Siromašni Jemen ponižava “najbolju” vojsku Perzijskog zaljeva (FOTO)

Jemen - sukob
15 komentara

Prije više od dvije godine Saudijska Arabija, koju podržavaju i pomažu najpokvareniji i najkorumpiraniji emirati u Perzijskom zaljevu, objavila je rat i napala najsiromašniju zemlju na Arapskom poluotoku – Jemen.

U Jemenu je trenutno u tijeku humanitarna katastrofa. Vlada glad, nedostaje svega, a izbila je i epidemija kolere koja odnosi živote najranjivijeg dijela populacije, djece i staraca.

Distrikt Al Abuest, provincija Saada, 13. srpnja je bombardiran kišom kasetnih bombi. Žrtve su uglavnom bila djeca. Isto je u ostalim slobodnim dijelovima na zapadu Jemena.

No, ono što čudi i zbog čega se saudijski režim mora sramiti su ogromni gubici koje trpi njihova koalicija na terenu. Nedavno je agencija News Agency Mursid objavila imena saudijskih vojnika poginulih u svibnju i lipnju u Jemenu. Spisak sadrži imena i podatke o 155 časnika i vojnika saudijske vojske, njihova pripadnost postrojbi u raznim borbenim koje su se suočila s jemenskim borcima unutar saudijskih pokrajina Asir, Najran i Jizan. Položaja saudijskih snaga su uništeni u napadima jemenskih snaga.

“Šteta” za Saudijce, jer i ne znaju da se bore protiv ratnika, ne vojnika, nego pravih ratnika kao što je ovaj dolje na slici.

Nema čak ni cipele, nije studirao na West Pointu, a vjerojatno jedva da može  održavati oružje kojim se služi.

Ali on želi pobijediti i uvjeren je da to može postići. Sudeći prema snimkama i situaciji na terenu, gdje najskuplja i “najbolja” vojska Arapskog poluotoka trpi ogromne gubitke, ovaj jemenski borac, unatoč svim nedaćama i patnjama, ima puno pravo da vjeruje u pozitivan ishod ovog prljavog rata.

FOTO – Jedan od pripadnika jemenskih ratnika u tradicionalnoj “uniformi”:

Jemenski ratnik
Jemenski ratnik

 

Snimke jemenskih boraca – Yemen War You Tube

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
deplorable
6 godine prije

Prije više od dvije godine Saudijska Arabija, koju podržavaju i pomažu najpokvareniji i najkorumpiraniji emirati u Perzijskom zaljevu i NATO pakt………………

Ana
6 godine prije

A za nase sittne prodane gnjile politicarske i novinarske prodane proklete duse patnja, katastrofa, glad, bolesti djece i odraslih u Jemenu ne postoje.

Jupiter
6 godine prije

Boli je bosonogi ratnik koji ima ideale nego , robowarier sa platom od 5000$

Matija Vlačić
6 godine prije

ne treba se sprdati sa boljima od sebe. Ovaj dečko, siguran sam, ne samo da zna ‘održavati’ oružje, nego i kad mu svi rokovi upotrebe isteknu, smisli neku improvizaciju da i dalje radi. Svakio selo u Afganistanu ima čovjeka koji je sposoban svjetskim putnicima stvoriti fergazer iz kućnog otpada… Dok naša djeca ne znaju zapaliti vatru.. Čast izuzecima, kojih ima pogotovo u ruralnim krajevima. Samo naprijed, momci! Manekenke, i pripadajući acesories, su za budale

Matija Vlačić
6 godine prije

druga stvar.. probajte hodati bosi. Pikavo je prvih par dana. Nakon mjesec dana se pitaš, boktenejebo, kako mogoh nositi onu težinu na stopalima, i još mi noge usmrdi? Ima on za čizme ( i Iranac bi mu dao) , ali nije budala;)

slix
6 godine prije

Ovim jemenskim Hutima kapa do poda, stvarno su ratnici i to u punom smislu te riječi

davor
6 godine prije

dug život i puno sreće šiitima u jemenu…također i iranu,iraku,siriji,libiji,rusiji,kini,kubi,venezueli,boliviji,ekvadoru,nikaragui i ostalim slobodarkim državama p.s. ako imate vremena pogledajte na you tubu…ordigni tattici nucleari 2015 nello yemen

elijah magnier
6 godine prije

Svaka čast Hutima u borbi protiv Hitlerovske KSA I prokletih Yenkya,Jedan pametan čovjek je rekao
sram me kao čovjeka i građana USA poslovati po svijetu-nitko nas ne voli.USRA GOVNA.

dalmata
6 godine prije

Kad je na Balkanu zivija covik,postojali su pojmovi.obraz,ponos,hrabrost,ljudstvo i cojstvo.Balkanci su ono sta su,robovi.A ovi ratnik na slici je sve ono sta vecina covjecanstva nema,i zato ova simbolicna slika je ponos Jemena,Huta i svakog slobodarskog covika svita.Ima nade dok ima ovakvih ljudina.Slava im

Bobi
6 godine prije

Najvise mi zao stradavanja djece gdje god to bilo, a onda Jemenskog naroda. Prokleta saudi gamad, nadam se ce sto prije propasti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.