Sirija odgovorila na raketni napad izraelskog režima

Izraelske zračne snage
43 komentara

Službeni Damask je priopćio kako su izraelski zrakoplovi proveli napad na Siriju. Zrakoplovstvo izraelskog režima je provelo raketni napad iz libanonskog zračnog prostora i gađalo je istraživački centar u blizini glavnog grada Sirije.

Govori se o eksploziji barem tri projektila na području Znanstveno-istraživačkog centra Jamraya, za kojeg izraelski režim sumnja da je baza iranske vojske. Damask je priopćio kako je sirijska protuzračna obrana uspjela uništiti nekoliko projektila prije nego što su pogodili cilj.

Za sirijske vlasti je napad izraelskog režima otvorena agresija protiv Sirije, a napadi na sirijske ciljeve u Damasku se smatraju kao podrška terorističkim skupinama koje su aktivne u Siriji.

Ovo je drugi put u dva mjeseca da oružane snage židovske države gađaju Znanstveno-istraživački centar Jamraya  u blizini Damaska, a ranije su u više navrata gađale vojne objekte na području Sirije. Prema službenom priopćenju izraelskog režima, napadaju se položaji iranskih snaga u Siriji i položaji libanonskog šiitskog pokreta Hezbollah, koji podupiru Damask.

U proteklih nekoliko mjeseci je protuzračna obrana Sirije znatno poboljšala učinkovitost i u proteklih nekoliko sličnih napada je uspjela uništiti više projektila još u zraku. Sada u prosjeku u izraelskim napadima ove vrste na objekte u Siriji padnu dva do tri projektila, koji više ne uzrokuju znatnu štetu na ciljanim objektima.

Prema drugim informacijama se radilo o raketnim napadima Izraela koji je proveden s teritorija židovske države, ali je drugi dio informacija u oba izvora isti i tri su projektila pala na područje centra, a ostale je uništila sirijska protuzračna obrana.

Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
6 godine prije

Ja po naslovu, dok nisam pročitao tekst, pomislih da je Sirija odgovirila Izraelu na isti način, provedbom raketnih napada na njegovoj teritoriji.

Petar Veliki
6 godine prije

Čudi me da to izraelsko raketiranje rusi dopuštaju na teritoriji Sirije. Ipak su Sirija i Iran glavni saveznici protiv zapadnog ISIL-a.

Ivo
6 godine prije

Nije odgovorila,samo se branila. Subaru je bio u pravu kad je to predvidio kao razlog za sastanak Rusija-Iran nekidan.

Haris
6 godine prije

Židovi ne miruju

Konstantin
6 godine prije

Nazalost i Sirija mora da “miruje” prema IzraHELLu sve dok ne privede pri kraju rat sa kozojebima … a kraj jos uvek nije na vidiku. :o(

Majk Majers
6 godine prije

Libanonci nemaju nikakvu PZO-u???

Ivo Lola
6 godine prije

U Siriji su svjesni da je svaki ovakav napad samo puka provokacija Izraela, kako bi Sirija u odmazdi napala ciljeve u Izraelu, i tako dobili izgovor da u otvoreni rat uvuku SAD. I Izrael zna da američka vojna moć blijedi i da će svakim slijedećim danom možda biti prekasno, te da će ostati u neprijateljskom okruženju, bez jasne i snažne vojne potpore svog prekooceanskog velikog brata. Administracija SAD je također svjesna financijsko-tehničkih limita za vođenje otvorenog rata protiv Sirije, što nije tajna, o tome su govorili američki admirali i generali ali, američka duboka država, dioničari vojno-industrijskog kompleksa, ne mare za interese SAD-a, zainteresirani su samo za dodatno izvlačenje novca iz državnog proračuna i profit u ime rata. Njima takav scenario odgovara i po cijenu fijaska eventualne vojne intervencije. Međutim, treba biti realan. SAD je svoju vojnu moć gradila nekoliko desetljeća, a izgubila je u jednom desetljeću, i jednostavno nema načina… Čitaj više »

antun comb
6 godine prije

“priopćio kako je sirijska protuzračna obrana uspjela uništiti nekoliko projektila prije nego što su pogodili cilj”…..mozes mislit, unistili nekoliko a roknulo ih nekoliko. I tih nekoliko sravnili sa zemljom taj “istrazivacki centar”.ahahaaaa. kako ide ona narodna, pomozi boze onome koga rusi brane……

Weteran
6 godine prije

“Upotrebna vrednost”!?
Upotrebna vrednost deset miliona Izraelaca je veća od upotrebne vrednosti jedne milijarde Arapa!
Moskva i Vašington to najbolje znaju!
Znaju to i ostali?!

bbbb
6 godine prije

Pa rekoh ja jučer da je Nosferatu zvao Rohanija da se ne ljuti jer će mu braća udariti po irancima-sirijcima nema veze.

Stevo
6 godine prije

Rusija bi trebala stati u zastitu sirije i i slucaju kad je napadnu zidovski teroristi ne samo muslimanski

antun comb
6 godine prije
Juka
6 godine prije

Smradovi cionisticki cak im ni putin ne smi nista

Juka
6 godine prije

Zanimljivo izrael bombardira siriju a putin im to ne brani…mislio sam da je rusija zastitnik sirije

Igor
6 godine prije

Izraelski režim?
Neko nezna kaj to znači, ili ja ili vi.

vjaceslav
6 godine prije

izraelski režim? znam za asadov, putinov, sjevernokorejski i to mi je logično, ali izraelski?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.