“SAD planira napad na Iran, ali zaboravlja da to nije Irak”

SAD vojska - minobacač
108 komentara

“SAD su najveći izvor terorizma u svijetu”, a ne Iran, tvrdi Robert Fantina, američki pisac i politički analitičar koji trenutno živi u Kanadi.

Ovo je zvučna izjava za koju američki pisac iznosi niz dokaza i u što pokušava uvjeriti stručnjake i entuzijaste za međunarodnu politiku.

Robert Fantina, autor nekoliko eseja i romana, uključujući “Imperij, rasizam i genocid“, održao je govor na konferenciji “Sjedinjene Države, ljudska prava i dominacija”, održanoj u Teheranu 2. srpnja.

U kasnijem intervjuu za iransku televiziju, Fantina je ponovio koncept kojeg iznosi u svojim djelima.

“Sjedinjene Države generacijama tvrde da su svjetionik slobode, poštivanja ljudskih prava i primjer pomaganja u dramama koje se događaju diljem svijeta. U tom kontekstu, SAD optužuju Iran za ono što same čine i uvjeravaju svijet kako Iranom vlada “teroristički režim”, samo kako bi Washington dobio široku podršku za invaziju na tu zemlju. Naravno, invaziju na Iran bi SAD iskoristio u razne svrhe”, rekao je Fantina.

“Prvo, Sjedinjene Države su najveći svjetski izvoznik oružja, a znamo da američki proizvođači oružja daju velike donacije u političkim kampanjama. Mediji su izvijestili da se u Siriji različite frakcije, a sve su dobile američko oružje, bore jedne protiv drugih. Osim toga, američka vlada i neki mediji, koje možete smatrati granom vlasti, pokušavaju uvjeriti stanovništvo da se treba plašiti islama. Ovaj strah može biti hranjen optužbama protiv Irana, koji je islamska zemlja, za izvoz “terorizma”. Osim toga, ako Sjedinjene Države uvjere svijet da je Iran izvoznik terorizma, lako će prebaciti fokus sa svojih terorističkih akcija i lakše će neometano nastaviti terorizirati svijet”, ovim riječima svoj koncept sažima američki pisac.

“No, ono što oni ne shvaćaju jest da invazija na Iran neće biti isti kao i invazija na Irak. Imena ove dvije zemlje su slična, ali to je jedino što im je zajedničko. S populacijom od preko 72 milijuna ljudi, Iran je dvostruko veći od Iraka. Iranska vojska je puno jača od one koju je imao Irak. Osim toga, Iran je povezan s Rusijom, i malo je vjerojatno da će Moskva mirno gledati kako SAD uništava Iran”, zaključio je Robert Fantina.

Robert Fantina
Pretplatiti se
Obavijesti o
108 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Svjatoslav 969
6 godine prije

Zakasnili su dve tri godine.Da su pre onda bi imali uspijeh, ili u Siriji za bojne otrove. Sad su tu igraci Rusi a uz njih i prevrtljivi Turci. A sami ce se zaglibiti u Siriji radi Kurda. Tu im je misolovku spremio Putin na koji ce naletiti u SB. Oteli su previse tudje teritorije u Siriji koju ce morati vracati. Kako sam pre pisao prvo su izmislili na KiM jedinstven primijer koji se nikad nigde vise nece primijenjivati. I sta sad ? Drugo-jedinstveni primijer u Siriji koji se nigde vise nikad nece primjenjivati. A Kurdi nisu ni autonomiju imali. I sad Rusi i Kinezi u SB kad potegnu i to pitanje, jeli to jedinstveni primijer kao na KiM ili drugo jedinstveni. Jenki ce se diplomatijom debelo oznojiti da bilo sta kazu uvijerljivo .Ili nek otvoreno kazu da prave Kurdistan. Tad cemo videti i Turke prevrtljivce kako klece kod Putina i… Čitaj više »

igi
6 godine prije

Teško da će amerika napasti iran ukoliko ima otvorenu bojišnicu s rusijom i kinom;napad na iran ujedno je i puzajući početak ww3….usporedio bi ga sa uverturom ww2 španjolskim građanskim ratom..

zlatan
6 godine prije

Gdje su dokazi da SAD uopće želi početi rat i to totalni, protiv Irana? Slične optužbe slušamo i protiv Rusije, koja navodno, samo šta nije krenula u osvajanje Evrope…..
Inače, između nas, Islamska Republika Iran, nije neka zemlja koja bi nam trebala biti uzor. Pri tome ne mislim na narod, ili pravilnije je napisati na narode Irana. Mislim na vladajuću kliku i ideologiju koju nameću svojim podanicima.

