Sastanak Trumpa i Putina i kratka pamet američke “progresivne elite”

SAD dekadencija
9 komentara

Američki demokrati, dio republikanaca, takozvana “progresivna javnost” i “američki ljevičari”, pod pretpostavkom da takvo što uopće postoji, okrenuli su se protiv Donalda Trumpa zbog njegovog ponašanja na sastanku s Vladimirom Putinom. No, čini se da svi zajedno vrlo malo poznaju povijest svoje zemlje, piše američki kolumnist Jack Hellner. Na portalu American Thinker Hellner podsjeća čitatelje da su američki predsjednici mnogo puta susreli s takozvanim “tiranima”, uključujući i iz one Moskve, ali ih nikada nitko nije optužio za “izdaju” i optuživao da su “opasne budale”.

Nakon sastanka Donalda Trumpa s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom su američki mediji napisali na stotine članaka u kojima su susret opisali “sramotnim” i “opasnim”.

Jack Hellner ističe kako se mediji, uz njih i demokrati, ponašaju kao da je predsjednik Trump bio prvi vođa zemlje  koji se susreo se s “tiraninom i pokušao uspostaviti odnos s njim”, što je s njihove strane “odvratno i pokazuje koliko poznaju američku povijest” .

Iz nekog razloga, takozvani “američki ljevičari” su zaboravili da se prethodnik Donalda Trumpa, Barack Obama susreo s predsjednikom Rusije, ali i čelnicima Irana i Kube, te sklopio ugovore s njima, piše Hellner.

“U isto vrijeme, Obamin nuklearni sporazuma s Teheranom je daleko opasniji nego Trumpov pokušaj da uspostavi komunikaciju s Vladimirom Putinom, ali su mediji i demokrati uvelike hvalili Obamu”, podsjeća autor.

Osim toga, 2012. godine je Obama tadašnjem predsjedniku Rusiju, Dmitriju Medvedevu, rekao kako se nada da će u njegovom drugom mandatu uspjeti pokazati rekao “veću fleksibilnost” u odnosima s Rusijom, a njegove su riječi objavljene nehotice zbog greške tehničara koji su ostavili uključene mikrofone. Ipak, američki se tisak nije pitao i nije ni htio razumjeti  što je predsjednik Obama želio ponuditi Moskvi i zašto je to učinio u tajnosti od javnosti i Kongresa.

“Ovo pokazuje da je sadašnja indignacija jednako lažna kao i priča o tajnoj suradnji s Rusijom”, rekao je Hellner.

U Sjedinjenim Državama gotovo svi kažu da Trump nije i ne bi trebao voditi pregovore s Rusijom i javno ga osuđuju. Ali Obama je 2017. kao predsjednik rekao da javne optužbe protiv Putina neće donijeti ništa dobro.

“Čak je i Obama znao da to neće donijeti ništa dobro, a zašto se svi ovako ponašaju kada je to učinio Trump?”, pita se novinar.

Trumpa se optužuje da su se članovi njegova izbornog stožera sastali s Rusima kako bi osigurali pobjedu na izborima, a da je američki predsjednik u Helsinkiju održao sastanak s Putinom bez formalnog dnevnog reda.

No, savjetnici američkog predsjednika Jimmya Cartera su se također sastajali sa sovjetskim državljanima tijekom njegova predizborne kampanje 1976. godine, ali nitko od njih nije bio optužen za tajne dogovore. Predsjednik John F. Kennedy je 1961. održati neformalne razgovore s “tiraninom” Nikitom Hruščovom, bez ikakvog jasnog plana, lai ga nitko nije osudio, podsjeća Jack Hellner.

Predsjednik Harry Truman se susreo s “tiraninom” Staljinom i nazvao ga “iskrenim, ali prokleto pametnim”. Niko ga zbog tih komplimenata nije optuživao za “izdaju”, kao što se optužuje Trump kada ima riječi hvale za Putina.

Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

Iz nekog razloga, takozvani “američki ljevičari” su zaboravili da se prethodnik Donalda Trumpa, Barack Obama susreo s predsjednikom Rusije, ali i čelnicima Irana i Kube, te sklopio ugovore s njima, piše Hellner.
…nema grbavijeg,pokvarenijeg,licemjernog političkog ološa nego što je američka deep state i njihovi mediji….ovaj govnar spominje iran i kubu a prešučuje saudijsku arabiju,katar,bahrein,južnoameričke diktatore itd…gade mi se ti licemjerni amerikanci koji uvjeravaju čitav svijet da njihovo gohvno miriše na ljubičice….

tedi
5 godine prije

To sve ludilo orgnizira tzv duboka drzava na cijem celu su najjaci igraci vojno industrijskih korporacija koje su korupcijom pod svoje uzele maltene sve se*atore i medijske magnate.Jer cime objasniti drukcije da se njihovi zahtjevi u Senatu odobravaju, bez ikakvog pitanja, u biliunima dolara.,
Ovaj susret Trampa i Putina ima jedini cilj,kako uspostaviti kakve takve odnose Rusije i SADe za dobrobit i jedne i druge drzave,sto izaziva velike strahove,jer bilo kakav-takav mir, i najminimalniji za njih je manje dolara,jer ce drave manje kupovati americko oruzje, makar uspostavom i komunikacije
Ta haranga je zbog straha sta su se njih dvojica dogovorili,a nagadanja po medijima idu do insuniacije kao da je Tramp potpisao kapitulaciju SADa Putinu.
Otud taj bijes u medijima po Trampu.

tuf
5 godine prije

“Obamin nuklearni sporazuma s Teheranom je daleko opasniji” – zašto i za koga ? Ovaj drži izraelsku liniju.

Mucke
5 godine prije

Zanimljivo ponasanje elite i establismenta,vide da stvari idu nizbrdo i da dogadjaji izmicu kontroli ali umjesto da prihvate odgovornost za isto(razvoj dogadjaja je posljedica politickog i ekonomskog zastranjivanja zadnjih 20 godina) radije upiru prstom u novoizabranog predsjednika.
Svaka slicnost sa SDP Hr.je namjerna.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

”Rusiji predviđam veliku budućnost. Međutim, morat će izdržati znatne kušnje i možda se čak suočiti s ozbiljnim nevoljama, no to će proći i zatim će se Rusija izdići i postati uporište Europe, možda i najmoćnije carstvo na svijetu.”

Theodore Roosevelt, 26. predsjednik Sjedinjenih Država (1901.-1909.)

RAJKO
5 godine prije

e tako ti je i u obicnom \zivotu neko je odvratan a neko mirise zlatom i tamjanom iako je istina on odvrATAN KO PROLJEV TAKO DA NAS NE TREBA CUDITI TA LJUDSKA OSOBINA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.