Saudijska Arabija javlja da je presrela bespilotnu letjelicu koju su poslali Huti

Jemen
5 komentara

Bespilotna letjelica, koju su poslali pobunjenici jemenski Huti protiv Saudijske Arabije, presretnuta je i uništena, javlja glasnogovornik Turki al-Maliki. Samo malo ranije, javljeno je o napadu na trgovački brodu u Crvenom moru.

Saudijska koalicija najavila je u noći između 8. i 9. srpnja da je presrela i uništila bespilotnu letjelicu protiv kraljevstva od strane Huti pobunjenika u Jemenu. Glasnogovornik arapske koalicije, pukovnik Turki al-Maliki je izjavio za medije da bespilotna letjelica nije stigla do “civilne infrastrukture”. Krajem lipnja, pobunjenici su potvrdili da su napali Međunarodnu zračnu luku Abha koristeći bespilotne letjelice i jednu elektranu u istom gradu. U tom napadu je bilo žrtava, tvrde saudijske vlasti.

U večernjim satima 8. srpnja, mornaričke snage arapske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom,  spriječile su napad pobunjenika na trgovački brod u južnom Crvenom moru. Kao što je pukovnik Turki al-Maliki objasnio Saudijskoj novinskoj agenciji (SPA), pobunjenici su koristili mali brodić napunjen eksplozivom.

Političko-vojni sukob između vlade i Huti pobunjenika, šijitskog pokreta Ansar Allah, nastavlja se od 2014. U prosincu 2018. godine, strane u sporu po prvi put su se sastale za pregovaračkim stolom. Ovaj sastanak, organiziran pod okriljem UN-a, omogućio je sklapanje niza sporazuma.

Izvor: Sputniknews

Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tony
4 godine prije

Tacno, saudiski aerodromski hangar je presreo jednu bespilotnu letjelicu …

denis
4 godine prije

Nisam vidio da si prije osuđivao razaranje Jemena i ubijanje desetine tisuća civila od strane saudijskih govana.

Max
4 godine prije

Arapska koalicija Kojoj Europa i SAD prodaju oružje protiv vlastitih zakona godinama razara yemen pa se mora suočiti s posljedicama. Njihove vojskee naoružane najmodernijm oružjem ne mogu ništa jemenskoj vojsci i Hutijma koji imaju AK 47 i RPG.

Prvi od 7
4 godine prije

Da su bosonogi i.nenaoruzani onda bi ti njihova smrt bila opravdana. Po tebi ,oni se ne bi smjeli ni

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.