Satelitske fotografije tajne američke zračne baze snimile su 12 tajanstvenih “letjelica”

misteriozni objekti u bazi Tonopah
32 komentara

Na nedavnim satelitskim fotografijama baze Tonopah, američkog ratnog zrakoplovstva u Nevadi, vidi se desetak neidentificiranih letjelica na pisti. Postoji puno mogućih objašnjenja, ali baza je poznata po tome što je „ugostila“ letjelice iz područja 51, o kojem Pentagon još uvijek ne daje detalje.

Satelitske fotografije snimljene su u ujutro 6. prosinca i pokazuju najneobičniji prizor: 12 neobičnih letjelica koje se nalaze ispred isto toliko hangara, koje baza oskudno koristi i o kojima se malo zna. Ova razina aktivnosti u Tonopahu jednako je neobična kao i izgled nepoznate letjelice, koja nije zabilježena prije ili od tada, izvijestio je The Drive’s Tyler Rogoway, koji je otkrio ovo otkriće.

Tonopah sjedi na sjevernom rubu poligona za testiranje i obuku u Nevadi, dio je većeg kompleksa zračnih snaga Nellis koji uključuje zloglasno područje 51. Ovdje je testirano i pohranjeno mnoštvo najtajnijih i tehnološki najkompliciranijih oružja SAD-a, uključujući i atomsku bombu, zrakoplov F-117 Nighthawk stealth, te visokotehnološke špijunske zrakoplove, pa je uočavanje nečeg novog i neobjašnjivog daleko od neočekivanog.

U stvari, nekoliko službeno povučenih F-117 još uvijek leti iz baze, vjerojatno se koristi za radarske testove za profiliranje kako bi poboljšao Pentagonovo razumijevanje stealth tehnologije. Međutim, Rogoway brzo odbacuje ideju da bi ti misteriozni predmeti mogli biti Nighthawkovi, koji su obično smješteni drugdje u bazi i koji nikad nisu viđeni u tolikom broju.

Neke druge opcije uključuju stealth drone poput Lockheed Martin RQ-170 Sentinel ili neku nepoznatu letjelicu. Rogoway napominje da, s obzirom na to kako sjene padaju na slici i satelitsku nisku razlučivost od 3 metra, moguće je da se predmeti mogu djelomično izvlačiti iz njihovih hangara; moguće su da su to i velika vozila za prikazivanje, koja se koriste i za simuliranje protivničkih snaga, ali ako je to slučaj, zašto su raspoređeni na ovaj način i u ovom obrascu?

Ako su veći zrakoplovi i ovo su samo dijelovi nosa koji su vire iz hangara, to bi mogao biti glavni znak da su bespilotne letjelice, koje rješavaju probleme sa satelitskom vezom kako bi mogli daljinski letjeti, napominje Rogoway.

U prošlosti su otkrivene satelitske snimke bile zamagljene, kao što je Rogoway primijetio 2018. kada je na fotografiji Tonopaha profil zrakoplova bio namjerno prikriven. Ponekad to čak može rezultirati nacionalnim sigurnosnim incidentom, kao na primjer, kada su Google Maps donijele tajna mjesta tajvanske protuzračne obrane u 3D, još u veljači.

Baza Tonopah
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Il-2
4 godine prije

Očekujem reportažu na BalkanUFO kanalu…

Dopizdilomi
4 godine prije

Vanzemljaci došli u posjetu.

Jack
4 godine prije

To je vjerovatno expresni američki odgovor na one Putinove “crtiće” o novim ruskim oružjima! Očigledno je da su ga Ameri shvatili vrlo ozbiljno i požurili su s odgovorom! Ma i ja kažem: Đe ćete vi sa njima!? nema teorije…

U razdeljak te ljubim
4 godine prije

12 letjelica i isto toliko hangara? Molčim vas,po cemu ste to zakljucili osim sto ste prenijeli ovu vijest? Prvi i drugi red su identicno isti,pa stoga zakljucujem ako su ovo gore hangari,vjerovatno je i ovo dole isto. Identicno istih gabarita,boje,a na kraju krajeva jos nisam vidio letjelicu kvadratnog oblika 🙂

Slovenac
4 godine prije

Ajde rusofobna ameba pocni sa idiotzmima zalostno je da admin dozvoli ovu smece

Janoš
4 godine prije

Još kad bi se nešto vidjelo na slici, bilo bi super. 🙂

Max
4 godine prije

Možda se sprema kakav napad potajno??

Savovic Danilo
4 godine prije

Ignorisite ljude koji su na portalu da ubijaju dosadu I provociraju.Dosadice im vremenom kad ne obracate paznju na iste(ma o kome se radilo). Ajmo na temu sad- sve tkzv. tajne I misteriozne baze su u stvari ono sto I jesu-baze za razvoj vojne tehnologije I nista vise. Manje-vise znaju I jedni I drugi sa cim ko raspolaze I do kojeg nivoa se stiglo. Projekti od velike vaznosti se normalno pokusavaju drzati u tajnosti koliko se moze,mi jednostavno experimentisemo sa letjelicama raznih tipova(sto pilotskih,sto bespilotnih),ameri prednjace u naucnoj fantastici I namjerno ponekad “kao” procure slike ili “bivsi zaposleni” iz misterioznih baza jer treba opravdati onoliki vojni proracun,koji velikom vecinom ide na bas to-experimentisanje.Druge nacije koje mozemo nazvati svjetskim silama su vise pragmaticne,opredijeljeni budzet je za postepeno modernizovanje vojske I odrzavanje iste,dok Ameri bacaju milijarde ponekad na neuspjele programe a nosaci aviona evo za primjer su im vecinom van funkcije. Sva ta… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.