Sirijska vojka ušla u strateški grad Kobane na sirijsko-turskoj granici

Sirijska vojska ušla u Kobane

Lokalni dopisnici Sputnik Arabija i lokalni Sputnik Turska potvrdili su da je sirijska vojska ušla u grad Kobane na sirijsko-turskoj granici.

Nakon što su se u srijedu popodne u nekim lokalnim medijima pojavila kontradiktorna izvješća, ulazak sirijskih oružanih snaga u pogranični grad Kobane u večernjim satima potvrdili su dopisnici Sputnjika na licu mjesta, pozivajući se na lokalne izvore. Sirijska državna televizija također je potvrdila ovu vijest.

Vojni izvor rekao je za Sputnjik da su jedinice sirijske vojske u blizini takozvane kurdske administracije Kobane. Vojnici su bili raspoređeni na zapadu, istoku i jugu grada, 150 kilometara od Alepa blizu granice s Turskom, rekao je dopisnik Sputnjika Turska.

Sirijski vojnici ranije su ušli u Raqqu, grad na sjeveroistoku zemlje kojeg su kontrolirali Kurdi.

Sirijska vlada poslala je svoje oružane snage na sjever zemlje u skladu s sporazumom s kurdskom upravom da se pozabavi ofenzivom turske vojske 13. listopada. Operacija Izvor mira, koju je Ankara pokrenula 9. listopada, imala je za cilj stvoriti tampon zonu, izjavio je turski predsjednik Erdogan. Međunarodna zajednica osudila je postupke Turske, a 28 zemalja EU više puta je pozivalo na okončanje operacije.

Stvari se odvijaju puno brže nego je itko mislio. Vojska Sirije napreduje i ubrzano stavlja pod kontrolu nacionalni teritorij.

19
Ostavite komentar

avatar
10000
 
5 Grupirani komentari
14 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
19 Komentatori
Bajromladen3xnessyLucijaLurker Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
@GRO
Gost
@GRO

Turski napad se zove Izvor Mira, bombarduju Siriju a pomene izvor MIRA, ima li kakvo znacenje ovo, nemogu biti pametan, ili je prevod losh ili su Turci LUDI

Siniša
Gost
Siniša

Sarkastično ali ima veze s mirom….gdje god su Rusi došli mir je uspostavljen a sve kao posledica Turske intervencije.

DažBog
Gost
DažBog

Jel’ ko vidio Burtovca?
Aaaaa, radi kao kondukter u zelenom autobusu i ceka da prijedje crvenu liniju.
Voziii Mishkooo.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Eno ga. Sjedi na grani i plače.

Mucke
Gost
Mucke

A kobane se nalazi na 1 km od turske granice.I sad na koju foru su ovi stigli prije Turaka ako nije bilo prethodnog dogovora izmedju svih zainteresiranih?

tihobl
Gost
tihobl

Turci nisu mogli doci dok se ameri ne povuku, ameri se nisu mogli povuci dok nisu dosli ruski vojni policajci da im obezbjede prolaz do Tanfa. Sa rusima dosli su i sirijci i to je sva prica.

Ko je kriv Erdoganu sto ga je napustilo pola islamista i vratilo se alkaidasima u Idlib? Kad je isao na Afrin imao je triput vece snage. A sad bi da odgrize daleko veci komad teritorije sa nekoliko bataljona. E pa ne ide to tako.

palermo
Gost
palermo

A iz Al Tanfa Ameri ne misle ići?

tihobl
Gost
tihobl

Misle, ali izraelci im ne dozvoljavaju.
Vezi konja gdje ti aga kaze.

Lucija
Gost
Lucija

tihobl
Izvrsno zapažanje. Ali što su uopće ciljevi ove operacije? 😊
Tko je kriv islamistima? Erdo je pred njima ‘sačuvao obraz’.
A i neki drugi…možda bi to trebalo biti ime operacije…? 😊

mladen3x
Gost
mladen3x

Pa naravno da je dogovor.Konačno su Kurde smjestili tamo gdje su i bili prije rata.

burt
Gost
burt

na Erdoganu je velika odgovornost jer je ulog veliki i vodi se odlučna bitka između federalizma ili unitarizma Sirije, najvažnije je da turska vojska potisne SDF sa turske granice i spoji dosadašnja tri odvojena dijela u jednu cjelinu ali kurdsko-assadovska strana pokušavaju otežati i blokirati prolaz turskoj vojsci i FSA sa juga, istoka i zapada i tako spriječit turskoj strani ulazak dublje u tzv. tursku sigurnosnu zonu ali i Erdo najavljuje da neće popustiti i mora djelovati protiv SDF-a i SAA jer se ne smije dozvoliti Assadu da pobijedi u ovoj bici i ponovno vrati unitarnu Siriju

Mate
Gost
Mate

A tko je on da o tome odlučuje?

Ivo
Gost
Ivo

Bravo , Željko

Siniša
Gost
Siniša

Slabo ti to kontaš….federalizacija podrazumijeva polaganje oružja, povratak u sistem odbrane u unutrašnjih poslova, sud za zločince;Asad je već proglasio amnestiju koja ne vrijedi za zločince i sada mi reci kome to ne odgovara? A sve je to uz garancije Rusije i svugdje je mir gdje su Rusi garant sa samo jednom kampanjolom i pola desetine Policajaca.

Borac2
Gost
Borac2

Zaboravili smo “Assad ne nudi nista!”. Da kompletiramo taj nonsense.

Lurker
Gost
Lurker

Ne mora Erdogan spajati nista, ti dijelovi su vec povezani preko Turske granice. A drugo je pitanje zasto mislis da Turska ima prava mijesanja u unutrasnja pitanja Sirije.

nessy
Gost
nessy

Zeljko, Zeljko, bas si Trknut, kako ti i ime kaze.

Bajro
Gost
Bajro

Vojska Sirije napreduje ubrzano a Logično kasni po dva dana sa informacijama

POVEZANE VIJESTI

Izbornik