SAD šalje zrakoplov za izviđanje blizu ruskih baza u Siriji

19 komentara

Usred napetosti oko Sirije, američka mornarica odlučila je poslati sedam izviđačkih zrakoplova blizu ruskih baza u Siriji.

Sedam američkih vojnih zrakoplova provodilo je izviđačke misije u istočnom Mediteranu, u blizini sirijske obale, gdje se nalazi ruska zračna baza Hmeymim i pomorska baza Tartus, potvrđuje Mil Radar. Radi se o šest zrakoplova: US Navy P-8A Poseidon koji su uzletjeli iz zrakoplovne baze Sigonella na Siciliji i EP-3E Aries II zrakoplov za radio izviđanje iz baze s Kreta.

CNBC televizijski kanal je već, pozivajući se na dobro informirani izvor, najavio da Sjedinjene Države ciljaju osam mjesta u Siriji, uključujući dvije zračne luke, istraživački centar i tvrtku koja je navodno proizvodila kemijsko oružje.

Mil Radar

Pomorska skupina američke mornarice koju je predvodi USS-ov nosač zrakoplova Harry S. Truman napustila je u četvrtak bazu Norfolk u Virginiji, prije nego će ući u Mediteran. Prema mornarici, grupa koja uključuje raketnu krstaricu i četiri razarača, provest će patrolnu misiju na Bliskom Istoku.

Pozicioniranje američkih brodova dolazi uslijed pogoršanja situacije u Siriji nakon kemijskog napada koji je navodno počinjen 7. travnja u Doumi (istočna Gouta). Zapadne zemlje optužile su Damask da je odgovoran za navodni napad, ali ruska vojska koja je poslana na teren nije pronašla nikakav trag napada. Moskva i Damask optužbe nazivaju “neutemeljenima”.

Donald Trump je izjavio u ponedjeljak kako će u roku od 24 ili 48 sati donijeti odluku o uporabi sile protiv Sirije, ali još nije objavljena službena obavijest.

Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

“”Kandidat za novog državnog sekretara SAD Majk Pompeo izjavio je da je pre nekoliko sedmica u Siriji bila ubijena grupa od nekoliko stotina ruskih vojnika.””
Nekoliko stotina??
O Boze,kome si dao vlast u ruke!????

Velika Tartarija
6 godine prije

Juče je bio članak, da su se smirili bubnjevi rata ali izgleda, da je zvuk jači nego ikada. I naslov “Amerika se sprema za napad na Siriju, uopšte nije važna Sirija, sprema se napad na Rusiju, u najmanjoj meri na uništenju svih rezultata koje je postigla u Siriji u borbi sa glavorezima pod komandom usa ili uništenje ruskih baza u Tartusu i Hmeimimu. Ako, če biti dana komanda za napad na “Siriju” istovremeno če početi napad ukro naci soldateske na Donbass i Lugansk u suradnji sa glavorezima iz Džabhat al nusre koji su na teritoriji ukrajine – približno 5 -8 hiljada. Juče je engleski Times objavio razgovor sa predstavnikom SBU ukrajine, koji je rekao, da se na teritoriji ukrajine sprema napad “prljavom bombom”, koji če sigurno, pa zna se, izvršiti Rusija. I još nešto, jedan od boljih ruskih vojnopolitičnih analitičara za bližnji istok g.Satanovski, je od jednoj od emisija (… Čitaj više »

eu kolonija
6 godine prije

amerikanci ovo, amerikanci ono. englezi poslali, francuzi poslali itd. očito da su ove informacije dio jednog propagandistickog i specijalnog rata. po ovim informacijama rusi sjede prekrizenihh ruku i samo čekaju da ih ovi napadnu i poraze. jeste ali malo morgen. svi ovi zrakoplovi u slučaju ozbiljnijeg sukoba bit će bezvrjedno gvozde. rusi imaju u siriji suvremene kapacitete za neutralizaciju svih elektroničkih sustava protivnika. nitko ne piše o relokaciji ruskih pomorskih i zračnih strateških snaga u reon eventualnih budućih sukonba. opet ću ponoviti svi ti američki brodovi u reonu dejstava mogli bi postati obične limene kante jer bi mogli biti izloženi nevidljivim i vrlo preciznim raketnim sustavavima. u uvjetima ovakvog izvjestavanja nije ni čudno zašto su amerikanci spremni na sukob, to je jedna vrsta droge za široke narodne mase koje nisu ni svjesne što bi ih moglo snaći

Ive
6 godine prije

Joj a kaj bu ak im se nekaj pripeti, pa buju brze isli dole neg kaj su isli gore.

čitatelj portala
6 godine prije

Siguran sam da su se Rusi pobrinuli da Amerikanci vide samo ono što trebaju.

Damar Cro
6 godine prije

Gledaj al ne diraj!

Bill Clinton
6 godine prije

Čuj, Pompeo!? Kakva sve živopisna prezimena nemaju ovi moji sunarodnjaci!

Kruno
6 godine prije

Igrokaz, ako ruja uključi nešto što je negdi prije napravio…. Alaj će da se pliva….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.