Sergej Šojgu: Ukrajina gubi

Prvi veliki intervju s generalom Šojguom: „Propadanje mnogih država je započelo raspadom vojske“
33 komentara

Snage Kijeva su sve manje unatoč zalihama zapadnog oružja, izvijestio je Sergej Šojgu

Pokušaji Kijeva da napreduje na prvoj liniji i dalje su beskorisni i rezultiraju velikim gubicima na bojnom polju i padom morala među ukrajinskim vojnicima, rekao je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

“Unatoč isporuci novih vrsta NATO oružja, kijevski režim gubi. Ruske snage nastavljaju provoditi aktivnu obranu, učinkovito nanoseći štetu”, rekao je ministar tijekom sastanka vlade u srijedu.

Šojgu je posebno istaknuo uspjehe ruskih snaga protuzračne obrane, pohvalivši ih za više od 1400 uspješnih presretanja ukrajinskih sredstava prošlog mjeseca. Oborene mete uključuju 37 zrakoplova i šest taktičkih balističkih projektila ATACMS, ustvrdio je. SAD je osigurao potonju sposobnost ranije u listopadu, nakon višemjesečnih zahtjeva ukrajinske vlade.

Šojgu je usporedio broj oborenih ukrajinskih zrakoplova s brojem F-16 koje su zapadni donatori obećali Ukrajini. Rusiji bi trebalo otprilike 20 dana da je uništi brzinom prikazanom prošlog mjeseca, istaknuo je.

Zapadne vlade obećale su da će podupirati Ukrajinu “koliko god bude potrebno” da poraze Rusiju na bojnom polju, ali njihova sposobnost da ispune obećanje ostaje upitna. Sukob na Bliskom istoku, koji je izbio prošlog mjeseca i izazvao porast potražnje za oružjem od strane Izraela, dodatno je oslabio sposobnost Kijeva da osigura zapadnu pomoć.

Pomoć Ukrajini postala je točka prijepora u američkom Zastupničkom domu u kojem je većina oporba. Novoimenovani predsjednik GOP-a Mike Johnson prošli je tjedan odbacio prijedlog Bijele kuće da se skupi potrošnja na nekoliko sigurnosnih ciljeva, uključujući Ukrajinu. Prijedlog zakona koji je iznio na pod u ponedjeljak predlaže poseban paket od 14,3 milijarde dolara za Izrael. Američki predsjednik Joe Biden rekao je da će staviti veto.

Cijena sukoba za zemlje EU-a vrši pritisak na njihove vlade, dok se glasači okreću strankama koje se obavezuju da će nacionalnim interesima dati prednost nad podrškom Kijevu, kao što su pokazali opći izbori u Slovačkoj krajem rujna. Njezin novoizabrani premijer Robert Fico usprotivio se pomoći Ukrajini, navodeći probleme s korupcijom u Kijevu.

rusijaSergej Šojguukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hogar
5 mjeseci prije

Posalji Bidenu Tzar nuke u sobu i nema vise ratova ni genocida

JaSamJa
5 mjeseci prije

Očišćena za koga ?

Fish
5 mjeseci prije

Zelenom je daska odavno premazana sapunom, a sad ju već počinju naginjati

gargamel.
5 mjeseci prije

Nisam na terenu, pa ne znam. Rusija razvlači i davi kao piton, a zapad u grču izmišlja i stvara nove sukobe. Nego da se i mi na Balkanu opet spremimo, ko ne vjeruje , pa nisam ni ja vjerovao 1990-te.

tihobl
5 mjeseci prije

У Украјини је у поноћ почело тешко гранатирање Авдејевке

 Украјински извори јављају да положаје Оружаних снага Украјине нападају руске ВБР батерије. Гранатирање је једно од најјачих у последње време.

Експлозије се јављају и у Полтавској области. Удари су, према прелиминарним информацијама, изведени на Кременчуг, где се налази највећа рафинерија нафте у Украјини.

Max
5 mjeseci prije

Kao što je i najavljeno.

tihobl
5 mjeseci prije

Ким Џонг Ун: ,,Од ментално оболелог Бајдена нисмо чули ништа осим сулудих теорија о Украјини и лажи о Палестини.”

tihobl
5 mjeseci prije

Шеф Ростеха Сергеј Чемезов изјавио је да је производња тенкова у Русији 2023. године повећана седам пута, а оклопних возила 4,5 пута.

tihobl
5 mjeseci prije

Бајденова администрација препоручила је кијевском режиму да задржи Авдејевку док су у току преговори о новом пакету помоћи Украјини. Ако град падне, републиканци ће имати додатни разлог за смањење финансирања, пише Резидент.

tihobl
5 mjeseci prije

Макрон је стигао у Казахстан. Посета је одржана у контексту губитка извора уранијума у Нигеру.

Sad mora moljakati ruse da mu prodaju uranijum.

tihobl
5 mjeseci prije

Алексеј Арестович:

“Рускоговорећи не би требало да имају свето право да се боре за Украјину. Треба им то право одузети, нека седе у позадини и стиде се што нису хероји”.

Pametno. Sta imaju mobilisati ruse koji jedva cekaju da se predaju.
Jedini problem ako uvedu ovo pravilo sto vise niko nece govoriti tvz. ukrajinski kako bi izbjegli mobilizaciju. Svi ce preci na tecan ruski, cak i u Lavovu.

Darko 7
5 mjeseci prije

Ukrajina je ispunila svrhu i sada više nije potrebna Zapadu. Financira se novi sukob na bliskom istoku i za Ukrajinu se više nema novaca. Nevjerojatno je koliko se strahota dogodilo u Ukrajini samo zato da bi se financijsko – politička elita naslađivala našim patnjama.

tihobl
5 mjeseci prije

Битка код Доњецка: 1. корпус уништио 3 америчка Бредлија на северу Авдејевке

5 mjeseci prije

dobit ce ovaj put, drugi put jos nesto, treci put mozda i to ce biti to. nece oni davati ukrajini jos puno godina.
ukrajini je jedini spas da ju rusija okupira. dokad su ono englezi otplacivali dugove iz prvog svjetskog rata? donedavno, do 2000 i neke?
ukrajina ne moze svoje dugove otplatiti 300 godina. uzet ce ih blackrock pod hipoteku cjelokupne.
razruseni, raseljeni, obogaljeni. cak i da ne izgube rat bit ce im 10 puta gore nego u jeljcinovoj rusiji. neka vide kako se mariupol obnovio.

Suze Roni
5 mjeseci prije

U Ukrajini je proglasena opca mobilizacija jer im je situacija kriticna, w nemaju dovoljno vojnog kadra. Ukratko, ukrajinska vojska puca po savovima i evidentno je da je i njima jasno da su izgubili rat jer je Rusija prejaka. Zelenbaba je izgubio autoritet i zapovjednici na terenu mu masovno otkazuju poslusnost.

Gad
5 mjeseci prije

Ako je itko mislio da se Ruse može dobiti konvencionalnim ratovanjem na kopnu… nije baš dobre glave. 😁

tatamata
5 mjeseci prije

dovljno je vidjeti da nema nasih nazi gofana i znamo da su i oni digli ruke od urka ….

Noname
5 mjeseci prije

Sjevernoatlantski savez neće moći izdržati vojni sukob s Rusijom, koja ima najmoćniju vojsku na svijetu, rekao je bivši obavještajni časnik američke vojske Scott Ritter u intervjuu za YouTube kanal Through the eyes of.
“Rusija se ne bori samo s Ukrajinom. Da, to su ukrajinski vojnici koji daju svoje živote. Njih (Oružane snage Ukrajine – prim. ur.) osigurava ekonomska i vojna snaga kolektivnog Zapada. Dakle, Rusija se bori s NATO-om, s Sjedinjenim Državama. Rusija pobjeđuje”, istaknuo je.
Prema Ritteru, NATO je počeo shvaćati da ne može osigurati pobjedu oružanih snaga Ukrajine, štoviše, savez nije bio u stanju obraniti vlastite pozicije. “Ruska vojska postala je najspremnija na svijetu. Obrambena industrija saveza ne samo da ne može Ukrajini osigurati potrebnu količinu streljiva, već ni samu sebe”, zaključio je bivši obavještajac.
Ranije je predsjednik Vladimir Putin rekao da Rusija ne želi izravan vojni sukob s NATO-om, ali ako to netko želi, Moskva je spremna na to.

Vikton
5 mjeseci prije

A di su sad slava usraini,nestao im je poklic koji supci,kad se sjetim u EU sotonskom paramentu uzvikivali slava usraini,a sad muk vise nema slave dopizdilo im,ili oni supci internet ratnici kako su bili zestoki,zvali svakoga tko razmislja svojom glavom da smo putinofili itd.
A mi samo razmisljamo svojom glavom i znamo tko stoji iza svega a navijat za rat i smrt mogu samo idioti i supci koji rata nisu vidili.

abc
5 mjeseci prije

Znači da je hiber promašio loptu………

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI