Senator Graham obećava podršku za zonu zabrane letova iznad Ukrajine

Lindsey Graham
31 komentar

Republikanski američki senator Lindsay Graham, koji je pozvao na pritvaranje i ubojstvo ruskog predsjednika Vladimira Putina, okrivio je američkog predsjednika Joea Bidena, jer je odbio dopustiti slanje borbenih zrakoplova sovjetske proizvodnje Poljskoj koja bi ih proslijedila Ukrajini, jer se američki predsjednik bojao da će eskalirati ukrajinsku vojnu krizu u globalni nuklearni rat.

Senator Lindsey Graham izjavio je u nedjelju da bi, u slučaju da Kremlj u Ukrajini koristi kemijsko oružje, podržao stvaranje zone zabrane letova iznad zemlje.

“Bidenova administracija zaustavila je taj transfer. U jednom trenutku su rekli, ‘pa oni ne koriste zrekoplove koje imamo, ali ako im damo više, to bi bio Treći svjetski rat'”, rekao je Graham. “Dogodilo se da je Putin prijetio Bidenu, a on se presavio kao jeftino odijelo”, objašnjava Graham.

Osim toga, Graham je rekao da govor potpredsjednice SAD-a Kamale Harris u Poljskoj ovog tjedna u vezi s diplomatskim stavom Washingtona prema istočnim partnerima NATO-a “nije adekvatna zamjena za Migove koji su trebali ići u Ukrajinu kako bi pomogli Ukrajincima da se brane”.

Graham je odbacio strahove od trećeg svjetskog rata ako SAD pošalju borbene zrakoplove u Ukrajinu, iako je Kremlj izričito izjavio da će smatrati premještanje zrakoplova crvenom linijom.

Konzervativni senator GOP-a dodatno je sugerirao da su strahovi od mogućeg nuklearnog rata Kremlja “blef”, dodajući da se ruski predsjednik mora svrgnuti s vlasti na bilo koji način, uključujući i atentat.

“To neće biti svjetski rat. Sve je ovo blef. Putin zna da nitko ne dobiva nuklearni rat”, rekao je. “Kad bi naredio preventivni udar na Sjedinjene Države, neki bi mu general pucao u glavu.”

Prošlog tjedna ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da će se sve, zrakoplovi ili druga vojna sredstva koja pokušaju nametnuti zonu zabrane leta, tretirati kao vojni cilj.

Grahamov sugestivni komentar dolazi nakon što je američko Ministarstvo obrane u nedjelju izjavilo da ne vidi nikakve pokazatelje predstojećeg kemijskog ili biološkog napada Moskve u Ukrajini, iako je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg ranije tvrdio da Rusija možda razmišlja o kemijskom napadu.

“Želim biti oprezan. Ovdje ne ulazimo u procjene inteligencije. Trenutno nismo vidjeli ništa što bi ukazivalo na neku vrstu neizbježnog kemijskog, kemijsko-biološkog napada, ali ovo pratimo vrlo, vrlo pomno”, rekao je glasnogovornik američkog ministarstva obrane John Kirby za televizijsku kuću ABC.

Kremlj je te optužbe odbacio kao neutemeljene. Također ovog tjedna, Moskva je objavila podatke koji razotkrivaju tajnu bioloških postrojenja povezanih s SAD-om u Ukrajini.

Ruska vojska je ustvrdila da je Pentagonova agencija za smanjenje obrambene prijetnje bila uključena u rad više od 30 bioloških laboratorija diljem Ukrajine, te da su laboratoriji uključeni u skladištenje i istraživanje brojnih smrtonosnih agenasa.

Prema ruskom ministarstvu obrane, otkriveni su dokazi koji sugeriraju da Kijev razvija biološko oružje za ciljanje etničkih skupina. Rusko Ministarstvo obrane dodatno je ustvrdilo da su kijevski znanstvenici, na temelju uzoraka dobivenih tijekom specijalne vojne operacije Kremlja u Ukrajini, istraživali migraciju ptica između Rusije i Ukrajine kao potencijalnog vektora za biološko oružje.

U utorak je zamjenica državnog tajnika za politička pitanja Victoria Nuland priznala da Ukrajina ima “ustanove za biološka istraživanja”, dodajući da su SAD zabrinute da bi mogle pasti pod rusku kontrolu, izazivajući zabrinutost nekih da bi projekti u razvoju u tim laboratorijima mogli vidjeti patogene stavljen u borbene uvjete.

Nakon što su otcijepljene republike Donbasa zatražile pomoć u obrani od napada ukrajinske vojske, Kremlj je 24. veljače proglasio specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Kao rezultat toga, zapadne nacije i druge zemlje diljem svijeta pokrenule su širok raspon sankcija protiv Moskve dok su slale visokotehnološko oružje i druge logističke resurse u Ukrajinu, a dok strani plaćenici masovno ulaze u zemlju.

Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
GoCro
2 godine prije

Rusi igraju šah, a amerikanci poker. To im se odražava i na vanjsku politiku, možda zvuči banalno, ali razmislite o tome.

pirat sa køriba
2 godine prije

kaze “otkriveni su dokazi koji sugeriraju da Kijev razvija biološko oružje za ciljanje etničkih skupina.” To sad barem nece biti tesko kad su prikupili dna od svih na planeti preko PRC testova

Venom
2 godine prije

I ovom pedofilu ponestalo materijala

Throne
2 godine prije

Novi usa mali hitler koji bi htio bit veci.