Dr. Strangelove
6 godine prije

Rob Goldstone, Englez, novinar i zhidov je organizirao susret neke Ruskinje, pravnika i Donald Trump-ovog sina koji ima isto ime kao otac u New Yorku.
Interesantno.
Ovo je najnoviji dokaz da je Trump ruski igrac – javlja The Washington Post. lalalaaaa ludnica u Washingtonu.
Jesu li ovo prvi simpomi neizlijecive bolesti americkog imperija, koji vode da se njoj podrizu krila?

Dr. Strangelove
6 godine prije

Prema novinama The Guardian koji usko suradjiva s britanskom udbom, MI5 & MI6 ovaj Goldstone je od godine 2013 putovao 19 puta u Rusiju.
Kako je The Guardian mogao doci do njegove putovnice?
Ovu informaciju mu je mogla dati samo britanska “udba”.
Toliko o zastiti ljudskih prava u Britaniji.

džeki
6 godine prije

nisu turci prevrtljivi nekgo car čisti polako uljeze u tijelu pa onda za svoj račun kreće sa igrom ovaj pisac zaboravio cioniste br 1

Gogi
6 godine prije

Onda se uključuju u rat Rusija. I Kina. I počinje. Sudi Izrael i opet počinje 3 svjetski rat. ….

Weteran
6 godine prije

Naravno da okupatori SAD, sa vazalima, imaju na stolu plan napada na Iran?!
Ako ga ne napadnu, niko ih više na planeti neće uzeti za ozbiljno??
Ako napadnu, ….. ?
Komplikovano, zar ne ?

Jafar
6 godine prije

Iran trenutno ima 80 miliona stanovnika.

Osoba C
6 godine prije

Irak, Iran. I danas svijetom kruži zajebancija da je George W. Bush napao krivu, ne znajući da postoji druga država, sličnog imena.
“Bog je izmislio rat kako bi Amerikanci naučili geografiju”
Mark Twain (inače jedan od bliskih prijatelja Nikole Tesle)

Mzuda
6 godine prije

Uf koju analizu kraja rata u Siriji ima Voltaire

Bižlo
6 godine prije

Rusija je najavila odmazdu na zapljenu ruskog imanja i protjerivanja ruskih diplomata. Odmazda dolazi.. bit ce belaja, bit ce napetosti. hoho hocemo rata vice Obama.
Mi zivimo u Obamizmu bez Obame.

Georgij Žukov
6 godine prije

Jedini nacin da Iran izbjegne oruzanu agresiju nato psihopata , jest sposobnost obrane od agresije. Odnosno kada nato psihopate procijene da bi im iranci mogli u prvom naletu porusiti 20 % aviona ili raketa , te jos pride poslati na dno mora poneku podmornicu ili mogucnost gadjanja dalekometnim raketama nosace aviona i baze u okruzenju .To bi vec bilo sasvim dovoljno da odustavnu od otvorene agresije i preostati ce samo jedna alternativa napadu a to je isto sto rade vec godinama , kontinuitet pokusaja ekonomske destabilizacije , proxi ratovima oko irana te ponekom sabotazom . Znaci odgadjanje na nacin da zrtva onemoca do te mjere pa da je mogu dotuci bez izgubljenog zuba . Misljenja sam da bi u ovom trenutku izgubili cijeli red zuba ako ipak skupe hrabrosti napasti iran 🙂

Habana
6 godine prije

Nikki Haley says that the US will NEVER trust Russia. If Putin trusts Washington, Russia will be destroyed. And the rest of the world with Russia.

DAMIR
6 godine prije

Gospodine Fantina,sve što tvrdite stoji ali zaboravljte da ste držali predavanju u Teheranu o zlim kaubojima,a ne u Washingtonu o opakim Perzijancima. Dakle jednostavno vi ste Perzijanijanski poklonik i prodajete maglu. Iran je skoro identična preslika Iraka,od upravljnja drzavom,garde,vojnog ustroja,represije prema neistomišljenicima itd. Amer,znamo tko su. Činjenice govore da u ratovima u kojima su učestvovali,a koji nisu bili na Američkom tlu,bez obzira na njihov uspjeh ili neuspjeh za zobom su ostavljali prah i pepeo i stotine tisuća žrtava. Jao Perzijancima…nek ih alah čuva Irak spasio nije.

Yamamoto
6 godine prije

Vidim da ovdje mnogi raspravljaju o bacanju atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki, pa pogledajmo činjenice. Kolovoz 1945. Japan je pred slomom. Pod japanskom kontrolom ostalo je samo matično otočje. Japanska ratna mornarica je prestala postojati, ali je njihova kopnena vojska na matičnim otocima praktički nedirnuta. Japan se ne želi predati i jedina solucija je invazija. Predsjednik Truman traži od svojih generala procjenu američkih gubitaka u slučaju invazije. Prema tim procjenama prilikom osvajanja Japana američki gubitci bi iznosili između 500 000 i 750 000 ljudi. Predsjednik Truman nije bio spreman na tolike žrtve i odlučio se za upotrebu atomskog oružja i Japan je kapitulirao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.