Sirijske vlasti pozivaju UN da pokrenu istragu protiv SAD-a za kršenje suvereniteta Sirije

SAD vojnik
27 komentara

Sjedinjene Države pokušavaju potkopati suverenitet Sirije, a UN treba istražiti njihove aktivnosti, izjavio je zamjenik ministra vanjskih poslova Sirije Faysal Mekdad.

Sirijska vlada poziva UN da istraži američke napade na suverenitet i teritorijalni integritet Sirije, izjavio je u srijedu zamjenik ministra vanjskih poslova Sirije Faisal Mekdad.

“Pozivamo UN da pokrene istragu američkih aktivnosti koje predstavljaju prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Sirije i nastoje uništiti sirijski narod. To je suprotno ciljevima i načelima UN-a koja imaju za cilj mir između zemalja”, rekao je Mekdad novinarima.

Sirijski diplomat optužio je Washington zbog produžavanja sirijskog sukoba i pomoći tisućama terorista ISIL-a da napuste zemlju, a koje je porazila Sirijska vojska.

U utorak, ravnatelj Američke nacionalne obavještajne službe (DNI) Daniel Coats izjavio je kako sirijska oporba više ne može svrgnuti predsjednika zemlje Bashar al-Assada. Prema Coatsovim riječima, u sirijskom ratu dominaciju je preuzela vlast u Damasku, no pobunjenici i članovi ISIL-a “vjerojatno imaju dovoljno sredstava za nastavak sukoba u Siriji tijekom 2018.”.

Prema infografikama koje je objavio Pentagon, 30. rujna 2017. godine 1720 američkih vojnika je bilo razmješteno u Siriji.

Svi članci o Siriji

Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
6 godine prije

Konačno su počeli djelovati “propagandno”. Samo, trebali bi sazvati vanredno zasjedanje skupštine UN i 1000x ponoviti to.

Petar Veliki
6 godine prije

UN nema više nikakve političke funkcije za “zapadne partnere”. Rade doslovice šta hoče i kako hoče a svet samo nemo gleda to demoliranje i silne laži. Mogli bi sredit i Izrael i Ameriku u red za mesec dana da hoče i to brez jednog ispaljenog metka ali su svi po redu opurtunističke kukavice.

Željko
6 godine prije

Smiješno jer UN = USA, na njihovom teritoriju i oni ih financiraju!!

Ive
6 godine prije

Ptaju Lalu; Dobro lalo a sto cemo sa amerikenjcima? A Lalo odgovara: Ma t a m a n i t e ih.

Weteran
6 godine prije

Urušavnje suvereniteta država je “hobi” za Okupatore SAD?!
Danas, suverenitet se prenosi na multinacionalne kompanije, dok države idu u drugi plan!
Podsetiću: Srbija je pokrenula tužbu protiv NATO!? Svaki se sud, za taj predmet, proglasio “nenadležnim”!
U više slučajeva, do sada, kada Amerima nije po volji UN, podignu glas i prst : Znate li Vi gde su smeštene UN !? I ko daje najviše novaca za UN !?
Ovozemaljska Pravda je izmišljena za Slabe.
Rešenje za Siriju je u Čizmi i Gusenici ! Sve ostalo je pozorište.

Alen
6 godine prije

Stvar je jednostavna ,vratiti kurde pod okrilje damaska i nato je van… Kako se stvari obrcu preko noci na BI nista nije nemoguce a vidjeli smo bezbroj iznenadjenja do sada..

Franco
6 godine prije

Bankari I vojska ovrha u pet minuta da domacin I ne trepne. Cijela zemlja nestane u ovrhi. Naravno u paketu demokracije. Predobro.

Baobab
6 godine prije

Zaboravlja se dogovor iz Astane o deeskalacijskim zonama. Prema dogovoru, Turci vrše monitoring Idliba, a kako imaju najveći utjecaj na tamošnje teroriste, to je sasvim i logično. Ne može se rat završiti samo silom, potrebno je i da diplomacija odradi svoje. Rusi tu briljiraju, Erdoganu malo povlađuju, pa ga prizemlje.

Darko
6 godine prije

Taj un je stvoren kao odgovor na svjetske ratove,prvo liga naroda, e to nije uspjelo, onda drugi pa un,a jedino sto je donio vecu centralizaciju moci, i globalnu kontrolu, pod jednom upravom to je rekao i ahmadinezad iz irana, jasno je ko je dao zemljiste na kojem se nalazi rockfeller,jedino sta se desilo tokom postojanja un-a sve vise i vise ratova a ne mir

Trubadur
6 godine prije

Fino je, da se poziva UN i stvara buka, gdje got se može ali neke velike vajde od toga nema….Za sada ide dosta dobro kod oslobađanja Sirije s obzirom koja sve belosvetska ološ stoji na putu…. Bitan ključ konačnog rešenja je kod Kurda… Po mome, s obzirom na Afrin, danas južnije od Rakke Kurda više nema.. U SDFu su tamo ostali samo pripadnici plemenskih milicija i preobučeni ISILovci…. I nafta o kojoj sanja Tilerson nema gdje… Sva nafta iz istočne strane Eufrata ide do čvorišta kod Zora, koji kontrolira SAA… U svakom slučaju bi ja oslobađanje ovih područja ja prepustio Irancima, koji hoče svoj Šiitski polumesec… Nek pošalju tamo svoje Fatmayoune, pa nek se naganjaju sa preostalim SDFom…Da rezimiramo… Čim se riješi Kurdsko pitanje u Siriji, če USrAnci da odu, pošto neče više imat proxija na terenu…

ambrela
6 godine prije

hahhah … koja glupost. pa sam assad je preuzo fotelju od oca. obični diktator. ista stvar kao i sa diktatorom putinom. lik je na vlasti već 20 godina.

Tadmur Palmirović
6 godine prije

ahahahaha javio drugar Kris Thompson i drugari sa liveuamap?išš..!!

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Dobar si Antun dumb Putković.?

Ivo
6 godine prije

dumb/burt/itd opet jaše..:) Treba zaradit za kruh, sad kad su ga protjerali iz londona, a kćer kurcriminolog dobila otkaz..:)

čitatelj portala
6 godine prije

Neka koriste sve mehanizme u prokazivanju uloge Amera.

čitatelj portala
6 godine prije

I koji će biti odgovor druge strane?

Ivo
6 godine prije

ahahahaha…ovi zauzeli pola ulice od kolega terorista, Putko i SAA pola Idliba,….siroti dumb…teško je svaki dan izmislit neku bedastoću da bi ispunio normu…ahahahaha

Trubadur
6 godine prije

Turci naručili još jednu turu S400 sistema. Ista količina kao i u prvom ugovoru. .Kažu na AMN…. Zanimljivo…

Trubadur
6 godine prije

Evo… Baš čitam na RT, da su bile vjesti o pogibiji ruskih državljanina lažne.. Tako barem kaže Zaharova… I kad pogledamo, da su sve te vijesti počele od Strelkova , pa se posle razširile u glavnom po ruskij twiterima, postaje jasno, da je sve skupa loša prijeizborna propaganda…..

Georgij Žukov
6 godine prije
EU dismr
6 godine prije

@sfinkter, pustilo te za vikend aa?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.