Sirijska vojka ušla u strateški grad Kobane na sirijsko-turskoj granici

Sirijska vojska ušla u Kobane
19 komentara

Lokalni dopisnici Sputnik Arabija i lokalni Sputnik Turska potvrdili su da je sirijska vojska ušla u grad Kobane na sirijsko-turskoj granici.

Nakon što su se u srijedu popodne u nekim lokalnim medijima pojavila kontradiktorna izvješća, ulazak sirijskih oružanih snaga u pogranični grad Kobane u večernjim satima potvrdili su dopisnici Sputnjika na licu mjesta, pozivajući se na lokalne izvore. Sirijska državna televizija također je potvrdila ovu vijest.

Vojni izvor rekao je za Sputnjik da su jedinice sirijske vojske u blizini takozvane kurdske administracije Kobane. Vojnici su bili raspoređeni na zapadu, istoku i jugu grada, 150 kilometara od Alepa blizu granice s Turskom, rekao je dopisnik Sputnjika Turska.

Sirijski vojnici ranije su ušli u Raqqu, grad na sjeveroistoku zemlje kojeg su kontrolirali Kurdi.

Sirijska vlada poslala je svoje oružane snage na sjever zemlje u skladu s sporazumom s kurdskom upravom da se pozabavi ofenzivom turske vojske 13. listopada. Operacija Izvor mira, koju je Ankara pokrenula 9. listopada, imala je za cilj stvoriti tampon zonu, izjavio je turski predsjednik Erdogan. Međunarodna zajednica osudila je postupke Turske, a 28 zemalja EU više puta je pozivalo na okončanje operacije.

Stvari se odvijaju puno brže nego je itko mislio. Vojska Sirije napreduje i ubrzano stavlja pod kontrolu nacionalni teritorij.

Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
@GRO
4 godine prije

Turski napad se zove Izvor Mira, bombarduju Siriju a pomene izvor MIRA, ima li kakvo znacenje ovo, nemogu biti pametan, ili je prevod losh ili su Turci LUDI

DažBog
4 godine prije

Jel’ ko vidio Burtovca?
Aaaaa, radi kao kondukter u zelenom autobusu i ceka da prijedje crvenu liniju.
Voziii Mishkooo.

Mucke
4 godine prije

A kobane se nalazi na 1 km od turske granice.I sad na koju foru su ovi stigli prije Turaka ako nije bilo prethodnog dogovora izmedju svih zainteresiranih?

burt
4 godine prije

na Erdoganu je velika odgovornost jer je ulog veliki i vodi se odlučna bitka između federalizma ili unitarizma Sirije, najvažnije je da turska vojska potisne SDF sa turske granice i spoji dosadašnja tri odvojena dijela u jednu cjelinu ali kurdsko-assadovska strana pokušavaju otežati i blokirati prolaz turskoj vojsci i FSA sa juga, istoka i zapada i tako spriječit turskoj strani ulazak dublje u tzv. tursku sigurnosnu zonu ali i Erdo najavljuje da neće popustiti i mora djelovati protiv SDF-a i SAA jer se ne smije dozvoliti Assadu da pobijedi u ovoj bici i ponovno vrati unitarnu Siriju

Bajro
4 godine prije

Vojska Sirije napreduje ubrzano a Logično kasni po dva dana sa informacijama

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.