Slučaj Skripal: Moskva najavila protjerivanje britanskih diplomata

Sergej Lavrov - Kremlj
28 komentara

Nakon protjerivanja 23 ruska diplomata iz Londona, Moskva je odlučna poduzeti protumjere. O jačini protumjera će vrlo brzo odlučiti predsjednik Vladimir Putin “u interesu Rusije”, kako je upravo javljeno.

Ruski odgovor protiv Londona u vezi sa Skripalom “neće čekati”. Predsjednik Putin razmatra o “odmazdi” protiv Ujedinjenog Kraljevstva, priopćio je u četvrtak Kremlj putem svog glasnogovornika Dmitra Peskova.

“Prijedloge će donijeti Ministarstvo vanjskih poslova i druga tijela, no konačnu će odluku donijeti ruski predsjednik”, kazao je u četvrtak tijekom tiskovne konferencije. “Nema sumnje da će odabrati varijantu koja najbolje odgovara ruskim interesima”.

“Iako lista mjera još nije donesena, već znamo da će protjerivanje britanskih diplomata sigurno biti dio njih”, javlja Sergej Lavrov.

“Sigurno”, odgovorio je Lavrov na pitanje hoće li Rusija protjerati britanske diplomate nakon protjerivanja 23 ruska. Što se tiče rokova, odgovor je također bio kratak i jasan “Uskoro”.

Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitatelj portala
6 godine prije

Pa i prestalo im je da se brane po principu reciprociteta.

tuf
6 godine prije

Ponekad mi je zao sto su Rusi dzentlmeni do kraja pa nece britancima sasipati ono sto ih ide. Jer imaju toliko putra na glavi da nekoliko dana uzastopne sjednice Vijeca sigurnosti UN-a ne bi bilo dovoljno za povrsno listanje zlocina i krsenja medjunarodnog prava koje britanci na svim frontovima provode – od financijskog, pravnog do obavjestajnog i vojnog.

zwizdan007
6 godine prije

I nije to sve. Gazprom ukida stotine radnih mjesta na zapadu i seli ih u Sankt Peterburg. Od 2000 Gazpromovih zaposlenika na zapadu, samo u Londonu radi 1000 ljudi 🙂

Ganicus Prvi
6 godine prije

Ovi Englezi izgleda da jos nisu shvatili da je ovo 21 vijek i da vise nisu velesila.Treba protjerati sve diplomate britanske ,ekonomski embargo i pomoci u svijetu sve one koji ne vole engleze finansijski i oruzjem.Ta lista koji ih ne vole je prevelika.

Neko ime
6 godine prije

Pravi odgovor bi bio najuriti 46 britanskih diplomata i dati im rok 3.5 dana.

Ivo Lola
6 godine prije

Kako je sve to koordinirano, napadi pobunjenika na civilne mete u Damasku i drugim gradovima, pa red zapadne medijske harange protiv sirijske vlasti, otrovan neki nebitan čovjek u Britaniji, ali ne na smrt nego samo kao izlika za medijsku harangu, ponovo istih, zapadnih imperijalističkih medija, onda ko fol Tump (čitaj: duboka država) smjenjuje Tilerson i na njegovo mjesto dovodi šefa CIA-e. Znači ministar vanjskih poslova im je ujedno i prvi obavještajac, a sve to skupa lijepo koordinira sa ulaskom ruskih vojnih brodova u Sredozemno more. I sad ću i opet ovdje ponoviti kako je počela cijelokupna operacija Pustinjska oluja od koje kreće ovaj nered u svijetu. Tako što je jedna navodna bolničarka navodnog porodiljnog odjela navodne bolnice svjedočila pred kongresom US kako su irački vojnici ubili 250 kuvajtskih beba u inkubatorima. Tek 20 godina kasnije utvrđeno je da spomenuta svjedokinja nije bila nikakva bolničarka u Kuvajtu, već jedna od kćerki… Čitaj više »

PPP
6 godine prije

Ovo nije napravljeno zbog predsjedničkih izbora, jer kako vidimo u Rusiji ignoriraju Veliki Britaniju. Problem će biti Svjetsko prvenstvo koje prati pola zemaljske kugle. Tu će napraviti više smicalica, nego ikada. Naravno, ako ne zakuha prije.

Ivo Lola
6 godine prije

Teresa May je u sklopu harange najavila hitnu i oštru kontrolu financija svih rusa i osoba ruskog porijekla u Britaniji. E sad, ako to nije čisti fašizam, šta je onda fašizam? Napokon su i britanci skinuli rukavice. Prvo su namamili Gadafija da ulaže po Europi i da čuva libijske milijarde u europskim bankama, onda su Libiju uništili, Gadafija ubili, a libijske milijarde opljačkali. Britanci su davali utočište bogatim ruskim oligarsima kao dokaz kako su oni slobodni u odnosu na SSSR i današnju Rusiju, a danas će ih opljačkati. Britanski primjer govori kako se na kraju ne isplati na zapadu biti disident sa istoka.

