Sirijska vojska prvi put od 2014. ušla u jug pokrajine Deir Ez-Zor (VIDEO-FOTO)

Veselje Vojske Sirije
19 komentara

Nakon jučerašnjih nejasnih informacija, danas je iz vladinih i takozvanih “oporbenih” izvora potvrđeno da je sirijska vojska uz potporu savezničkih milicija povratila kontrolu nad dijelom pokrajine Deir Ez-Zor i protjerala teroriste “Islamske države” iz nekoliko naselja i uzvisina uz iračku granicu. Vijest su, pozivajući se na očevice, potvrdili i zapadni mediji.

Ovo je prvi put od 2014. godine da su sirijske snage potisnule ISIL u pokrajini Deir Ez-Zor.

U samom gradu su prošli tjedan sirijske snage uspjele spriječiti proboj terorista unutar garnizona koji se nalazi južno od grada, koji je blokiran od strane terorista “kalifata”.

Takozvani “Sirijski opservatorij za ljudska prava” iz Londona je potvrdio da sirijska vojska i saveznici sada drže 85 kilometara sirijsko-iračke granice da se nalaze na samo kilometara do crpne stanice T2, južno Al-Bukamal.

Jučer su oslobođena područja uz granicu Ard al-Washash, Sadd al-Waer i Wadi Alluwayzi.

Sve je počelo prije manje od tjedan dana, kada su sirijski vojnici iz područja Badia Al-Sham s juga ušli u pokrajinu Deir Ez-Zor.

Napredovanje sirijskih snaga traje i dalje, a kreću se prema crpnoj stanici T-2 naftovoda Bagdad-Latakija i strateškom graničnom prijelazu Al-Bukamal.

Oslobađanje ovog graničnog prijelaza će biti pogubno za ISIL, koji definitivno više nema snage za vođenje borbi na nekoliko frontova istovremeno.

Prema informacijama, sirijski vojnici napreduju uz Wadi Al-Waer, gdje su već osvojili branu, odakle pripremaju akciju zauzimanja crpne stanice T-2 s juga.

U međuvremenu se američki instruktori i pripadnici takozvane “sirijske oporbe” u području Al-Tanfa i dalje “pripremaju za predstojeće borbe”, iako nije jasno s kim i protiv koga. Ono što se opisuje kao “baza” na snimci više izgleda kao pustinjsko područje s četiri strane zaštićeno improviziranim grudobranima, odnosno, nasipima od pustinjskog kamena i pijeska visine nekoliko metara, bez solidne infrastrukture i položaja s kojih se mogu pokretati ozbiljne vojne operacije.


VIDEO – Napredovanje sirijske vojske u pokrajini Deir Ez-Zor


VIDEO – “Baza” američkih instruktora i sirijske oporbe u Al-Tanfu


FOTO – Karta područja napredovanja sirijske vojske u pokrajini Deir Ez-Zor uz iračku granicu

Karta Deir Ez-Zor
Karta Deir Ez-Zor
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hash
6 godine prije

Samo napred i hrabro junaci Sirije i slobodarskog svijeta.
Stanite guji na vrat, još malo i gotovi su

Vlado Banja Luka
6 godine prije

Veliki pozdrav i podrška za regularnu i legitimnu Sirijsku arapsku armiju i njihove saveznike! Samo gazite te pacove i kozojebe!

Marshal
6 godine prije

Jeste li na ovom poslednjem snimku vidjeli na sta lici taj “americko-oporbeni” Al Tanaf…par bradonja sa desetak pikapova i mitraljezima, par americkih lakih oklonih vozila i vodo-toranj oko kojih su naravili bedem od pjeska i oni se predstavljaju kao alternativa Asadu. Jadno cak i ako je od SAD-a.

bo9
6 godine prije

Nije mi jasno zasto sirijska vojska slavi zastave Amerike i Izraela?

subaru
6 godine prije

Uskoro će kabalavehabije zamijeniti kurdi u borbi sa sirijcima. Kurdi dali 10 godina teritorij na korištenje ciokaubojima, tko su oni da daju tuđu zemlju.

subaru
6 godine prije

Počeli su u medijima psihološki marinirati stoku sitnog zuba na rat koji spremaju, vele da će okidać istog sa rusima biti Sirija. Rusi ako ste pametni ispalite sve što imate.

buli
6 godine prije

ha ha ha ovi mi izgledaju ko.policajci iz zadnjeg spota dubioze kad ih rulja zaobiđe tako je saa zaobišla njih aoni zbunjoza

jale
6 godine prije

Iznimno sam oduševljen ovakvim raspletom situacije u Siriji koja ide u korist hrabrog sirijskog naroda, a na štetu džihadističko-globalističkih monstruma kojima ništa nije sveto. Još kad sve zemlje koji koje su se usprotivile globalnom jednoumlju za obranu od potencijalne USA agresije dobiju S-300 ili S-400, planetom će zavladati dugogodišnji mir. Dugo sam razmišljao, ja sam pacifista dok me netko ne dirne i protiv sam oružja i naoružavanja, ali u svijetu u kojem doživljavamo i slušamo svakodnevne prijetnje i ucjene iz USA, jednostavno nema drugog načina.

Osoba C
6 godine prije

“Sirijski opservatorij za ljudska prava”. Uf, koje olakšanje. A ja se zabrinuo što ga nema. Još samo fale oni oskarovci od ”Bijelih kaciga”, kojih također nema od kad su im Rusi potaracali bunker u kojem su imali sjedište i staro društvo opet na okupu.

Zagor
6 godine prije

E moj rođo, sve je to zak..ac kad su ti saveznici “oprezni”. Jutros HTS započeo ofanzivu na grad Bath, uz zračnu potporu Izraela. Saveznici su zatečeni i usklađuju oštru notu.

Brane
6 godine prije

Rusija se nikad neće povući iz Sirije, niti dozvoliti uspostavu marionetske vlade. Američka stoka će provocirati I komplicirati, I u Siriji joș dugo neće biti mira, ali fundamente koji su neophodni Rusiji neće moći izmijeniti,ni milom ni silom. Da li će se poklopiti ušima ili ići na WW3,vidjeti će se. Po meni, ovo prvo. Rusija pod Putinom se ne napada, osim u krajnjoj nuždi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.