Spaljen iranski konzulat od strane demonstranata u Iraku – 1 osoba ubijena i 35 ranjenih

Spaljeni iranski konzulat u Iraku

Zgrada iranskog konzulata u južnom iračkom gradu Najafu zapaljena je od strane prosvjednika u srijedu tijekom sukoba s policijom, izvijestio je Associated Press.

Antivladini prosvjednici pucali su u srijedu (27. studenog) na iranski konzulat u iračkom gradu Najafu. Prvo su uklonili iransku zastavu sa zgrade i zamijenili je iračkom zastavom, piše Associated Press. Novinska agencija citirala je policijskog službenika da je jedna osoba ubijena, a najmanje 35 osoba je ranjeno kako bi policija spriječila prosvjednike da uđu u zgradu. Nakon toga u gradu je uveden policijski sat.

Od početka listopada irački prosvjednici zahtijevali su ostavku vlade, borbu protiv korupcije i nezaposlenosti i poboljšanje životnih uvjeta u zemlji. Prema medijskim izvještajima, uslijed sukoba i nereda koji su popratili demonstracije, više od 300 ljudi je ubijeno, a oko 15 000 ranjeno.

Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DažBog
4 godine prije

Kako se ne prevare da zapale USrAnski konzulat? Reklo bi se da su uputstva bila precizna cije ce da se pali.

Zare
4 godine prije

E koga ce sad okriviti nasi dezurni komentatori? Mossad, Cia, Amerika? 🙂 Samo sto nitko ne vidi jedan fakt da je Al Najaf potpuno siitski grad.

eu kolonija
4 godine prije

nostalgija za isilom. nije irak razvalio iran već amerikanci I isil

aplefvkefvewfvijewvnwjdcnwdncjwde
4 godine prije

Trebaju se ugledati na irance, ugasiti internet i mobilnu telefoniju i onda za par dana riješeno sve. Kinezi su to trebali uraditi i nebi se zavitlavali sa onima, u stvari svi to trebaju raditi, čim im podmetnu obojenu gasi internet i mobilnu telefoniju.

samo tako
4 godine prije

Tko god da je dirigent, izvođači su pripadnici religije mira i ljubavi. Svojim dijelima dokazuju civilizacijsku razinu i čovječnost i isprane mozgove

Max
4 godine prije

Bbarbarski nzakonit čin.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.