Sjeverna Koreja lansirala interkontinentalni balistički projektil!

icbm
27 komentara

Kako prenose svjetske agencije Demokratska Narodna Republika Koreja je sinoć lansirala interkontinentalni balistički projektil (ICBM) što je utvrđeno na osnovu parametarskih podataka leta rakete, saopćilo je Ministarstvo obrane Rusije.

To je drugi test interkontinentalne balističke rakete Hwasong-14 koja je letjela više od 45 minuta, pri tome dostigla visinu od 3.724 km i pala u more nadomak japanske ekskluzivne ekonomske zone nakon pređenih 998 km.

Ovim potezom Demokratska Narodna Republika Koreja je otklonila svaku sumnju da može da ugroziti kontinentalni dio Sjedinjenih Američkih Država i više se ne postavlja pitanje ,,da li Sjeverna Koreja može da dosegne Sjedinjene Američke Države“  već, predmet dalje rasprave svjetskih analitičara postaje pitanje „da li Sjeverna Koreja može da dosegne sam Washington“?

Također, još jedna misterija je i to da li su naučnici u Sjevernoj Koreji uspjeli da naprave minijaturnu atomsku bombu koju mogu da postave na balistički projektil.

Japanski premijer Shinzo Abe je izjavio: ,,Upravo sam primio prvi izvještaj da je Sjeverna Koreja ponovo lansirala raketu za koju je moguće da je pala unutar ekskluzivne ekonomske zone“.

Japan namjerava da pojača pritisak na Sjevernu Koreju insistirajući da pored Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje, Kina i Rusija također  izvrše pritisak da bi se onemogućio dalji rast nuklearnog arsenala Kim Džong Una.

Neosporna činjenica je da vrijeme svakako ide na ruku lidera Demokratske Narodne Republike Koreje i da sa svakim danom Kim Džong Un.

Sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Rusi su javili da je IRBM a ne ICBM

Podravec
6 godine prije

Rusi su ga pratili na svom dugodometnom radaru tipa Voronjež, i zaključili da je bio IRBM a ne
ICBM!

Laki Topalović
6 godine prije

Čekaj, pa rekli su u Pyongyangu da je letio oko 1000 km, jel tako, ako se ne varam, na visini , koliko , sad koja je to klasa

dalmata
6 godine prije

Pametno i korisno.Jadni su narodi koji se ne mogu suprostavit krvolocima.Takvih primjeria smo ocevici.Rusima i Kinezima ne smeta,iako su najblizi.Japae sluge USrA,EU i NATOnu smeta.Nije vrag da da bi mogli fasovat Korejsku raketu ako daju svoju teritoriju za napad na S:Koreju,Ili je doprlo do mozga da je proslo vrime kad se moglo ubijat ljude ka muhe,jer nisu tili nosit suknju?!,Zadnji je cas da sve sluge USrA,EU,NATO,ukapiraju da gumica za brisanje dopire do svih beskicmenjaka

mmne
6 godine prije

My name is Yang! Pyong Yang!!!!

Laki Topalović
6 godine prije

Ne znam jel ovo istina, obzirm na izvor:comment image?w=1260&h=710

Andrej
6 godine prije

Svaka cast S. Koreji zbog tehnoloskog napretka, ali brojevi koje vi navodite kod mene izazivaju, blago rečeno, sumnju. Prvo, ta “vaša” raketa je letjela brzinom od 713 km/h što je za 150 km/h manje od uobičajene brzine komercijalnog putničkog aviona, a značajka ICBMa je upravo brzina. Drugo, ako je raketa prešla udaljenost od 535 km i pala u japansku ekskluzivnu zonu, kojom ste to matematikom otklonili svaku sumnju da ista može dohvatiti i kontinentalni pojas USA ili čak Washington. Onako odokativno je udaljenost od Japana do USA 6000-7000 km, a uz brzine koje vi navodite, ta raketa bi putovala 8h u najboljem slučaju. (zapadna obala USA) Nadalje, skrećem vam pozornost da raketa troši samo manji djelić goriva za postizanje visine, dok većinu troši za postizanje brzine. Upravo je brzina ta koja čini postojeće proturaketne sustave neučinkovitima. (uz iznenadne promjene putanje) Usporedbe radi ruski SS-27 leti brzinom od 3 milje/s i… Čitaj više »

Pizistrat Nelson
6 godine prije

Ljudi, ja vam velim da je to zajednički program Teherana i Pyongyanga… Za okladu sam definitivno spreman…
Zato ovakvo drvlje i kamenje po Iranu i Koreji. Znaju to Ameri, ali ne mogu/ne smiju s tim na sunce.
Već odavno sam toga mišljenja, a ak’ je tko za okladu…

Filip
6 godine prije

Kako je ono CNN rekao da su njihove rakete plastične makete???

Osoba C
6 godine prije

”Europska unija osudila je novo ispaljivanje rakete ustvrdivši da ono “ozbiljno prijeti međunarodnom miru i sigurnosti”.
Za nasmijati se. Kao da je nekoga briga šta o tome misli EU.

johny gitara
6 godine prije

smijuešni maleni debeljko izaziva sudbinu jer ako je neko lud da udari na Sjevernu Koreju to je Donald Trump, dolazi vrijeme da moćna armija USA i njihovi azijski saveznici zavrnu vrat krvavom diktatoru i zločinačkom komunističkom režimu

Hash
6 godine prije

Bravo Kime
Ukucaj koordinate kongresa i senata usranih i spasi nas

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI