SAD razmatra ozbiljne mjere, ako je Pyongyang motore dobio iz Ukrajine

raketa
18 komentara

Washington zna sve o izvješćima o navodnim isporukama motora za projektile Sjeverne Koreje iz Ukrajine, uzima ih ozbiljno i namjerava poduzeti odgovarajuće mjere, ako se ta izvješća potvrde točnima, na konferenciji za novinare je izjavila Heather Nauert, glasnogovornica američkog State Departmenta.

”Naravno da znamo sve o tim izvješćima. To je pitanje koje uzimamo vrlo ozbiljno, ako se navodi potvrde istinitima”, rekla je Nauert na konferenciji za novinare, ističući, međutim, ”kako je povijest prijenosa osjetljivih tehnologija od strane Kijeva uvijek bila u skladu s interesima Washingtona”.

”Znamo da je u prošlosti Ukrajina spriječila isporuku osjetljivih materijala zemljama koje su nama izazivale veliku zabrinutost. Mi nećemo komentirati obavještajna izvješća, ali moram naglasiti da je Ukrajina u povijesti bila vrlo pouzdana u smislu napora neproliferacije, uključujući i Sjevernu Koreju”, dodala je glasnogovornica.

Već nekoliko dana se vode rasprave na temelju izvješća washingtonskog ureda Međunarodnog instituta za strateške studije i američkih obavještajnih službi u kojima stoji kako su za uspješna testiranja interkontinentalnog balističkog projektila Sjeverne Koreje zaslužni snažni motori proizvedeni u Ukrajini, a koje je Pyongyang nabavio na crnom tržištu.

Kako detaljno opisuje istraživačko izvješće, tijekom protekle dvije godine je Sjeverna Koreja promijenila dizajn svojih projektila i proizvođače za dijelove i montažu. Nakon proučavanja fotografija, istražitelji nevladine agencije i obavještajnih službi, procjenili su da  projektili i motori odgovaraju onima koji su korišteni u Sovjetskom Savezu i najvjerojatnije mjesto proizvodnje je tvornica ”Yuzhmash” u blizini ukrajinskog grada Dnjepropetrovska.

Yuzhmash
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirović
6 godine prije

Šta se tu ima preduzimati?Dovoljno je Ukrajina unakažena i bez ovih novih * mjera*.

Zagor
6 godine prije

Molim osvrt redakcije na rušenje i micanje spomenika poražene vojske juga u američkom građanskom ratu. Upravo je završio live stream micanja spomenika Lee-Jackson u Baltimoru. Jučer je također srušen spomenik južnjačkom vojniku u Durhamu, a sa druge strane razbijen monument holokaustu u Bostonu, vandalizam u lincolnovom memorijalu. Sinoćne izjave Trumpa da su podjednako krivi svi, burne reakcije i proteste u južnjačkim gradovima. Lagana analiza nebi škodila.

Svjatislav 989
6 godine prije

E nece im ugalj prodavati po trostrukoj cijeni kao do sad vec po masnijoj.
A zima dolazi ..
Ovo vise lici na zmiju koja uvati zabu i kaze joj necu te odma pojesti vec sad.
Kao da ova agonija zabi nesta znaci godina, dve, tri, cetri koprcajuci se u ustima zmije.

basso
6 godine prije

Amerikanci vec odavno znaju cije motore koristi Sjeverna Koreja za svoje rakete.Sad su to iznijeli u javnost jer se zele rijesiti ukrajine koja im je samo teret,i vise im ne treba.

dalmata
6 godine prije

Nista novo od USrA.Njihova arogancija ih toliko zaslipila,da podmukle siledije nemaju nimalo mozga da se upitaju kako je 25mil S.Korejaca sposobnije i mudrije od 250 mil Yenkija.Ako je i tacno sta USrA masinerija cvili,to je samo jos jedan dokaz da ih Kimovu mogu potuc tamo di su USrA zlodusi bili vrhunski muljatori,u ratu u sjeni i crnim rukavicama.Cini mi se da USrA ima novu glavobolju.

Tomica
6 godine prije

Čija izvješća? kakva izvješća? Da li se može dokazati istinitost i da li se hoće istina? Opet sve rekla-kazala, ništa konkretno. Isto može biti porijeklo iz Rusije ili rezultat špijunaže. Moguće i da su sami došli do tih rezultata a motori samo izgledom podsjećaju na motore iz Ukrajine. Vjerovatno će se idućih dana pokazati prema kome je usmjereno ovo “otkriće”. Moguće da SAD hoće da “otkače” Ukrajinu a moguće da će sve svaliti na Rusiju kako bi ih još više ocrnili i uveli dodatne sankcije. Skloniji sam drugoj opciji ali vidjet ćemo.

Brane
6 godine prije

Ozbiljne mjere prema Ukrajini? Promijeniti će im status iz ‘Kolonija’ u ‘Kažnjenička kolonija’?

EU dismr
6 godine prije

“SAD razmatra ozbiljne mjere…..”
Trla baba WLAN da joj prođe dan.

tuf
6 godine prije

S jedne strane SAD-u odgovara imati dovoljno materijala za ucjene Ukrajine (tako da na koljenima pristane na sve – od nuklearnih projektila i GMO usjeva do uvoza energenata) tako da vec sada zadovoljno trljaju ruke jer u kaosu dobro zaradjuju. S druge strane, Ukrajinci kao Ukrajinci – ne mogu si pomoci, pa je vjerovatno i u ovom slucaju neka ekipa isla na brzaka zaraditi rasprodajuci tehnologiju kojom su ovladali iskljucivo zahvaljujuci Sovjetskom Savezu – bez njega bi ostali nepoznati entitet ciji muskarci kopaju kanale a zene zaradjuju u horizontali po zapadnim zemljama.

ivan
6 godine prije

rusi su falili šta nisu došli do kijeva a ako poljska izadje iz unije evo velike rusije i velike njemačke uzbudljiva vremena

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.