čokolino
6 godine prije

Zub za zub, oko za oko……………sve dok svi ne ostanemo bezubi i slijepi.
A kaj ćemo onda?
Ovi svijet je otiša u q***c.
Mada Rusima nije niš drugo ni ostalo, svakog dana jih sve više i više stišču u kut. Strah me je dana kad će rusima dopizdit uzmicat. A koliko vidim zapadni partneri baš to traže……….da imaju opravdanje za svoje ovčice……….

Sinisa
6 godine prije

-“”Pariz — Francuski predsednik Emanuel Makron deli isti stav s britanskim vlastima o odgovornosti Rusije u trovanju bišveg ruskog špijuna Sergeja Skripalja.””
-“”Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je danas Rusiju da pokušava da destabilizuje Zapad,.””
-“”Francuska, Nemačka, SAD i Velika Britanija su saopštile da incident u Solsberiju predstavlja narušavanje suvereniteta Britanije od strane Rusije.
Lideri četiri države su nazvali incident sa Skripaljem pretnjom za bezbednost Francuske, Velike Britanije, Nemačke i SAD.
„To je pretnja za sve nas“, navodi se u tekstu saopštenja.””
-“”Videćemo kako će Rusija odgovoriti na našu odluku. To je zaista oštar i uznemirujući akt koji je Rusija učinila u Solsberiju. Mi smo na to odgovorili. Pravo da vam kažem, Rusija treba da se povuče i zaveže“, rekao je Vilijamson u Bristolu. (MVP britanije) “”
Cirkus…

Ive
6 godine prije

Da se razumijemo prijatelji ovdije na Logicno. U sveme ovome oko trovanja, zasto Englezi svijetu ne podastru dokaze, nego se sve prema njihovim medijima bazira na njihovim procijenama. Ako su to zaista pocinili Rusi i za to imaju dokaze neka ih podastru pa da cijeli svijet osudi Ruse i Rusiju. Sada su okupili Njemacku i Francusku da im se pridruze u osudi necaga za sto nema dokaza. Sve vise izgleda; 100 puta recena laz postaje iistina.

Ivo
6 godine prije

Ovo je namijenjeno prvenstveno domaćem stanovništvu,da ih se drži pod kontrolom. Princip plasiranja ovih nebuloza je uvijek isti: izađi u javnost s nevjerovatnom pričom bez ikakvog smisla, brani tu laž kao da ti život zavisi od toga, I pumpaj histeriju u cijeli naratiiv,da potpuno zagušiš bili kakvo razumno propitivanje cijele bajk

GoranZemun
6 godine prije

Ne razumem zasto i Rusi ne urade istu stvar. Kada deca dobiju salmonelu u nekoj osnovnoj skoli, Rusi odmah da optuze Engleze i NATO za masovno trovanje ruske dece. Dokaze, naravno, ne prikazuju nikome, a nogu u dupe za jedno stotinak diplomata iz NATO zemalja.

Sinisa
6 godine prije

Sada su Rusi nadrljali;vlada Crne Gore dala podrsku Londonu!

Roro
6 godine prije

jaci je to nervni otrov kad niko vec 11 dana nije riknuo..
pa cak ni onaj engleski pandur koji je dao usta na usta tim rusima….
kome oni fore prodaju..ni mala djeca ovo nemogu popusiti

davor
6 godine prije

Ja evo moram priznati nisam neki obožavatelj ni amerikanaca ni izraelaca ni rusa ni francuza ali bi engleze sravnio sa zemljom bez razmisljanja, takva stoka nikad nije koračala zemljom

Zvrk
6 godine prije

Churchill je bio posljednji pravi britanski imperijalist. Sve ostale je pregazilo vrijeme.

Ivo Lola
6 godine prije

Činjenice koje nismo znali: rt.com/op-ed/421434-skripal-poisoning-russia-uk/

Ciko
6 godine prije

Za mrtvog Skripala,britanci sazivaju vijece sigurnosti,a sta je sa lazima Davida Majora da Irak posjeduje oruzje za masovno uništenje koje nikad nije nadjeno,ali je zato cijenu platilo pola miliona irackih civila.Kad ce Major i ostali odgovarat za taj genocid.

Kanncer
6 godine prije

Britni bi isključili internet pa da njihova tv hajka bude neprikosnovena…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.