“SAD se moraju prvo ispričati Srbiji, platiti odštetu za sve mrtve, ranjene i uranijumom kontaminirane”, upozorava Zakharova

Maria Zakharova
75 komentara

Kao odgovor na govor američkog veleposlanika u Srbiji, koji je Srbima predložio da zauzmu širu perspektivu i krene naprijed, Maria Zakharova uzvratila je sugerirajući da SAD treba početi s ispričavanjem “onima koje su bombardirali.

Govor američkog veleposlanika u Srbiji Kyle Scotta koji je pozvao Srbe da zauzmu širu perspektivu o bombardiranju svoje zemlje 1999. godine, jer ni Sjedinjene Države, niti Srbija se ne mogu gledati unatrag, izazvala je oštru kritiku glasnogovornice ruskog Ministarstva vanjskih poslova, Marije Zakharove.

Pozivajući se na veleposlanika koji savjetuje napredovanje, Zakharova smatra da se Sjedinjene Države moraju početi ispričavati prije nego što se krene naprijed.

“Doista, Sjedinjene Države se moraju prvo ispričati onima koje su bombardirale, platiti odštetu ubijenim i ranjenim, te onima koji su izgubili zdravlje zbog bojevih glava koje sadrže osiromašeni uranij. I tek nakon toga, imat ćemo čvrste i netoksične temelje, za pozvati na napredak “, napisala je na svojoj Facebook stranici glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Od ožujka do lipnja 1999., NATO je bombardirao Srbiju i Crnu Goru, koje su bile dio novonastale Jugoslavije. Operacija je službeno pokrenuta zbog oružanog sukoba između albanskih paravojnih snaga OVK s jedne strane, i novonastale jugoslavenske vojske i policije s druge strane.

Bez obzira je li napad bio legalan ili ne, u njemu su rušeni civilni ciljevi, što je nedopustivo po bilo kojim međunarodnim propisima ratnog prava, a za što nikada i nitko nije odgovarao.

СМИ: «*Посол США в Белграде призвал сербов «шире смотреть» на бомбардировки их страны в 1999 году*. «Ни Сербия, ни…

Gepostet von Maria Zakharova am Sonntag, 15. September 2019

Pretplatiti se
Obavijesti o
75 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Carlosan
4 godine prije

Malo mi baca na Helgu, još samo joj fali herr Flick :-))

4 godine prije

Glasnogovornica sa činovima? Tko je uopće izmislio to zanimanje?

Miki
4 godine prije

Lijepo zvuči ta ideja o isprici, ali to otvara pandorinu kutiju isprika. Tko bi se sve kome trebao i za šta ispričati ? Dugačak bi to bio spisak.

ejfnviergviernigvneiriverivneiniei
4 godine prije

Rusi bolje štite Srbiju nego srbi izdajnici.

Miro
4 godine prije

Sve uredu delno je u pravu, ali zar mora da to komentira u nekoj mornarskoj uniformi sa frizurom ko ona novinarka na Severno Korejski televiziji. Uredu su Rusi al pretjerase.

Ante
4 godine prije

Isprika Amerika? Ozračili su pola države sa radioaktivnim materijalom za sljedećih 10 000 godina. Nema tu isprike, jedino da se Srbiji isplate štetu u milijardama dolara.

Ante
4 godine prije

Samo treba pogledati kakve predsjedničke kandidate su imali u Americi. Trumpa i onu Kilari, oboje su predmet izrugivanja. Samo što je Kilari umiješana u ubojstvo Američkog veleposlanika u Libiji. Osim toga kada je bila mlada Kilari je kao odvjetnica oslobodila dvojicu silovatelja koji su silovali dijete. Još se na to fino smijala na to kada je davala intervju nekom novinaru. Ako znate engleski kopirajte ovo u youtube pa poslušajte što je ona radila kao mlada odvjetnica. YOU SHOULD KNOW HOW TRULY EVIL SHE IS. Toliko o njihovim političarima.

Mix
4 godine prije

Ma nemoj. Prezirem politiku USA ali da nisu bombardovali podivljalu Srbiju nastavili bi sa užasnim divljačkim pohodima na Balkanu ko zna do kad. Neka se Srbija izvini narodima Balkana prvo.

Slavonac
4 godine prije

Kad bi logicno pisalo o cinjenicama ,onda bi saznali ko to mora da se isprica.Uopce me nikad nije zanimalo,koje koje nacije i koje vjere.Uvjek sam drzo do svog,a tudje postivo.Samo istina moze da pomiri ove narode.

igi
4 godine prije

..ovaj MILF UGODAN OKU….

Borivoje
4 godine prije

Koja bre odšteta kada smo razrušili pola Balkana bre, možemo bre još pola. Ima bre da jedemo uranski čobanac još 500 godina!

puki
4 godine prije

Ma zašto preuzimate englesku transkripciju, kao što rade idioti na portalu Jutarnjega?

Trebate pisati Zaharova, a ne Zakharova

Pa nitko ne piše nio Khodorkovski (engleska transkripcija), već Hodorkovski

nitko ne piše Yeltsin, već Jeljcin

Zlatni
4 godine prije

Mda.
Isto tako, trebali su se ispričati nacistima, ali vidi čuda, još nisu.

Zvrk
4 godine prije

Nisu to prazne riječi….za kosovski problem bi bilo najbolje da još koje desetljeće bude zamrznuti sukob. taman dok se ne promijenu geopolitičke okolnosti. a činjenica je da se mijenjaju. jer nije slučajno da se zaredalo zemalja koje su povukle priznanje te poludržave. morat će se stoički istrpit provokacije, ali na koncu bi se ipak moglo vratiti matici. još uvijek mislim da će među albancima izbit međusobni sukob na relaciji sekularisti-antisekularisti gdje će prevagnuti ovi prvi uz pomoć vojske nove-stare matice. ostatak ostataka albanca koji ostanu na kosmetu će naposlijetku postat veći srpski patrioti od etničkih srpskih patriota…dakle, moglo bi se svesti na čečenski model.

Kajzer Soze
4 godine prije

Redakcijo ako ste obrisali moj komentar koji je bio odgovor na provokaciju trolovske budale onda budite bar dosledni pa brišite i ostale komentare koji vređaju , isti trol samo pod drugim nikom čitav dan palamudi na ovom tekstu i provocira,ako njega ne brišete onda nemate pravo ni da brišete druge komentare !

Zax
4 godine prije

Srbima je dovoljno da bace pogled preko granice u hrvatsku da shvate da od suradnje s amerikom nema nikakve koristi. Bar za narod. Politicka elita je druga prica. Sad je samo pitanje dalii je i srpska politicka elita izdajnicki nastrojena kao hrvatska

Nije bitno tko
4 godine prije

Kako niste shvatili, da se ona u toj uniformi izrugava onom natovom sotoni Stoltenbergu. Pa NATO je bombardovalo Srbiju.

Red Dog
4 godine prije

Ubili su simbol nezavisnosti, Jugoslaviju, za primer da otpor nema smisla.
Ali tada su mnogi shvatili sta ceka njih, pa je poceo otpor unilateralnom svetskom poretku.
Mislim da pod bombama propagande ne razumete koliki je Jugoslavija bila brand. Istorija ce obeleziti vreme sa „posle Jugoslavije“.

Trajko
4 godine prije

Masha,Masha: Pre ce Srbija da se izvini Shiptari negi Amerkanac Srbi.

Majk Majers
4 godine prije

Kad se sitin kako se slavilo bombardiranje Srbije kod nas… a iste bombe završile u Jadranu. Od gluposti je gluplja samo glupost

Tadmur Palmirović
4 godine prije

Zašto ne brisete onoga idiota sa sto nadimaka…?

NATO
4 godine prije

NATO alijansa

Lucija
4 godine prije

Zadranin
A još i shvatit da uniformom šalje poruku…

Klump
4 godine prije

Mojmu prijatlu umre oče ob tem se ločuje od žene z hčerko in ga tolažim, eh hebi ga vse nas nekaj skozi čas čaka -je neutolažljiv pa mal zakolnem e hvala bogu ,da ga ni osiromašen uran nesu-očeta, kaj še vse čaka srbijo pa me postrani -z zanimanjem pogleda a ti veš za to ?Ornk svinjarija pa nočem živali poniževat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.