2 godine prije

Zadnji ovakav ratoborni senator je imao glaukom.
Mržnja mu je pojela mozak i na kraju je umro.
Zvao se McCain.

Keki
2 godine prije

Dakle vidi se crno na bijelo tko želi treći svjetski rat. Nikakva Rusija, zapad i isključivo zapad.

tihobl
2 godine prije

A zasto NATO ne zabrani rusima da lete?

tihobl
2 godine prije

Ima bolja vijest:
Pitali novinari Kamilu koliko ce USA primiti ukrajinskih izbjeglica, a ona prsla u smijeh.

2 godine prije

Taj čovijek je odraz američke kulture, oz. NEKULTURE!
Čisti primitivizam.
U americi ubijanje političara, od toga 4 predsjednika, nacionalni šport.
Lista je duga 57 imena.
Zato, taj primitivac neka brine o svom životu.

Ja to onako
2 godine prije

Matorom pedofilu zlo se vidi u ocima,taj veruje u sotonu sigurno.

stopostoo
2 godine prije

Srećom pa ta budala nije više pozicionirana, od takvih umišljenih idiota mogle bi milijarde poginuti.

pirat sa køriba
2 godine prije

Ne znam za vas ali meni dođe ushit i toplina oko srca kad vidim satranu rusku mašineriju po Ukrajini.

Detektor
2 godine prije

Lindsey Graham i ogromna većina američki republikanskih navodnih “konzervativaca” su dokaz koliko je tzv. “konzervativizam” pogubna a istovremeno jalova ideologija. Isti Graham i ostala ekipa “junačkih” američkih “patriota” koji sad zagovaraju praktično rat s Rusijom nisu ni pisnuli zbog korona tiranije niti divljanja BLM-a i antifa nego su se kao zadnje peezdurine zavukli u mišje rupe. Ovom “junaku” sa ženskim imenom ne smeta Trudoovo teroriziranje vlastitih građana u susjednoj mu Kanadi, kao ni nepostojanje američke južne granice koju prelazi kako i kad se tko sjeti, ali je spreman do zadnjeg Ukrajinca, Europljanina ili siromašnog američkog “rednecka” i crnca braniti ukrajinske granice i demokratsko pravo Ukrajinaca na analni seks i promjenu spola po uzoru na njegovu vlastitu propadajuću (hvala Bogu na tome) državu. Ovim postaje savršeno jasno da su američki “konervativci” odnosno republikanci jednake kukavice, jalovičari i izdajnici svog naroda kao i “demokršćani” i “pučani” iz europskih “desnih centara” i da… Čitaj više »

mrdo
2 godine prije

Obećanje ludom radovanje. Jednog dana će ukro nacisti možda shvatiti da ih kauboji jеbu u mozak i koriste ko topovsko, a bogam’ i raketno meso.

Lucija, prva
2 godine prije

Hm…možda bi se za McCaina i mogla nać’ riječ opravdanja ,- zarobljenik u Vijetnamu.

Za ovoga – ne.

Išla pogledati njegov “active duty”.
Bio advokat u Njemačkoj. U am.vojsci. Frankfurt.

Pa je onda glumatao: da je bio u Zaljevskom ratu. Napao ga “The Hill”.
… Hill contended that Graham was describing himself on his website as an Operation Desert Shield and Desert Storm veteran.”

“2006, the Court of Appeals for the Armed Forces set aside the lower court’s ruling after concluding it was IMPROPER for Graham to serve as a military judge.”

“…senior legal adviser to the Air Force in Iraq and Afghanistan from August 2009 to July 2014, OVERSEEING THE DETENTION of MILITARY PRISONERS.”

Tupko Glupko
2 godine prije

Kao zanimljivost treba navesti da je u razdoblju između svibnja i kolovoza 2019. godine, Ukrajina je bila jedina država uz Izrael gdje su predsjednik (Zelenski) i premijer (Grojsman) bili Židovi.
Židovi inače čine 0,2% ukrajinske populacije.

FROJD
2 godine prije

LUPETA. STA CE. NEKO MU TUSNE MILION DOLARA U DZEP PA LUPA LI LUPA. STO NE ODE U ROV MAJKE TI. DA VIDIS STA JE TO. MINUS 10.TRI PUTA USTAJANJE PO NOCI. STRAZA. HRANA. MESNI DORUCAKVSTAR 40 GODINA. CIGARE STARE 40 GODINA RIZA S CRVICIMA I TRUMAJOVIM JAJIMA. AJDE KONGRESMENE.

Max
2 godine prije

Graham se pjeni ali uzalud.

Boba Lazarević
2 godine prije

On voli mlatiti tuđim nježnikom. Vjerojatno zato jer svojeg nema. Zaboravio je da je igranje s nuklearnim ratom isto što i eksperimentiranje s opasnim virusima: čak i ako je to na drugom kraju svijeta, Amerika nije dovoljno daleko da bi bio siguran.

Ali dobro je znati da su pozivi na ubojstva političara sada “in”. Prenijet ću prijatelju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.