni čevapi bili sanjaju kamatari.
Šteta što Kim raketman nije presidente u Rusiji.
Govoru da je Kim psiho a čitajuči ovaj članak vidim krdo Kimova.
Ima li kraja ludilu. Pukne li Putinu film game over je. Dali je ekipi jasno da neče ni štakora na zemlji ostati.
Mir na zemlji bez je.enog orużja I ratova.

čitatelj portala
6 godine prije

Nitko normalan ne želi rat velikih razmjera. To zna i g. Putin. Niti prosječni Amerikanac ne želi rat, ali ih nije briga ili su ne informirani o spletkama vlastitih političara. Političari su vođeni vojno-industrijskim kompleksom.

Melandri Kristian
6 godine prije

Mnogo ste smesni vi koji samo kritikujete Rusiju, i onda kada se desi to sto vi tvrdite da se “nikada nece desiti” onda se jednostavno prebacite na sledecu stvar i tako ukrug. Recimo, “Rusija se raspada, ne mogu cecene da poraze”- oni poraze cecene. “Rusija je slaba i nece voditi rat u inostranstvu”. Onda Rusija 2008 udje na 15km od Tbilisija i primora Sakasvilija da podigne belu zastavu. Rusija je zadrzala odbranjene teritorije Osetiju i Abhaziju i priznala ih za “nezavisne drzave”. Onda 2013, pocetak 2014. “Rusija nece ulaziti u Ukrajinu, NATO je na strani Ukrajine”, onda Rusija preko noci izvrsi desant na Krim bez ispaljenog metka i zatim na mirnim izborima krimljani izadju na referendum i izjasne se 92 posto za nezavisnost. Odmah zatim “sada ce da Rusiji uvedu sankcije pa ce ona da propadne”, ali Rusija nije propala. Rusija ubrzo prima u svoje granice Republiku Krim i grad… Čitaj više »

Kruno
6 godine prije

Podli Rusi prozivaju Amerikance za postavljanje obrambenih sustava u slobodne zemlje koje mogu zahtijevati od Amerike da im postave unutar svojih granica i nuklearno naoružanje ako im se to sviđa. S druge strane Rusi kontinuirano krše jedan od najboljih sporazuma o ograničavanju taktičkog nuklearnog naoružanja u povijesti, tzv INF treaty (Intermediate range nuclear force treaty) koji zabranjuje proizvodnju i posjedovanje svih raketnih sustava koji se ispaljuju sa zemlje a čiji je doseg između 500-5500 km. Taj je sporazum značajno smanjio mogućnost nuklearnog rata pošto se tim sustavima mogu gađati europski gradovi ili npr Moskva unutar 5 minuta. Taj kratak rok (u usporedbi sa intekontinentalnim balističkim projektilima kojima treba 20-30 minuta do pogotka) smanjuje vrijeme za reakciju druge strane. Dakle ako dođe do nekakve pogreške u sustavu i protivnik percipira to kao napad, vrijeme u kojem Predsjednik ima da se odluči za nuklearni protunapad je stješnjeno u par minuta. Zato su… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.