Sirijska vojska objavila kraj “čišćenja” velike enklave ISIL-a u pokrajini Deir Ez-Zor

1 faza oslobodenja
45 komentara

Nakon što je 21. lipnja Glavni stožer sirijske vojske priopćio da je od prisutnosti terorista Islamske države očišćeno široko područje od 2500 km2, sjeverno od američke baze Al-Tanf  i južno od crpne stanice T2, sinoć je potvrđeno da je u posebnoj operaciji sirijske vojske i saveznika uklonjena enklava “Islamske države” u jugoistočnom dijelu pokrajine Deir Ez-Zor površine 5800 četvornih kilometra.

Vojni izvori su 21. lipnja potvrdili kako su jedinice sirijske vojske nastavile čišćenje terorista u sirijskoj pustinji istočno od Palmire, oslobađajući desetke ključnih područja.

“Nakon neutralizacije brojnih terorista, područje od 2500 km2 od Humaymaha i južno od stanice T2 do sirijsko-iračke granice je potpuno osigurano i čisto”, 21. lipnja je izvijestio vojni izvor iz Damaska.

FOTO – Prva faza čišćenja istoka Sirije od prisutnosti terorista “Islamske države”, završena 21. lipnja

1 faza oslobođenja

Vojne operacije u pustinji su bile usmjerene na osiguravanje crpne stanice T-2, područja južno od Al-Bukamala i Al-Mayadina. U tom su području djelovale ćelije ISIL-a koje su provodile iznenadne napade na sirijske snage.

VIDEO – Čišćenje jugoistoka Deir Ez-Zora

Državni mediji javljaju kako su sirijske vladine snage konačno uspjele eliminirati ISIL u pokrajini Deir Ez-Zor, nakon koordiniranih operacija lova na njihove jedinice razbacane po pustinji.

Vojni izvor je izvijestio “kako su sirijske jedinice oslobodile cijeli istok pokrajine Homs i jugozapadno pustinjsko područje pokrajine Deir Ez-Zor, gdje su uništeni teroristi ISIL-a”.

Potpomognuti zračnim udarima, kopnene snage su uspjele osloboditi 5800 km2 pustinjskog teritorija. Objava završetka kampanje dolazi nakon niza uspješno provedenih operacija koje su rezultirale likvidacijom i ranjavanjem brojnih terorista, izjavilo je sirijsko Glavno zapovjedništvo u službenom priopćenju.

VIDEO – Operacije čišćenja pustinje na istoku Sirije

Glavno zapovjedništvo također dodaje da su granična područja s Irakom sada potpuno sigurna, jer se nakon kampanje uz granicu, koja je završena 21. lipnja, provela velika operacija uklanjanja svih vrsta mina i improviziranih eksplozivnih naprava.

FOTO – Posljednja faza čišćenja istoka Sirije od prisutnosti terorista “Islamske države”, završena 27. lipnja

2 faza oslobođenja

Kao što vidite na snimkama, riječ je u pustinjskom uglavnom nenaseljenom području, kojeg su čistile jedinice sirijske vojske i savezničkih milicija. Postoji mogućnost da su pojedinci ili manje skupine terorista još uvijek prisutne i skrivene u tom području, ali se ne može govoriti o ozbiljnoj vojnoj prisutnosti i kompaktnoj enklavi “Islamske države” iz koje bi se mogli pokretati veći koordinirani napadi na gusto naseljena područja u Eufrat, stanicu T-2 i granično područje s Irakom.

ANALIZA: Američka vojska će uskoro morati napustiti bazu Al-Tanf u Siriji

Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
burt
5 godine prije

opet ruski propagandisti igraju igru u Dari kako su igrali u Ghouti i opet se pojavljuju navodne snimke 20 likova sa zastavama Baas partije i to se prikazuje kao događanje naroda, dosad su u borbama u Darii SAA, Iranci i Iračani postigli samo lokalne uspjehe na jednom dijelu fronta, još nije pređena crvena linija odbrane Quneitra-Nawa-grad Daraa-jordanska granica, navodno Tigrovi imaju uspjeh a to su većinom Afganistanci, Iranci i Iračani jer sigurno Tigrovi ne mogu držat toliko dugu liniju fronte, još nije došlo do kulminacije i strane intervencije jer se još drži crvena linija

cool
5 godine prije

Što se Vi svi svađate ovdje??

50 kilometara
5 godine prije

ahahahaaa…al se nesmiju pribliziti americkoj bazi na 50 kilometara, ni oni ni rusi.

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Javio se antun dumb,javio se Burt..cekamo Linditu.:))) To znaci samo jedno: uspjeh SAA I saveznika je potpun.

Kažun
5 godine prije

Gdje Tigar/Nimr dolazi trava ne raste.

Neko ime
5 godine prije

Jednom rijecju, bURtalno 😉

Ante
5 godine prije

Stalno čitam kako ljubitelji ISIS konstantno pišu hvalospjeve svojim glavosjećama. Dok Sirijska vojska i njeni svezanici konstantno povećavaju oslobođeni teritoriji. Svi znamo da je Sirija bila pred porazim samo prije par godina. A vidi ih sada, ne samo da su oslobodili Siriju, nego su porazili Ameriku Izrael i Europu. Hvala Rusima Iranu Hezbolahu što su pomogli sirijskom narodu. Nadam se da ta pomoć neće biti zaboravljena.

Good Old Rebel
5 godine prije

Bravo za Sirijsku regularnu vojsku i njene saveznika. No za očekivati je da u svim oslobođenim dijelovima Sirije ostanu ilegalno djelovati terorističke skupine, koje će imati za zadatak od svojih saveznika unošenje nemira u stanovništvo, koje vapi za mirom i normalnim životom. Na tom području Bliskog istoka mir, sigurnost i prosperitet su još jako daleko.

Zvrk
5 godine prije

Zlobno bih pomislio: dajte još koju rundu tomahawka pa da sirijci oslobode još više teritorija. Primijetili ste šprancu, uvijek je sve više crvenila nakon bombanja prve Demokracije svijeta.

Kile
5 godine prije

Bravo, samo rokaj do zadnjeg štakora

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.