Senatori Sanders i Warren protive se aneksiji Zapadne obale

Bernie Sanders - Elizabeth Warren
8 komentara

Skupina demokrata predstavit će rezoluciju s ciljem da upozore Netanyahua, koji je nedavno izjavio kako se zalaže za proširenje suverenosti Izraela na sva kolonizirana naselja.

Pet demokratskih senatora, uključujući zamjenika predsjednika skupine u Zastupničkom domu i dva ozbiljna kandidata za predsjedničku inauguraciju, predstavili su u četvrtak rezoluciju koja se protivi bilo kakvim planovima za izraelsku aneksiju Zapadne obale. Očito se radi upozorenju premijeru Benjaminu Netanyahuu, koji je nedavno izjavio kako se zalaže za širenje izraelskog suvereniteta na sva naselja .

“Jednostrana aneksija dijelova Zapadne obale potkopala bi ideju o rješenju s dvije države, oštetila odnose Izraela sa svojim arapskim susjedima, ugrozila židovski demokratski identitet Izraela i njegovu sigurnost”, piše u ovoj neobvezujućoj rezoluciji.

Dodaje se: “Američka politika bi trebala osigurati uvjete za pregovaračko rješenje o dvije države”.

Rezoluciju su inicirali senatori demokrata Jeff Merkley (Washington), Dick Durbin (Illinois), Elizabeth Warren (Massachusetts), Tammy Duckworth (Illinois) i Dianne Feinstein (Kalifornija) i Bernie Sanders.

Bernie Sanders i Elizabeth Warren su demokratski predsjednički kandidati koji su osudili želje Benjamina Netanyahua, izrečene prije izbora 9. travnja, da pripoji sva židovska naselja na Zapadnoj obali.

Ljevičarska organizacija na Bliskom istoku J Street pozdravila je rezoluciju. “Ova rezolucija je važno upozorenje Trumpovoj administraciji protiv svakog pokušaja da se potakne aneksija ili da se potkopaju izgledi za rješenje “dvije države”, rekao je predsjednik organizacije Jeremy Ben-Ami.

Benjamin Netanyahu i Donald Trump su trenutno zaustavili promociju ideje, dok zet američkog predsjednika Jared Kushner ne objavi ekonomsku komponentu mirovnog plana na kojem je radio dvije godine.

Senatori Feinstein i Sanders pripadaju židovskom narodu, a njihove kolege Durbin i Duckworth već dugo imaju dobre odnose s pro-izraelskom zajednicom, tvrdi The Times of Israël.

The Times of Israel

sanders
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
4 godine prije

Svim tim Plastelinskim i Izraelskim političarima trebalo bi zabraniti da se bave politikom. Samo tako se može osigurati da za jedno dvije tri generacije se možda osigura kakav takav dijalog između Palestinaca i Židova.

jezevakucica
4 godine prije

Ja sam za aneksiju zapadne obale, ali SAD-a i to od strane palestinaca.

cogo
4 godine prije

zaboravili su židovi drugi svetski rat ,,sada su oni zamjenili nacišvabe,,pamćenje jim baš nije neka vrlina,,a mogla bi se zgodovina ponoviti,,cudna je ta njihova demokracija ,,

Z.A.
4 godine prije

Koji idiotluk.Zet presjednika SAD,Jared Kushner radi na izradi ekonomske komponente mirovnog plana.Jevrej (Jared Kushner) stvarno ce biti nepristrasan (radit ce ni po babi ni po stricevima)Sve odluke koje je donio Tramp a na stetu Palestine a i Sirije mogu se pripisati nepristrasnom angazmanu Jareda Kushnera.Pa ako su americki senatori iole dobronamjerni i u sluzbi pravde i,demokratije koju zdusno zagovaraju nek poniste sve odluke i sporazume koje je donio i potpisao Tramp kad nebude vise presjednik SAD,jer on isti je razvrgao Obamine sporazume i odluke na stetu Irana, Palestine,Sirije i drugih.

puf
4 godine prije

Plan Izraelaca za Palestince je jasan kao dan. Jos prije par decenija su govorili o tome, ali ih niko posebno nije shvatao zaozbiljno. Sporazumom iz Osla 1993. ili 1994. godine, nisam siguran kad je potpisan Palestinska samouprava je dobila kontrolu nad 18% Zapadne Obale. Ovo je takozvana Zona A, gdje Palestinska samouprava ima punu kontrolu. Međutim, ti dijelovi nisu uopce povezani, te su podijeljeni na 7 manjih dijelova, koji vecinom obuhvataju velike palestinske gradove sa okolinom i to:Ramallah, Betlehem, Hebron, Jericho, Nablus, Jenin i Tukarn (ili kako se vec zove). Dakle to je 7 mini autononomnih palestinskih drzavica na Zapadnoj Obali. Druga zona stvorena u Oslu je Zona B, koja obuhvata 22% teritorija Zapadne Obale i gdje Palestinska samouprava ima civilnu kontrolu, ali Izrael ima vojnu i opcenito sigurnosnu kontrolu. Treca, a ujedno i najveca zona je Zona C, koja obuhvata 60% teritorija Zapadne Obale, gdje Izrael ima punu, i… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.