SAD: “Loši momci su, kao i uvijek, Rusi”: pritužbe na rusko raketno iznenađenje

Ruski radar
23 komentara

Nakon probnog ispaljivanja nove ruske proturaketne rakete, zapovjednik američkog svemirskog zapovjedništva, optužio je Ruse s riječima: “Loši momci su, kao i uvijek, Rusi”.

Raketa koju je testirala Rusija namijenjena je sustavu proturaketne obrane, a tvrdnje Sjedinjenih Država da je riječ o protusatelitskom oružju samo su pokušaj opravdanja vlastitih tvrdnji o svemiru, rekao je ruski vojni stručnjak Aleksej Leonkov.

“To je vjerojatno test rakete A-235 Nudol [razvijene za protuzračni sustav moskovske industrijske regije] koja je proturaketno oružje. Ne pribjegavamo provokacijama, imamo jasan cilj i program obrane: testiramo oružje koje će nas braniti “, rekao je Leonkov.

Naglasio je da su sustavi proturaketne obrane prvenstveno obrambeno oružje i da Washington na isti način klasificira svoje sustave.

Sjedinjene Države su bile svjesne o čemu se radi, međutim koriste svaku priliku za neopravdane napade. Uz to, Aleksej Leonkov napomenuo je da se takva testiranja uvijek izvode prema planu i da je Moskva redovito obavještavala Sjedinjene Države o balističkim testovima kako bi se izbjeglo lažno aktiviranje sustava upozorenja.

“Postoje, međutim, određene nijanse koje Amerikanci, kao i uvijek, zaboravljaju da razjasne. Moskva i Washington imaju učinkovite sustave upozoravanja na rakete. Obavještavamo američku stranu o svakom lansiranju kojeg poduzmemo tako da automatski sustavi ne reagiraju na uzlijetanje naših projektila “, objasnio je Leonkov. Ispitivanja A-235 također su provedena nakon prosljeđvanja informacija američkoj strani.

Cilj je demonizirati Rusiju

Aleksej Leonkov misli da izjave Pentagona o ruskom testiranju mogu biti usmjerene na stvaranje negativnih vijesti o ruskom obrambenom programu, dok su Sjedinjene Države na putu za vojnu dominaciju u svemiru.

“Takvim izjavama Amerikanci nas pokušavaju natjerati da se vjeruje da predstavljamo prijetnju najvećem američkom protivsatelitskom sustavu danas. A negativci su, kao i uvijek, Rusi. Ne bih se iznenadio da uskoro čujem kako je lansiranje našeg sustava elektroničkog ratovanja protiv satelita narušilo stratešku komunikaciju između Sjedinjenih Država i Europe “, ironičan je Leonkov.

General John Raymond, šef američke svemirske komande, prethodno je optužio Rusiju da je testirala protutelitsku raketu 15. travnja.

Testiranje rakete
Testiranje rakete A-235 
rusirusijaSADtestiranje
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mercury
3 godine prije

Odlična slika. Izgleda kao netko poslije 20 ljutih feferonki na wc-u…

basso
3 godine prije

Amerikancima je krivo zato sto oni nikakvo novo oruzje ne mogu napraviti.

shumadinac
3 godine prije

Danas se obaraju hiresonične rakete a da su sateliti problem. Kinezi su “hiruški precizno” oborili satelit pre nekoliko godina?!? (pri čemu su Ameri bili toliko šokirani da gotovo nisu komentarisali) a danas su “zabezeknuti” zbog Rusa 🙂

Ali prosečan Amerikanac ionako nema blage veze šta se u stvari dešava tako da je jasno kome su ovakve priče namenjene.

Zadranin
3 godine prije

Rugala se koza kozi. Aj amerokenjci ne kenjajte! 😂

P***!

Alen
3 godine prije

Kimi nikoga ne obavještava , on samo ispali kad testira..

Geto
3 godine prije

Gledao sam na YTu ovaj test. Nikad’ pre nisam video raketu sa takvim startnim ubrzanjem.
O preciznosti ne bih komentarisao, ali su i sami Ameri potvrdili da je ovo bilo peto uspesno testiranje od registrovanih sedam.
Zanimljivo mi je njihovo neslaganje oko podosta tema vezanih za Zemlju, dok u kosmickoj saradnji nemaju nesuglasica.
Medjunarodna svemirska stanica sljaka bez problema.
Evo, 14og su sa Bajkonura otisli Rusi i Amer ka MSSu.
Dodao bih da je Rusija bez sumnje ispred ostalih za najmanje dva koraka, kad’ govorimo o raketnoj nauci.

Brave new world
3 godine prije

Ameri i Rusi se potajno vole. Samo naivna raja puši priče o lošim odnosima.

Milko
3 godine prije

A ja sam mislio da je sj.korejac Buco heroj ulice jer on je pred 3 godine zafiiljio raketlinna 100km visine i onda😭 su Amerikanci skužili da je gotovo. Dakle poslije toga Kinezi su zafitiljili svoju raketu ubojicu satelita pa sad Rusi fitilje to isto rade zadnjih godinu dana. Još fale Venecuelanci i Iranci da ispale takve satelit ubojice na 100km u bliži svemir i možda se onda kauboji vrste doma u svoje povijesne granice divljeg Zapada. To bi bilo pošteno onda napustit imperijalnu politiku i posvetit se sebi.

Ad astra
3 godine prije

Tekst krivo počinje. Trebao bi početi s ” Pentagon u panici. Rusi modernizirali haubicu 203 mm. Lansirali najopasniju raketu na svijetu. Dižu kredit kod MMF-a da bi popravili nosač aviona. Amerika se raspada.” Teška su vremena kad dušu moraš prodat da bi preživio.

Max
3 godine prije

Očito su Rusi kvalitetom projektila udarili tamo gdje suparnike boli. Zato i ovakve izjave.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI