Samo dan nakon izbora, Macronov Premijer Edouard Philippe dao ostavku

Edouard Philippe
14 komentara

Nakon što je stranka Emmanuela Macrona, osvojila većinu u Parlamentu, njegov najbliži suradnik i Premijer Edouard Philippe je dao ostavku.

Predsjednik Macron je prihvatio ostavku, ali je Edouarda Philippea imenovao iznova Premijerom koji će stvoriti novu Vladu. 🙂

Danas 20. 06. 2017. su stvari malo jasnije.  Zašto ostavka Premijera, a nakon nje novo povjerenje istom Premijeru? Jedan od ministara Richard Ferrand više neće biti ministar, a ostavka Premijera Edouarda Phillipea je bila formalni čin nakon parlamentarnih izbora. Protiv Richarda Ferranda se vodi istraga za sukob interesa, a koja se pojavila između dva kruga parlamentarnih izbora. Državno odvjetništvo je najavilo otvaranje istrage protiv, već bivšeg ministra, 1. lipnja 2017. godine.

Predsjednika Macrona čeka težak period. On želi pokrenuti bolne reforme koje mogu izazvati nemire. Ovim činom čisti buduću Vladu od svih nepotrebnih komplikacija.

Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gostgost
6 godine prije

nije vezano za temu samo bih upozorio da je jos jedan covjek u hrvatskoj zbog objave na facebooku zavrsio u zatvoru zbog govora mrznje procitao sam post takvh je milione na mrezama uskoro necemo smjeti ni misliti totalno su poludjeli usput covjek iskazao mrznju prema fasistima i ustasama

Milan
6 godine prije

Dao ostavku jer je počela protiv njega istraga radi nekih pronejvjera para nesto slično kad je bila istraga protiv Fillona.Kad je Trump izjavio da neće ispunjivati ugovor oko Pariskog dogvora oko klime,Macron je izjavio:Taj dogovor oko klime bude se pridrzavati americki narod i bez Trumpa.Sto je Macron napravio,kakvu gresku?Njegova greska je bila sto se počeo mjesati u upravljanjeu unutarnju politiku Amerike .Macron je kreirala drzavna americka elita koja se preko Francuske pokusa se ubaciti u upravljanje Amerike.Nakon te izjave počela je sitraga protiv Edouard Philippe.Macron uopce nema inteligencije,taj tekst mu napisala drzavna američka elita a on ga procitao,a onda su počeli dolaziti pojedinci sa crnim kufrima ,crnim odijelima i plavim kravatama.Macron treba tko ce sa njim upravljati,nema pored sebe maminku da ga povuče za uho ili obriše mu nos i zato priča gluparije..

Zvrk
6 godine prije

zbunjujuća situacija.

Berlusconi
6 godine prije

Niko nije procitao tekst , a jos manje razumeo, a ni autor se nije bas potrudio da objasni o cemu se radi…

Željko
6 godine prije

Mi smo “ljigavi” ali ovi Francuzi su mi najljigaviji narod u Europi!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.